Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Direksiyon Sınavında Komisyon Üyesinin Gereksiz Müdahalesi

24 Şubat 2024 23:54

24 Şubat 2024 tarihinde 14.35'te direksiyon sınavına girdim. Park yaparken araçta kalan komisyon üyesi sürekli azarlarcasına sözlü müdahalede bulundu. Sürekli acele ettirmeye çalıştı. Ona rağmen Paralel Park'ı düzgün şekilde tamamladım. L parkı da yapıp çıkışa geldim, diğer komisyon üyelerinin binmesi için aracı durdurduğum anda "İlerle ilerle şeklinde yine azarlayınca dikkatim dağıldı ve sola toplamadan freni bıraktım, araç sağa kayınca sınavıma son verildi. O ana kadar herhangi bir hatam olmamıştı. İnince kendisine çok müdahale ettiğini, kafamı karıştırdığını söyleyince diğer komisyon üyesi inmişken bana yardımcı olmaya çalıştığını söyleyerek beni azarlamaya devam etti. Diğer komisyon üyesi de "Demek ki adayla konuşmamak lazım şeklinde." kendisini uyarmasına rağmen yardım ettiğini ve başarısız olduğumu söyleyip durdu. Benim kendisinden herhangi bir yardım talebim olmadı. Kaldı ki komisyon üyesinin adaya yardım etmemesi gerekiyor. Bu hiç profesyonelce değil. Hem adayların kafasını karışıyor hem de sınavın güvenirliği azalıyor. Lütfen komisyon üyelerinizi adaylara araç sürerken yönlendirmede bulunmamaları konusunda uyarın ve bu işi daha profesyonel olarak yürütebilecek kişileri komisyon üyesi yapın. Biz onların öğrencisi değiliz, orada sınav vermek amacıyla bulunuyoruz. Adaylara yaklaşımlarında bunun bilincinde olurlarsa bu iş daha sağlıklı bir
şekilde yürütülebilir.

Özlem

Müdahale edemez çok acil durumda ancak bana sadece çok heycanlanma dedi birkaç kere

Büşra

Ne yazık ki araca bindiğimiz andan itibaren sürekli bir yönlendirme, müdahale halindeydi. Şunu şöyle yap, bunu böyle yap şeklinde. Oysaki sussa ben zaten yapacağım. Bu sefer acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünüp panik oluyorsunuz.

23 Ocak 2024 23:28

15 Ocak 2024 14:53