Okan sonuçtan hiç memnun değil

Jeep Renegade Vites Kutusunu Kontrol Ettirin Uyarısı

02 Temmuz 2024 08:44

2015 model Jeep Renegade 1.4 benzinli otomatik aracım var. Kronik arıza olarak nitelendirilen ve herkesin şikayet konusu olan 'vites kutusunu kontrol ettirin' uyarısını alıyorum. Bu uyarı gelince araç gaz yemiyor ve yaklaşık 10 saniye sonra kendisine geliyor. Uyarı ise kontağı kapatıp açınca gidiyor.

Bazen de park halindeyken araç ilk çalıştırıldığında d konumuna getirilmesine rağmen n konumunda gibi davranıp aracın gaz yememesine sebep oluyor. 137 bin km olan araçta çift kavrama olmasına rağmen böyle hatalar markanın büyük ayıbı. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim. Kalite tesadüf değil, markanıza güvendik fakat durum ortada!

02 Temmuz 2024 09:19 (Şikayetten 35 dakika sonra)
02 Temmuz 2024 22:37

En yakin servisin araması için gerekli işlemleri yaptınız fakat 'ilgili ve yetkili' servisiniz aramadı! Gerçekten rezillik...

Okan

Merhabalar aynı sorun 2016 model 1.4T multiair 500x 135.000km aracımda 1 ay önce başıma geldi. Yolda seyir halindeyken kırmızı Çark şeklinde vitesi kutusunu kontrol ettirin uyarısı verdi ve sürüş modları devre dışı kaldı. Korktum sonra aracı kenara çektim stop edip çalıştırdım düzelmedi. Akşam olduğu için bu şekilde 100km gittim arıza ışığı sönmedi. Adı lazım olmayan yetkili servisine sorduğumda aracın baskı balatasının değişmesi gerektiği söylendi. Aracı Ankara'da ki özel emci Fiat servisindeki mehmet ustaya sordum o da aracı kendisine götürmemi söyledi bu şekilde kullanabileceğimi söylediği için 15 gün süreyle o şekilde kullandım. Ankara'ya 600km mesafede yaşıyorum. 15 gün önce Ankara'ya bu şekilde gittim. Aracımı bilgisayara bağladı ve aracımın sensör arızası olduğunu söyledi. Transmission sensör veya diğer adıyla vites konum sensörü olduğunu belirtti. Değiştirdi ve sorunum çözüldü. Böyle ustalar umarım artar. (Kesinlikle reklam değildir) Renegade ve 500 serilerinde kronik fakat ben aracımdan çok memnunum.

Jeep Renegade Vites Kutusunu Kontrol Ettirin Uyarısı
jeep-renegade-vites-kutusunu-kontrol-ettirin-uyarisi-1.jpg

Jeep Renegade'de Kronik Vites Kutusu Arızası Güvenliği Tehdit Ediyor

Ali
01 Mayıs 2025 14:18

Jeep Renegade Vites Sorunu: Bir Çözüm Arayışı

Ramazan
08 Mart 2024 21:22
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Jeep Renegade'de Tehlikeli Vites Arızası Ve Yüksek Onarım Ücretleri

Murat