Elif sonuçtan hiç memnun değil

20 Eylül 2024 11:00

Ekim 2023 tarihinde iPhone 15 Pro model olan telefonumu aldım ve daha 1 yıl dolmadan pil sağlığı %91'e düştü. 2 gün önce %92 olan pil sağlığı, 1 ay önce %95 seviyesindeydi. 1 ay içinde %4-5'lik bir düşüşün normal olmadığını düşünüyorum. Şarj ederken özellikle %20'nin altına düşmeden takıp, %80 olduğunda şarjdan çıkarıyorum. Şarj aletim ve adaptörüm orijinal, ekran sürem ortalama 4-5 saat olduğu halde 70-80 bin lira verip aldığımız telefonlardan bir yıl içinde bu kadar pil performansı düşüşü kabul edilemez bir durum. iOS sürümlerini güncel tutmama rağmen hiçbir pil iyileştirmesi olmadı, aksine daha da hızla düşüyor. Ön kamerası zaten kötü, arka kamerada odaklama problemi var ve telefon ilk piyasaya sürüldüğünden beri şikayet edilen ısınma problemi de hala çözülmedi. Bunların üstüne pil sağlığı da bu kadar hızlı düşüp insanları şarj aletiyle powerbank ile dolaşmaya mecbur bırakıyorsunuz. Bu sene anladım ki iPhone pişmanlıktır. Bu paralara bu kadar sorunlu bir telefon olmamalı. Eski kalitesinden eser kalmadı.

Ekteki görseller: ilk ekran görüntüsü 20 Temmuz 2024,
İkinci olan bugün 20 Eylül 2024.

profile profile profile

Nermin

Merhabalar, sizinle aynı sorunu bire bir yaşıyorum ve bu durumdan çok şikayetçiyim aldığıma çok pişman oldum. Apple destek almayı planlıyorum ama siz sorunu çözebildiniz mi?

Elif

Maalesef bir aksiyon alamadım konuyla alakalı. Ama son seferden beri pil sağlığım değişmedi. Sanırım ilk sene kullansak da kullanmasak da hızla ilerliyor. Şirket politikası olabilir telefon ömrünü hızlı bitirip yenisini almaya veya hizmet satın almaya teşvik etmek için

Aynı problem bende de var sanırım kullanım süreleri aynı... Sorun ile ilgili bir yöntem buldunuz mu?

Elif

Maalesef bulamadım. Dikkatli kullanıyorum şarj sürelerine yüzdelerine dikkat ediyorum fakat hızla su gibi azalmaya devam ediyor. 26.03.2025 itibariyle pil sağlığım %87, devir sayısı 482. Vadesi dolunca servise gönderip parasıyla pil değiştirmekten başka çözüm yok sanırım.

İzzethan sonuçtan hiç memnun değil

İzzethan
20 Haziran 2024 19:09
İPhone 15 Şarjın Hızlı Bitmesi!
Nermin sonuçtan hiç memnun değil

İphone 15 Pro'da Hızlı Pil Tükenmesi Ve Isınma Sorunu

31 Temmuz 2025 09:30
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Osman
20 Mayıs 2025 15:03