Özge sonuçtan hiç memnun değil

Mapfre Sigorta Asistans Hizmetleri Çilingiri Karşılamıyor

Mapfre Sigorta Asistans Hizmetleri Çilingiri Karşılamıyor
09 Aralık 2023 14:21

Mapfre sigortadan yıllardır konut poliçesi yaptırıyorum, henüz 1 kere bile bir hasar kaydı açtırmadım ya da asistans hizmeti kullanmadım. Bu hafta bir taşınma işimiz oldu yeni evimizin üst kilidini eski kiracı bırakmamış bu yüzden kilidi değiştiremedik. Eğer anahtar yoksa kilidi kırarak içinden çıkarmanız gerekiyor ancak demir olduğu için bu çok zor. Çilingir ise maymuncuk vs gibi aletlerle kilidi çevirip (anahtar görevi görerek) göbeğin çıkmasını sağlayabiliyor. Mapfre Sigorta asistans hizmetlerini arayıp bize bir çilingir yönlendirmelerini istedik, gelecek çilingirin sadece üst kapı dilini çevirmesinin yeterli olduğunu, göbek veya kilit değişimine gerek olmadığını da belirttik çünkü kendimiz yeni bir göbek ve kilit aldık ve değişimini kendimiz yapacaktık. Mapfre asistans önce bunu karşılamadıklarını, sonra da karşıladıklarını ancak 150 TL'lik bir fark çıktığını söyledi, kabul ettik. 2 saat bekledikten sonra yönlendirilen çilingir yoldayken arayıp detayları öğrendi ve "sigorta bunu karşılamayabilir, ben bir görüşeyim" dedi ve bize olumsuz geri dönüş yaptı. Önce karşılandığı söylenen ve usta yönlendirilen durum birden tam tersine döndü. Bunun üzerine 7-8 farklı telefon görüşmesi yaptık, asistans hizmetleri hasar birimine, hasar birimi tekrar asistans hizmetlerine defalarca yönlendirdi. Sonuç olarak bunun karşılanmadığı bildirildi.
Biz arayıp kapıda kaldığımızı söyleseydik ücretsiz şekilde gelecek, hem kilidi hem göbeği değiştireceklerdi. Yapılacak iş bu kadar basitken, biz göbeği ve kilidi ücreti ile almışken ve değişimlerini kendimiz yapacakken, sadece ustanın gelip anahtar deliğini çevirmesi işini sigorta karşılamadı.

Başta söylediğim gibi, yıllardır bu firmadan konut poliçesi yaptırırım, yalnızca kendi evime değil anne-babalarımızın evleri de dahil. Hiç hasar kaydım yok. Sadece 1 kere ihtiyacım oldu, var güçleriyle destekten kaçındılar. Kendi poliçemi ve benimle birlikte yaptırılan 4 konut poliçesini de iptal edeceğim. İnsanlar bu poliçeleri bir gün ihtiyaç olursa diye yaptırıyor ve "o gün" geldiğinde Mapfre Sigorta maalesef yanınızda durmuyor!

06 Mayıs 2024 10:56 (Şikayetten 4 ay sonra)

Sayın İlgili, Tarafımıza ilettiğiniz konuyla ilgili araştırma yapılarak en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla Mapfre Sigorta

06 Mayıs 2024 10:56

Sayın İlgili, Müşterimizin talebi sonuçlanmış olup, ilgili departmanımız tarafından müşterimize bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla Mapfre Sigorta

Doğan sonuçtan hiç memnun değil

21 Kasım 2023 22:39
Mapfre Sigorta Ev Kaskosu Hüsranı: Kayıt Ve Hizmet Sorunu