Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Mg Türkiye- 10 Günlük Aracın Enjektörleri Yanmış

Mg Türkiye- 10 Günlük Aracın Enjektörleri Yanmış
15 Ocak 2024 20:56

01.12.2023 tarihinde MG markasının yetkili satış bayisi olan H***** O******* San. v* Tic. Ltd. Şti. unvanlı iş yerinden MG HS model Luxury paketini satın aldım. 18.12.2023 tarihinde aracım durdu v* çalışmadı. Bunun üzerine MG müşteri hizmetleri aracılığıyla çekici yönlendirildi v* aracım yetkili servis olan Doğan Trend Otomobilite'ye teslim edildi. 18.12.2023 tarihinden beri serviste olan bu süreçte, başta araca yanlış yakıt yüklenme ihtimali öne sürüldü; aracıma olaydan bir gün önce bilinen bir akaryakıt istasyonundan yakıt almıştım. Servise ikinci gün gittiğimde aracın yakıt basınç sisteminde basınçların orantısız olduğuna dair servis danışmanı tarafından bilgi verildi v* aracın cihaza bağlanarak test edildiği, 60 sayfalık bir rapor çıktığı belirtildi. Sonrasında aracıma bakan teknisyen ile telefonla görüştüm v* aracımın enjeksiyon sisteminde bir sorun olduğu, yedek parça talep edildiği v* aracın test edildiği bilgisi verildi. Benden sabırlı olmam istendi. Birkaç gün sonra teknisyen tarafından servise davet edildim v* aracımla ilgili bilgilendirme yapıldı. Aracımın enjektörlerinin yandığı, yanmanın sebebinin yakıt kaynaklı olduğu, bu nedenle muhatabımın yakıt firması olduğu v* tamiri gereken parçaları (enjektör, buji, katalitik konvertör, yakıt pompası) içeren 219.320,28 TL tutarlı proforma tarafıma teslim edildi. Bu süreçte yakıt firmasına şikayette bulundum v* aracımla son yakıt aldığım istasyondan numune alındı. Yakıt firmasından alınan geri dönüşte, alınan iki numunede herhangi bir kusur tespit edilmediği belirtildi. Aktif olarak 10 gün kullanılan, 930 km yol yapan aracın enjeksiyon sisteminin yanmasının yakıttan kaynaklanmadığı tespit edildi v* iki gün önce aracımın teslime hazır olduğu bildirildi. Yapılan açıklamada söz konusu proformadaki parçaların değiştirilmediği v* yakıt sisteminin temizlendiği, aracımın 3 gündür çalıştığı ifade edildi. Değişmesi gereken parçalar, eğer yakıt firması kabul ederse değiştirilecekmiş, şu an için gerekli görülmemiş. 18.12.2023 tarihinden beri aracımdan mahrum kaldım v* garanti sözleşmesinde yer alan ikame araç hizmetinden, olayın sorumlusunun yakıt firması olduğu iddiası nedeniyle faydalanamadım. Tüketici olarak yasal haklarımı kullanıyorum; ancak, satış sonrası yaşadığım sürecin diğer tüketicilere referans olması gerektiği için bilgi veriyorum.

profile profile
16 Ocak 2024 08:31 (Şikayetten 11 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizin incelemeye alındığını ve sizinle en kısa sürede iletişime geçileceğini iletmek isteriz. Ürün ve hizmetlerimizle ilgili ihtiyaçlarınızda size destek vermekten memnuniyet duyarız. MG Türkiye Müşteri Hizmetleri

17 Ocak 2024 09:05

Müşterimiz ile irtibata geçilerek gerekli bilgilendirme yapılmıştır. MG Türkiye Müşteri Hizmetleri

Erdem

Satın alınabilir mi diye buraya baktım. Kesin kararımı verdim. Çok geçmiş olsun arkadaşlar

Sadık

Mg alınmaz o zaman

İlyas sonuçtan hiç memnun değil

30 Ocak 2024 22:34

MG Türkiye'de Yedek Parça Krizi: Müşteri Mağduriyeti Ve Güven Sorunu