Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ehliyet Sınavındaki Komisyonların Haksızlığı!

26 Ağustos 2024 14:28

24 Ağustos 2024 tarihinde Bahçeşehir Mobilyacılar Sitesinin orada girdiğim direksiyon sınavında komisyonun sorumsuzluğu, kasıtlı olarak bırakması. Sınav esnasında heyecanıma yenik düşüyorum ve bunu da belirtmiştim komisyona. Sınava girmeden önce benim kendi kurs hocam komisyonun araç içi fazla soru sormadığını sadece sinyalle hıza dikkat ettiğini söylemişti ben de bunları göz önüne alarak sınava girdim. Benden önceki adaylar sınava girdiği zaman araç içi hiçbir şekilde soru sormadı ve bana aracın içindeki her şeyi sordu. Arabanın içinde yaklaşık üç dakika boyunca soru sorarak zamanımı orada aldı. Sorduğu 5-6 sorudan iki soruyu bilemedim diye biz sınava başlayalım yoksa başka bir soru sorarsam seni indireceğim diye söylenmeye başladı. Sınavıma 5 dakika varken araca bin aracın ayarlarını yap dedi, yaptım aracı çalıştırdım. Bu üçüncü girişimdi ondan önceki komisyonlar olabildiğince heyecanlıyken sakinleştirmeye çalıştı aksine hazır olduğunda başla heyecanlıysan aracı boşa al bekle kendini hazır hissedince başla demişlerdi o iki kaldığım sınavlar tamamıyla benim hatamdı. Bu üçüncü sınava eşimle beraber gitmiştik sınava ve daha ondan öncesinden araca binmeden önce kimliğimi istedikten sonra nerelisin diye sordu. Bizim konumuz sınav ile ilgili benim nereli olduğumla ilgili değil. Arkada oturan komisyon çok iyiyken bunların hepsini yapan yanımda oturan komisyondu. Paralel parkta önüm dolu olduğu için önlerine geçmemi istedi sol sinyalimi verip sol şeride geçerken birden acele bir şekilde geç sağa diye kafamı orada çorba niyetine karıştırdı geçerken sol sinyali kapatıp sağ sinyal verecekken hocaları indir diyerek iyice heyecanımı zelzele etti. O sırada da kafamı karıştırdığı için acele ettirdiği için sağ sinyalimi vermeye fırsat verdirmedi ve sonrasında sağ sinyal vermedin diye araçtan indirdi beni. Ders esnasında aracı çok güzel kullanıyorum normal şartlarda da fırsat buldukça araba kullanıyorum ve sınava gelince komisyonların yaptığı gerçekten akıllara zarar sadece ben değil diğer adaylarda diğer sürücü kurslarının komisyonları da o gün sanki hepsi ters tarafından kalkmış gibilerdi 15 kişi sınava girdiyse 3-4 kişiyi sınavdan geçirdiler. Acilen bu komisyonların uyarılması ve gerekenin yapılması gerekiyor. Kimisi sıfır bilgiyle ehliyete yazılırken ki ben de buna dahil birisi olarak, usta şoför gibi kullanmamızı bekliyorlar.

Krc
Krc

Gerçekten çok haklısınız bende sınavdan 3 kere kaldım ve ilk ikisi benim hatamdı fakat 3. De komisyon gerçekten saçma sapan hareketler yaparak kafamı karıştırdı ve beni sürekli acele ettirdi. Bu da dolayısıyla insanı bir heyecan durumuna sokuyor ve hata yapmaya itiyor ondan sonrada kaldın deyip umursamadan devam ediyorlar. Bana uygunsuzluk yapan sınavda kaldıktan sonra arka koltuğa geçtim ve sınav başlangıç alanına doğru sürmeye başladı hoca, arkadaki komisyon arkadaş daha cana yakın gözüktüğü için ona düzgün bir üslup ile "nerede hata yaptım? " dedim öndeki komisyon arkadaş hemen atlayarak "ne yapmadın ki" diyerek saygısız bir şekilde cevap verdi.

29 Temmuz 2023 18:02

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Direksiyon Sınavında Komisyon Üyesinin Gereksiz Müdahalesi

24 Şubat 2024 23:54

Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri