Turan sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Araç Tescil Sorunu

09 Temmuz 2024 16:11

Mercedes marka EQE model aracımı internetten sipariş ettim. 08.07.2024 tarihinde parasını yatırıp faturasını tarafıma kestiler. Aracın trafik sigortasını yaptık. Aracı teslim edeceklerini söylediler ancak daha sonra arayıp tescil sisteminde sorun olduğunu, aracı şu anda tescil ettiremediklerini ilettiler. Sorunun tüm Mercedes'leri kapsadığını söylediler. 2 günde sorun devam edince 444'lü numaradan Mercedes yardım departmanını aradım. Oradaki bayan, sorunun çözümüne yardımcı olmak yerine beni tekrar acente ile görüşmeye zorladı. Şu an aracımı, parasını ödediğim halde, faturası bana kesildiği halde teslim alamıyorum ve durumla ilgili ne zaman sorunun çözüleceği hakkında bilgi alabileceğim bir nokta yok. Şaka gibi.

profile profile profile
10 Temmuz 2024 12:47 (Şikayetten 20 saat sonra)
Turan
10 Temmuz 2024 20:42

Sizi aradım çözüm alabilseydim buraya yazmazdım. Şakaya devam

Yorumlar (7)

Emir

Aynı araç aynı sorun bende de var. Sorunun yeni yasa yüzünden yaşandığını söylüyorlar.

Ekrem

Aynı sorunu yaşıyorum; faturası kesilen ve gerekli tüm ödemeleri en hızlı şekilde yapılmasına rağmen Mercedes'den kaynaklandığı belirtilen bu duruma bağlı olarak plaka çıkmadığı için otomobili teslim alamıyorum, oluşan mevzuatsal sorun daha önce çözülmeli, gereken önlemler alınmalı ve/ya müşterilere bu konuya yönelik erken dönemde bilgilendirme yapmaları gerekirdi. Hatta, tüm süreçler çözüme kavuşunca ödemenin talep edilmesi gerekirdi. Ödediğimiz tutarın finansal getirisi var ve biz o geliri terk ederek hiç zaman kaybetmeden borcumuzu kapatmayı tercih ediyoruz ancak, otomobili teslim alamıyoruz. Şayet teslimat süresi uzayacak ise bu sürede oluşan finansal kaybın da farklı bir şekilde müşteri memnuniyeti açısından giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konuyla ilgili iletişim merkezine gerekli bilgileri aktardım ancak, yetkilileri müşteriye yardımcı olmaktan çok uzak ve agresif. En üzücü olan da sizi dikkate alıp açıklama yapan/özür dileyen bir yetkilinin olmaması. Ne ilginç!

Cem

Merhaba, Aynı sorun bende de var. 9 Temmuzda faturası kesilen aracımı teslim alamıyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımızda bizi mağdur etmeyeceklerini zam geldiği zaman sizlerin etkilenmesi için ödemeleri aldıklarını belirtiyorlar. Burada bizim haftalık 10 bin kaybımız oluyor. Bu mağduriyeti nasıl giderecekler acaba. Finansal açıdan desteklenmesi hatta garanti süresi boyunca bakımlarımızın ücretsiz yapılması gerekmektedir. Markaya güvendik araç aldık pişman oldum. Bu hafta çözüm olmazsa maddi ve manevi yasal yollara başvurmayı düşünüyorum.

Emre

Aynı araç aynı sorun. GSR2 uyumlu olmadığı için araç Sanayi Bakanlığına Mercedes in seri sonu satışı seklinde başvuru yapması Bakanlıktan da TSE birimine bilgi verilip araçların tescil onayının verilmesi lazım. TSE müşteri hizmetlerini aradım size bilgi geldi mi diye hayır deniyor daha süreçten TSE nin haberi yok bile. Mercedes sureci çok basarisiz yönetiyor bence.

Murat

Aynı durumu aynı tarihte bende yaşıyorum ve teslim edilmedi benimde aracım 5008 sizde gelişme var mı acaba?

Serkan

Maalesef aynı durumu bende yaşıyorum C3 Cross aldım aracın faturası kesildi her şeyi tamam ama aracın tescilini yapamıyorlar, sebebin yeni gelen yönetmelik olduğunu da söylemiyorlar. Ama halen araç satmaya devam ediyorlar.

Turan

Maalesef yok

Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Erkan
26 Ekim 2023 11:18