Harika sonuçtan hiç memnun değil

LG Marka Çamaşır Makinemin Yumuşatıcı Gözünde Su Kalıyor!

11 Nisan 2024 05:25

LG marka kurutmalı çamaşır makinem var ve hâlâ garantisi devam etmektedir. Çamaşır makinemi aldıktan yaklaşık 5 ay sonra yumuşatıcı kısmında su birikmeye başladı. Başlarda sorunu kendim çözmeye çalıştım; çekmeceyi çıkarıp temizledim, konsantre yumuşatıcı kullanıyorsam sulandırarak ekledim, ancak bu çözüm olmadı. Sonunda servis çağırmak zorunda kaldım. Gelen ekip su basıncını değiştirdi ve eğer bu işe yaramazsa parça değiştireceklerini söyledi. Bu çözüm de işe yaramayınca, geldiler ve parçayı değiştirdiler. Yaklaşık 1 ay sorun yaşamadım, ancak daha sonra aynı sorun tekrar ortaya çıktı. Tekrar servis çağırdığımda gelen personel aynı şeyleri söyledi. Parça değişimi önerdiler, ancak daha önce değişen parçanın bir çözüm sağlamadığını belirtmeme rağmen 'yine de deneyelim' dediler. Ayrıca çekmeceyi de değiştireceklerini söylediler ve ertesi gün parçayı değiştirdiler. Çekmeceyi sipariş ettiklerini ve gelince getireceklerini belirttiler. Ancak bu parça da işe yaramadı ve çekmece de gelmedi. Bir süre bekledikten sonra tekrar aradım ve bu kez bir usta ile görüştürüldüm. Ustanın 'mükemmel' çözümü, bu makinelerin çalışma sisteminin böyle olduğu ve son devirde ters yıkama yaptığı yönündeydi. Ancak eğer öyle olsaydı, makineyi ilk aldığımda da aynı durumu yaşamam gerekirdi. Sorunun üründe olduğunu düşünüyorum ve sorunum hiçbir zaman çözülmedi. LG müşteri hizmetlerine yazdım ve kendi teknik ekipleri ile görüşmek istedim, ancak karşımdaki yetkili 'Her arıza için teknik ekip yardımcı olamaz' gibi kabul edilemez bir cevap verdi. Tekrar yetkili servis için randevu talep ettim ve 26 Mart 2024 tarihinden beri bir geri dönüş bekliyorum. Ancak herhangi bir yanıt alamadım. Sanırım garanti sürem bitene kadar bekliyorlar. Hayatımda ilk kez LG marka bir ürün kullandım ve güvendim, ancak çok pişmanım. Bosch-Siemens grubundan aldığım hizmeti ve geri dönüşü LG'den alamıyorum. Ne zaman teknik ekiple iletişime geçmek istesem, sorunum çözülür ve her yazdığım e-postaya telefonla geri dönüş yapılır. Ancak LG ile iletişim kurmak imkânsız gibi görünüyor. Beyaz eşya elbette arızalanabilir, ancak ayıplı ürününüzün arkasında durmanız gerekir. Bayramın bitmesini bekledikten sonra yetkili servisi tekrar arayacağım. Eğer gelmezlerse, Tüketici Hakları'na başvurmak dışında bir seçeneğim kalmayacak. Malın iadesini talep etmiyorum; en azından ya tamir edin ya da ürünü yenisi ile değiştirin.

Zinet
Zinet

Ürününüz ile ilgili geri dönüşüm yapıldı mı?

Serkan

Yumuşatıcı gözündeki mavi kapak tırnaklı çıkartın onu orayı temizleyin bazen yumuşatıcı artığı kalabiliyor ve mavi kapağı çıkardığınızda bahsettiğim olayı göreceksiniz sifon görevi yapıp alıyor dediğim yeri su aldıkça üstünden delikten aşağıya gider yumuşatıcı dibinde kalan su olabilir deterjan gözü gibi değil akıp gitsin hepsi

Serkan

Yumuşatıcı gözünde su kalır sifon göreviyle alıyor zaten

Harika

İlk satın aldığımda kalmıyor idi ama sonradan böyle oldu

Hazel
25 Eylül 2024 19:52
Salih sonuçtan hiç memnun değil

Salih
26 Temmuz 2023 15:05
LG Kurutmalı Çamaşır Makinesi Servis Sorunsalı
Ünal sonuçtan hiç memnun değil

Ünal
14 Mart 2024 21:23