Reha sonuçtan hiç memnun değil

Reha
08 Mayıs 2024 17:45

04.05.2024 tarihinde saat 20:24:59'da Vatan Bilgisayar'dan aldığım LG OLED48C34 48 inç 121 cm 4K OLED TV, 06.05.2024 tarihinde saat 19:00 sularında Arı Elektronik servisi tarafından kurulmaya gelinmiştir. Kurulum süreci başladıktan ve TV duvara monte edildikten sonra servis tarafından TV'nin fonksiyonları anlatılmaya başlanmıştır. Bu sırada kanalları gezerken TV ekranında belirgin çizgiler fark ettim. Servis çalışanlarına bu durumu bildirdim ve onlar da durumu fark ederek fotoğraf ve video çektiler. Servis yetkilileri ile görüşüldükten sonra cihazın panelinde arıza olduğu belirtildi ve servis yetkilisi TV'nin sökülerek servise alınmasını istedi. TV'nin kurulumuna gelen personel, servisimiz tarafından bir veya iki gün içinde rapor düzenleneceğini ve raporun ardından değişim veya ücret iadesi yapılacağını söyledi. 08.05.2024 tarihinde servis tarafından saat 16:25 sularında arandım ve 'TV'nizi kontrol ettik, bir problem görmedik. Yazılım güncellemesi ve panel temizliği yapıldı. Cihazınızı teslim alabilirsiniz.' yanıtını aldım. Ben de eğer cihazım arızalı değilse neden evimden sökülerek servise götürüldüğünü sordum ve maalesef tatmin edici cevaplar alamadım. LG merkezi ile görüştüm ancak onlar da konuya açıklık getiremediler. Ne servis ne de LG merkezi tarafından herhangi bir destek alamadım.

Tuğer
Tuğer

Çizgi dediğiniz, özellikle gri renkte belli olan, ekranın her tarafına eşit yayılmış tipteki çizgilerse, onlar bir sorun değil. Bazı Oled TV'ler fabrikadan o şekilde gelir. Piksel tazeleme ile düzeliyor. Tazeleme, TV ayarlarında, Oled Care - Piksel Tazeleme - Hızlı Kontrol seçeneğiyle çalıştırılabilir. Servis merkezinde de onu yapmışlardır. Bu bir ekstra işlem değil. Zira Hızlı Kontrol'le yapılan tazelemeyi, TV zaten her 4 saat kullanım döngüsünde bir, stand-by'a alınınca otomatik yapar. Tazeleme menüsündeki diğer iki seçenek ise, daha kapsamlı tazeleme yapar. Ancak bu tür sorunlar için onu kullanmaya gerek yok. TV de onu 500 saatte bir yapar. Sadece, normal tazeleme düzeltmezse denenebilir.

lg-tv-televizyon-ariza-1.jpg

Gülseren sonuçtan hiç memnun değil

Gülseren
25 Mart 2024 15:26
LG Bize Yardımcı Olunsun Emekli İnsanların Hem Cebiyle Hem Duygularıyla O
LG Bize Yardımcı Olunsun Emekli İnsanların Hem Cebiyle Hem Duygularıyla O

LG Televizyonun Arızalı Kurulumu Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Serdar
15 Ekim 2024 11:28
LG Televizyonun Arızalı Kurulumu Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

LG 65NANO81T6 Panel Açıklığı Hatası

Yusuf