İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ispartakule-Halkalı Marmaray Otobüs Seferleri Azlığı

19 Ocak 2024 14:28

Avcılar Ispartakule blokları-Halkalı Marmaray arası sadece 13km olmasına rağmen otobüs seferi azlığı sebebiyle ulaşım sağlayamıyoruz. Anadolu yakasına geçmek için metrobüslere ulaşım sağlamaya çalışıyoruz bu durum sabah saatlerinde otobüslerin yükünü de çok arttırıyor. En kısa zamanda Halkalı Marmaray-ıspartakule arası ulaşımın kolaylaştırılmasını ve sefer saatlerinin arttırılmasını talep ediyorum.

28 Şubat 2024 22:54

Avcılar-ıspartakule'de ikamet ediyorum ve hafta içi her gün E58 numaralı çift katlı otobüsü kullanıyorum. Sabah saatlerinde aşırı bir yoğunluk oluyor ve en geç 6.51 de gelmesi gereken otobüs özellikle son bir aydır devamlı geç kalıyor. Bu durumda otobüs aşırı derecede kalabalık oluyor ve çoğu zaman binemiyoruz veya bindiğimizde ayakta kalabalıktan neredeyse nefes alamayacak kadar dar bir alanda mecburen gitmeye çalışıyoruz. Bu zaman dilimi en az 1 buçuk saat. Takdir edersiniz ki sabahın 6'sında TEM trafiğinde, o sıkışıklıkta ve bir de üzerine otobüs geç geldiği için geç kalma stresi bizi çok yoruyor. Tek sorun otobüslerin geç kalması da değil. Devamlı otobüs arızası bilgisi geliyor ve bu durum bizi mağdur ediyor. Çünkü ıspartakule-Mecidiyeköy arasında gitmek için farklı bir alternatifimiz dahi yok. Bu konuyla alakalı daha önce de alternatif olarak Marmaraya ulaşım için otobüs seferlerinin arttırılması veya yine en azından sabah ve akşam iş çıkış saatlerinde olmak üzere E58 seferlerinin arttırılmasını talep ettim ancak bana ya yeterli yolcu olmadığı ya da yeterli personel olmadığıyla ilgili baştan savma bilgiler verildi. İstanbul belediyesinin nasıl personeli olmaz veya nasıl yeterli yolcu olmadığına karar verilmiş anlamakta güçlük çekiyorum. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde en ücra köye otobüs seferi koysanız bir şekilde dolacakken Mecidiyeköy gibi bir yere nasıl yeterli yolcu olmadığı kanaatine vardınız? Şikayetlerimiz, taleplerimiz sonuçsuz kalacaksa bize geri dönüş yapmanızın bir anlamı yok. Çünkü biz artık taleplerimizin sadece değerlendirilmeye alınmasını değil bununla ilgili çalışıldığını ve bir şeylerin düzeldiğini görmek istiyoruz. Eğer bu çalıştığınızı iddia ettiğiniz 16 milyon insan içinde bu bölgede yaşayanlar insanlar da varsa artık lütfen şikayetlerimize yapıcı çözümler bulmanızı talep ediyorum.

1709149935586.screenshot-20240228-080719-samsung-internet.jpg
1709149934316.screenshot-20240228-080808-samsung-internet.jpg
19 Ocak 2024 17:54 (Şikayetten 3 saat sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-59344145200 , 1-59344779609 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Değerli vatandaşımız, Başvurunuzla ilgili tarafınıza telefonla süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

27 Aralık 2023 14:46

01 Temmuz 2024 17:31
Ahmet sonuçtan çok memnun

04 Ocak 2024 20:31

30 Ağustos 2023 22:37

İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi KM13 Ve 133A Sefer Saatleri Azlığı/yetersizliği/ Çok Bekleme

10 Ocak 2024 09:31

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kategorileri