Jolly Tur Jolly GAP Turu Pişmanlık

11 Nisan 2024 21:27

8-12 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'dan hareketle GAP turu satın aldık ve katıldık. TC2403PUMP numaralı tur ile ilgili olarak Tüketici Mahkemesi'ne başvurmayı düşünüyoruz. İlk günden itibaren plansız geçen zaman, satın alınan sözleşmede belirtilen temel faaliyetlerin farklı şekilde uygulanması ve eksik içerik, tatilimizi olumsuz etkiledi. Taşeron firma tarafından sağlanan otobüs, şoför ve müşteri memnuniyetine önem vermeyen bir rehber, tatilimizin keyfini kaçırdı. Jolly firmasını kurumsal olduğu için tercih etmiştik ancak, trafik ve yol bilgisi olmayan bir şoför ve plansız, navigasyon kullanmayan, uygun yönlendirme yapmayan bir rehber ile bu durumun aksini yaşadık. Bundan sonra kişisel olarak tercih etmeyeceğim ve çevreme de tavsiye etmeyeceğim. İlk gün Gaziantep'te, tur programında belirtilen hiçbir yer rehber eşliğinde gezilmedi ve herkes kendi başına bırakıldı. Tarihi bilgiler aktarılmadı ve sözleşmedeki içeriğe uygun davranılmadı. Şehir dışındaki bir tesise giderken yanlış yola sapıldı ve otel bulunamadı. Diğer tur şirketleri otelin önüne kadar gelirken, biz valizlerimizi çekerek 500 metre yürümek zorunda kaldık. İkinci gün 7:30'da hareket etmemiz gerekirken, şoförün ve rehberin hazırlanmasını bekleyerek yarım saat gecikmeli yola çıktık. Antep'ten aldığımız ve otobüsün üst rafında bıraktığımız gıda torbası kayboldu. Sözleşmede bu durumun Jolly'nin sorumluluğunda olmadığı belirtilmiş olsa da, otobüste temizlik yapılmadığı halde sadece bizim torbamızın kaybolması dikkate alınmalıdır. Bu durumu internet ortamında şikayet olarak belirteceğim. Ayrıca, hava durumu nedeniyle Nemrut Dağı'na çıkılamadı. Alternatif olarak sunulan Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüsü ziyareti için kişi başı 300 TL talep edildi. Sözleşme ekinde yer alan gezi planında sadece Nemrut Dağı'nın ekstra ücrete tabi olduğu belirtilmişti. Bu durum, ya sözleşmede ya da uygulamada bir hata olduğunu gösteriyor ve Tüketici Mahkemesi'nde ele alınacaktır.

12 Nisan 2024 08:12

TC2403PUMP numaralı GAP turu şikayetimin devamıdır. 3. Gün: Yine 7:30 olarak belirtilen hareket saatine uyum sağlanmamış ve rehberin düzen ve idare eksikliği sebebiyle 8’de ancak çıkılabilmiştir. Bugün planı için akıldışı bir yaklaşımla Diyarkabakır merkezden 100km uzaklıkta Malabadi köprüsüne gidilip daha sonra 100km geri dönüp Diyarbakır merkeze gelip şehir surlarının ve diğer merkezi yerlerin gezilmesi daha sonra tekrar aynı yoldan Batmana öğle yemeği için gidilmesi planı paylaşılmıştır. Basit bir harita bilgisi ile bu şekilde fazladan 200 km (1,5saat) yol gidileceği açıktır. Israrlı açıklamalar ile önce Diyarbakır merkez, sonra Malabadi Köprüsü ve Batmana gidiş şeklinde sıralı bir rota çizilmiştir. Bu planların mantık çerçevesinde rehber tarafından yapılması ve bizlerin bilgilendirilmesi gerekir. Midyat’a varıldığında gezi planı açıklanmamış, ne kadar vakit tanımlı paylaşılmamıştır. Hiçbir tarihi bilgi anlatılmadan tamamen alışveriş odaklı turun yönlendirdiği mekanlara götürüldük. Biz Midyat'a kaçak parfüm almaya gitmedik, bölgeyi gezmeye görmeye tanımaya gittik. Anlaşılan mekanları memnun etmek, menfaat sağlamak için gösterilen üstün çaba maalesef misafir memnuniyeti için gösterilmedi. Diğer turların rehberlerinden bilgi aldık. Midyat oteli çok kötüydü, hijyen açısından ve yemek kalitesi açısından asla tercih edilmemelidir. Nevresim takımı değiştirilmemiş, üzerinde bir önceki müşterinin kılları vardı. 713 numaralı oda tarafından resepsiyona bilgi verildi. 10nisan günü Jolly Tur aranarak kaybolan paketimizle ilgili şikayet bildiriminde bulundum, kayıt açıldığı söylendi.

Meltem
Meltem
12 Nisan 2024 08:13

4. Gün: tabii ki yine geç yola çıkıldı. Misafirlerin vaktinde hazır olması ve şoförün rehberin beklenmesi çok komik. Sabah koltuğumuzun üzerinde farklı bir poşet içerisinde kaybolan gıda ürünlerimiz çıktı. Şikayet oluşturduktan sonra getirilip bırakılmış olması çok açık bir şekilde alındığını şikayet sonrası ortaya çıkarıldığını gösteriyor. Mardin’de ilk durak manastırdı. Giriş ücreti sorulduğunda rehber bilmediğini söyledi, oraya vardığımızda herkes kendi sıraya girip bilet aldı. Diğer tur rehberleri otobüste önden para toplayıp tek kişi sıraya girip biletleri toplu aldı. Manastır için yine belirli bir saat belirtilmediği için herkes kafasına göre gezdi, vakit kaybedildi. Sonrasında medreseye gidildi, burayla ilgili bir satır bilgi verilmedi. Ne gezdik anlamı önemi tarihi nedir hiçbir fikrimiz yok, yan turların rehberlerinden dinlemeye çalıştık internetten okuduk. Rehberli tur gezisi böyle mi olmalıdır? Israrla süre ataması yaptırdık bu sefer de rehberin gelmesini bekledik yarım saat. Asıl vakit kaybı şimdi başlıyor, medreseden eski Mardin merkeze gidebilmek için girilen yol kapalı çıktı bu anlaşılır ve kabul edilebilir. Ancak yeni rota olarak dönülüp kapalı olduğu tecrübe edilen yola tekrar girildi! Aynı yoldan 3kere geçtik, mantık nedir? Toplamda 1 saat 1km mesafe içerisinde sönüp durduk. Bu nasıl bir yol bilmezlik iş bilmezlik nasıl bir akıl tutulması! Artık dayanamayıp yolun ortasında inip kavimler göçü gibi kendimiz merkeze yürüdük. Bu esnada rehberi gören olmadı. Gezi planında belirtilen Abbaralar, Ulu Cami, Eski PTT binası, kırklar kilisesi, şehidiye camii anlatımı yapılmadı. İçerik eksik işletildi. Ödeme yaptığımız gezi paketinin karşılığını almadık. Tüketici mahkemesinin konusudur. Buluşma saati olan 15:30da kendi çabalarımızla otobüse döndük ancak ne şoför vardı ortada ne rehber! İlgili WhatsApp yazışmaları mevcuttur. 16:10da hareket edildbildi ancak uyarılara rağmen rehber otobüsü gelirken kapalı olduğu tecrübe edilen yola soktu tekrar! Hiç değilse 3 kişi googlemaps ten kontrol edip o yolun kapalı olduğunu rehbere söyledi ama dinlemedi. Sonra geri dönüp tekrar aynı yoldan ilk etapta dönmesi gereken yola geldi bu esnada saat 17:43 oldu! Mardin’den yola çıkmamız 18:00 oldu.

Çağla sonuçtan hiç memnun değil

Jolly Tur GAP Turu Şikayet

Çağla
15 Nisan 2024 14:13
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Jolly Tur Antep, Urfa Mardin Tur Rehberi Fiyaskosu

14 Nisan 2024 21:14

8-12 Nisan Jolly Tur GAP Gezisi

Nesrişah
13 Nisan 2024 22:30

Jolly Tur GAP Turu'nda Yaşadığımız Organizasyon Ve Zaman Yönetimi Sorunları!

Gülnur
21 Eylül 2025 17:07
Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

Jolly Turizm Diye Aldık Tuncay Seyahat Çıktı!

Tuğçe
15 Nisan 2024 11:46