İGDAŞ Haksız Bir Şekilde Kaçak Kullanım Cezası Kesiyor

Remzi
12 Kasım 2023 14:37

25.12.2015 tarihi başlangıçlı olarak 5002******82 sözleşme hesap numaralı 2000731815 tesisat numaralı İGDAŞ doğalgaz aboneliğimi 05.08.2023 tarihinde taşınacak olmam nedeniyle iptal ettirdim. Sayaç numaram 900965540. Ardından 09.08.2023 tarihinde İGDAŞ tarafından tarafıma güvence bedeli iadesi adı altında 2.191,95 TL ödeme yapılmıştır ve aboneliğim sonlandırılmıştır. Aradan geçen 3 ay sonrasında Kars iline taşınmama rağmen eski ikametime 4.454,20 TL kaçak bedeli ve 2.672,52 TL cari hesap borcu olan 18.07.2022 ve 17.7.2023 tarihlerini kapsayan 1 yıllık toplam 7.126,72 TL’lik fatura oluşturulmuştur. Faturaya yaptığım itiraza karşılık gelen cevapta ise “Sayın Abonemiz, tesisatınızdan sökülmüş olan 5308**33 numaralı doğalgaz sayacı incelenmek üzere laboratuvara gönderilmiştir. Laboratuvarda yapılan inceleme neticesinde, mezkur sayacın plastik firma mührüne müdahale edildiği rapor edilmiştir. Bu rapora istinaden, ilgili mevzuat dahilinde söz konusu fatura tahakkuk ettirilmiştir.” şeklinde yanıt verilmiştir. Dikkat ederseniz ki iptal ettiğim sayaç ile bana fatura ettirilen sayacın numarası farklıdır ve halen evimde oturan kiracımın kullandığı sayaç numarası 900965540’tır. Bu konuda bir yanlışlık olmalı diye düşünüyorum. Doğalgaz sayacının orada bulunduğum dönemde ve benden sonra kiracımın evime yerleştiği dönemde sökülmediği, laboratuvara gitmediğini öğrendim. Tespit edildiği iddia edilen durum ile ilgili herhangi bir belge, tutanak veya fotoğraf da tarafıma gönderilmemiştir. Ayrıca yıllardır düzenli olarak faturamı öderim. Devlet memuruyum, fatura ödememek ve kaçak gaz kullanacak kadar kötü durumum yoktur. Ben hiçbir şekilde doğalgaz sayacıyla oynamadım ve müdahale etmedim. Eğer mühürde bir eksiklik ve sorun varsa bunu her ay sayaç okumaya gelen görevlilerin tespit edip gereğini yapmaları gerekirdi. Elimde olan tüm belgeler, ekran görüntüleri ve dekontları yazımın ekinde paylaşıyorum. Konu ile ilgili mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Muharrem
Muharrem

Nasıl bir sonuç aldınız bilgi verir misiniz

Faruk
Faruk

Benzer Bir durumdayım

Soner
22 Ağustos 2023 10:10
igdas-haksiz-kacak-gaz-kullanimi-adi-altinda-fatura-kesiyor-5.docx
igdas-haksiz-kacak-gaz-kullanimi-adi-altinda-fatura-kesiyor-4.pdf
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
22 Mart 2025 13:14
Doğalgaz Faturasında Yanlış Hesaplama Ve İletişim Sorunları
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

İGDAŞ Kaçak Usulsüz Kullanım Cezası İtiraz

01 Aralık 2023 22:55