05 Mayıs 2024 14:43

21 Nisan günü bir alışveriş merkezinden satış elemanlarının öve öve bitiremedikleri Lenovo loq 15IRH8 model laptop aldım. 4 gün sonra hiçbir sorun yokken cihazı açmak istediğimde açılmadı ver şarj da almadı. Aldığım yere 25 Nisan tarihinde götürüp iade etmek istedim servise gönderip rapora göre işlem yapabileceklerini, zaten 1 ayın altında satılan elektroniklerde cihaz içi açılmaz parça değişmez diye söylediler mecburen güvenip gönderdim. 1 Mayıs günü mesaj geldi ve cihazı almaya gittiğimde servis raporunda 'statik elektriklenmeden kaynaklı hata giderildi' yazıyordu. Fakat vidaların hepsi deforme olmuş içi açılmış. Hatta teslim eden görevli içini açmışlar ama parça değişimi olmamıştır şeklinde farazi konuştu. Böyle bir durum için ben iade etmek istiyorum bu hatayı bir kez verdiyse tekrarlayacaktır dedim ama yasal yollara başvurun başka şekilde iade söz konusu değil dedi. Bugün 5 Mayıs cihazı akım korumalı prizde kullanmama rağmen tekrar açılmıyor muhtemelen aynı sorun daha 15 günlük laptop iki kez arıza vermesi sizce beni ne kadar memnun ediyordur? Her türlü iade etmek istiyorum. Prosedürünüz; ambalajı açılan ürünü iade almıyoruz ama banada yaramıyor ve siz parasını bankadan çoktan peşin aldınız bile ve bugün tekrar servise göndereceğim ama aynı zamanda Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvuracağım çünkü hiç memnun değilim. Eğer markanızın itibarını bu türlü yollarla kaybetmeye kararlıysanız buyurun devam edin. Serviste açılan vidalar;

06 Mayıs 2024 10:07 (Şikayetten 19 saat sonra)
06 Mayıs 2024 10:26

Sayın müşterimiz, Lenovo ürün ve hizmetleriyle ilgili deneyimlerinizi, görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Konuyla ilgili sizlere telefon yolu ile geri dönüş yapılmıştır. Lenovo’yu seçtiğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla, Lenovo Türkiye

06 Mayıs 2024 10:39

Cihaz faturası

08 Mayıs 2024 13:47

08 Mayıs 2024 14:48

5 mayısta tekrar servise gönderdiğim laptop ın arızasıyla ilgili Lenovo servisten arayan ilgili, cihazın servise geldiğinde kontrolünün yapıldığını çalışır vaziyette olduğunu yani servise boşuna gönderdiğimizi sorun olmadığını söyledi. Fakat şarj almadığı ve açılmadığı sebebiyle satın aldığımız kanalla hatta oradaki çalışanlarında deneyip açılmadığını test etmeleriyle servise gönderdik dedim yani çalışanlarda gördü. Hatta Lenovo bölge müdürlüğüyle hem telefonla hem mail yoluyla iletişime geçtiler. Deforme vidalardan da bahsettiler. Fakat kimse bu durumda yardımcı olmadı. Bu şekilde bir durumla cihazı iade edemeyeceğimi donanımsal bir arızadan sebep parça değişimi (o da cihaz 6 aylık ise ilk değişiklik veya iade hakkım olacakmış) yapılmasına gerek yokmuş çünkü çalışır vaziyetteymiş. Peki tekrarı durumunda ben yine servise gönderip ürününüzün ayıbını örtüşünüzü mü dinleyeceğim sizden? Satarken allayıp pulladılar evet performansı güzel ama açılmayan laptop fişek gibi olsa ne olur? İadesini almamak için marka isminize yakışan bir tutumunuz yok ve tabii ki gerekli yerlere başvurumu bu cevaptan sonra yapacağım. Eğer tekrar açılmama sorunu olup da servise gönderdiğimde kendi deforme ettiğiniz vidaları bahane edip kullanıcı tarafından içi açılıp garanti dışı kalmıştır gibi bir ifade kullanırsanız bu kez ne yapmam gerekecek? Bir sonraki arızada video kaydı almamı söylediler hani nasıl bir arıza ki o kadar şahit var açılmadığına ama nasıl olduysa servise gidince hiçbir müdahale edilmeden arıza kendiliğinden düzeliverdi. Müşteri memnuniyetini düşünen bir firma çalışanı kullanıcının böyle konuşmasına sebep olmaz mağdur etmezdi. Cihazınız ayıplı her ne olursa olsun stabil çalışan bir ürün 15 günde 2 kez servise gitmezdi.

Bülent sonuçtan hiç memnun değil

Lenovo Laptopumun Uzun Süredir Tamir Edilmemesi Ve Ücret İadesi Sorunu

Bülent
10 Eylül 2025 23:05
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Lenovo Laptop İle Yaşanan Teknik Sorunlar!

Murat

Lenovo Laptopta Kronik Donanım Sorunları Ve Yetersiz Servis Mağduriyeti

Lenovo Bilgisayar Lenovo Almak Pişmanlıktır

Ruken
27 Eylül 2024 12:11
Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Hatice
18 Mayıs 2024 16:34