Cihan sonuçtan hiç memnun değil

İPhone Airpods Pro 2 Kullanımında Yaşanan Sağlık Sorunları

Cihan
14 Ekim 2024 16:24

Gürgençler'den aldığım Airpods Pro 2 (USB-C) kulaklığı 4 Ekim 2024 tarihinde satın aldım. Ancak kulaklığı kullanmaya başladıktan 30 dakika sonra kulaklarımda ağrı ve yanma, ayrıca ön boyun kaslarımda da gerilme şikayeti ile bu kulaklığı kullanamayacağıma karar verdim. 8 Ekim 2024 tarihi ile iadesini istediğimde, bunu gerçekleştiremeyeceklerini çünkü kutusunu açtığımı söylediler. Dahası, görerek almadım mı şeklinde suçlandım. Mağazadaki kıdemli çalışan bunu Apple desteği arayarak çözebileceğimi söyledi. Oluşturulan Apple olay kimliğimi ve 2 saat boyunca telefonda bekletilerek bir çözüm bulmaya çalışacağız cevabı sonrası, benden doktor raporu ve 14 adet kulak fotoğrafım talep edildi. Bu durumun kulaklığı tekrar takarak kendime eziyet etmek olduğunu ve insan haklarına aykırı olduğunu ve ayrıca 7 gün dolmadan iade etmek istediğim için Tüketici Hakları'na aykırı olduğunu anlatan bir e-postayı kendilerine ilettim. İlgili kişi bir sonraki gün bana yardımcı olamayacaklarını beyan etti. 10 Ekim 2024 tarihi ile iade talebimi yinelediğimde, bir sonraki gün Gürgençler ile Apple arasında sadece servis hizmeti olduğuna dair bir cevap ile birlikte tekrar reddedildim. Ancak Gürgençler faturasının üzerinde şu yazıyordu: Apple Premium Partner, Premium Reseller, Authorised Reseller. Ben (ne yazık ki) bir Apple marka dizüstü Macbook Pro, masaüstü imac, akıllı saat Watch Ultra 2 ve iPhone 15 Plus kullanıcısı olarak ve son 5 yıldır kullanmış olduğum Sony Bluetooth silikonlu kulaklığı bırakarak, sözde ürünlerinin arkasında duran güvendiğim Apple Türkiye firmasına vermiş olduğumuz tekelliğin farkına varmamız için bir uyarı niteliğini taşıdığını düşündüğüm için bunu burada paylaşmayı uygun buluyorum ve sorunumla ilgilenmeyen Gürgençler ve Apple Türkiye firması ile yaşadığım etik olmayan deneyimi buradan paylaşıyorum. Benim anladığım tüketicinin ürüne göre şekil alınmasının istenilmesi olarak durmaktadır. Ne zamandan beridir tüketici ürüne göre şekil almaya başladı?

Reşat sonuçtan hiç memnun değil

Reşat
24 Ekim 2024 14:31
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
10 Ocak 2025 15:34
Kenan sonuçtan hiç memnun değil

Kenan
18 Ocak 2024 14:31

Metehan
10 Kasım 2023 18:20
iPhone Ayıplı Ürünü Değiştirmiyorlar
Ali sonuçtan hiç memnun değil

27 Şubat 2024 16:43