Ehliyet Sınavındaki Adaletsizlik Ve Maddi Yük

10 Aralık 2024 00:4018.622

Oğlum için yazıyorum. Ehliyet almak bu kadar sıkıntılı ve adaletsiz olmamalı.
1. Dosyası yandı çünkü 4 yazılı sınavdan geçemedi.
2. Dosya daha yazıldı. Onda da 2. Sınava girdi ve yine geçemedi. Bu çocuk liseyi bitirmiş üniversite sınavına girmiş ve üniversite kazanmış bir çocuk. Tüm çıkmış sorulara çalışırken 70 altında puan almazken nasıl oluyor da gerçek sınavda yapamıyor?
2 kere dosya parası verdim. Sonra her sınava girerken 600₺ para veriyorum. Biz parayı sokaktan toplamıyoruz. Bu kadar adaletsiz bir sistem olamaz. Kaldığı puanlar 66 genelde. Bu sınavın 50 ile geçilmesi gerekiyor. Ben bu işte farklı bir durum olduğunu düşünüyorum artık. Bizim gibi binlerce insan aynı durumda. Sınavdan çıkarken soruyorum 30 kişiden 5 kişi geçmiş. Amaç bu şekilde bizlerden para koparmaksa, bize de yazık. Sistemin adaletsiz olmasından dolayı şikayetçiyim

14 Ocak 2025 20:31

Ayrıca yine ehliyet sınavıyla ilgili başka bir şeyle daha karşılaştım. Sınav günü oğlum çok kötü hastalandı ve rapor aldım. Bakalım daha kabul edilip edilmeyeceğide belli değilmiş. Bir de saçmalığa bakın sınav hakkı kaybolmuyor ama parayı tekrar yatıracakmışım. Yahu hakkım baki ise parayı neden tekrar yatırıyorum.

Havva
Havva
31 Ocak 2025 08:37

Bende üç defa yazılı sınavdan başarısız oldum 68.66.60aldım o kadar kitaptan çalıştım test çözdüm 88.82.90 puan aldım gel gwlwlım sınavdan 70gorwmedık hiç mi kitaptan çözdüğüm testlerden soru çıkmaz sağlıkta geçtim kitabı ezberledim animasyonlardan bir tane benzeri yok çaprazlama soru sormuşlar daha ne kadar saçmalıycaklar nereye şikayet edılıyo parasını geçtim iyicene psikolojim bozuldu kim hazırlıyor bu soruları anlamadım böyle soru olmaz sırf para lazanalım geçemesinler diye her şeyi yaptılar helalde etmiyorum

Tc Simulator
Tc Simulator
12 Aralık 2024 01:01

Öncelikle bende katılıyorum ehliyet sınav puanları 50 olması lazım 70 nedir sınava Kadar 24 saat çalışıyoruz ama olmuyor olması gereken sınır 50 CİMER'e toplu Bir şekilde yazacağız bu işe acilen el konulsun

Saniye
Saniye
Benzer Şikayeti Var
10 Aralık 2024 13:14

Ben de şikayetçiyim 2 nci dosya bir türlü geçemedi eşim bu kadarda olmaz el insaf bu sistem değişsin eskiye dönsün neden ve nasıl kalmışız göremiyoruz kaç kişinin hakkı yeniliyor yazılı yerine bence araba kullanmasını öğretseler daha iyi bir ay sürsün ya da iki ay sorduğun sorular araba kullanmayacak insan kullanacak bütün kuralları trafik işaretlerini ara kullanırken gösterebilirsiniz parayı yoldan toplamıyoruz bir de yazılıda bu kadar soru sorulmasına gerek yok 70 puanı düşürün 50 yapın ya da ders katılımı olsun 1 ya da bir buçuk ay hoca derste anlatsın yazılı kalksın her şeyin kalktığı gibi bu yazılıda kalksın.

Onurkadir
Onurkadir
Benzer Şikayeti Var
10 Aralık 2024 02:18

Bu arada aynı sıkıntı bizde de var bende 50 puan olmasını istiyorum ben bu 70 puan yüzünden 2 yıldır alamıyorum çok saçma sapan sorular soruyor vallahi tanıdığım herkes bu sınav dan kalıyor biz CİMER'e kadar şikayet dilekçesi oluşturduk bence sizde CİMER'e şikayet dilekçesi yapın derim şu an geçme 50 puan olsa çok daha iyi olur

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ehliyet Sınav Soruları

Kemal
30 Haziran 2024 07:0012.760

Ehliyet sınavına giriyorum. İlk dosyamı yaktım, ikinci dosyama yazıldım. Çalıştığım halde bize verilen internet üzerinde...

2 Destek

Ehliyet Sınavında Haksızlık Ve Mağduriyet Yaşıyorum

Burhan
19 Mayıs 2025 12:395.184

Bugün ehliyet sınavına üçüncü kez girdim, sürekli çalışıyorum. Denemelerim iyi, ancak sınava girince kalıyorum. 68'yi ge...

Milli Eğitim Bakanlığı Direksiyon Sınavında Bilerek Bırakıldım!

Milli EğitimBakanlığı Direksiyon Sınavında Bilerek Bırakıldım!

Emre
Milli Eğitim Bakanlığı Ehliyet Sınavında Haksızlık!

Milli EğitimBakanlığı Ehliyet Sınavında Haksızlık!

Türkan

Öne ÇıkanKonular