Hikmet sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Yeni Bayon'un Kendiliğinden Düşen Parçaları Ve Garanti Sorunları

29 Mart 2024 09:45

2022 model Bayon aracımın, sol kapı kolundaki anahtar kapağı (badem kapak) seyahatim esnasında yerinden çıkarak düşmüş.

Aynı şekilde bagaj kapağına bağlı olan parçaya takılı olan lastik parçanın biri de düşmüş.

İstanbul Hyundai genel merkezi aradım. Bu parçaların herhangi bir müdahale olamadan kendiliğinden düştüğünü ve bu parçaların ücretsiz olarak temin edilmesini talep ettim.

Genel merkez bana bulunduğunuz şehirdeki servise gidin herhangi bir müdahale olmadan düştüğü konusunda rapor verirlerse ücretsiz olarak temin edebileceklerini söylediler. Bende servise gittim. Garanti uzmanı bu parçaların garantisinin olmadığını bunun içinde badem kapağına 440 TL (parça) + 440 TL (boya) olmak şartıyla 880 TL + KDV, diğer lastik içinde 80 TL + KDV ödeme yapmam gerektiğini söylediler.
Ayrıca genel merkez ile görüştüm onun için geldim dediğimde de bana düşen parçayı getirmem gerektiğini yoksa ücretli almam gerektiğini söylediler.

Yahu zaten parça yok, yolda kendiliğinden düşmüş, sana bu parçaları nasıl bulup getireyim.

Tekrar genel merkeze mail attım ve durumu izah ettim. Yaklaşık 2 hafta sonra arkadaşlar dönüş yaptılar sağ olsunlar...

Genel merkezde demez mi garanti dışı, düşen parçayı getirin.

Arkadaş parçalar düşmüş yok yok yani...

Hyundai garantisi ve servisi sıfır. Gözümden düştünüz. Sizden aldığım alacağım son araç.

29 Nisan 2024 16:19

Bayon aracın, sol kapı kolunun üzerindeki badem gözü denilen parça seyahatim esnasında kendiliğinden düşmüş. Araçtan inince fark ettim. Servise gittim durumu anlattım, Hyundai Türkiye ile de görüştüm. Arkadaşlar, yenisini ücretsiz olarak (garantiden) verebilmek için düşen parçaları istiyorlar. Saçmalığa bakar mısınız.

Parçalar yok düşmüş, size nasıl bulup getirebilirim acaba...

Nasıl bir firmaymış, nasıl bir garanti anlayışı varmış.

Yazıklar olsun. Eğer bu araç Türkiye de değil de Kore de üretilseydi hiç ikilemezler anında yenisini ücretsiz olarak gönderirler ve bu parçanın neden düştüğünü anlamak içinde araştırma yaparlardı.

Yazıklar olsun.

Ek
29 Mart 2024 12:17 (Şikayetten 2 saat sonra)
Hikmet
20 Haziran 2024 17:09

Sayın Hyundai Genel Müdürlüğü, seyahatimin sonunda badem gözün yerinde olmadığını gördüm. Durumu sizlere ve servisinize defalarca anlattım, anlatmaya çalıştım. Halada çalışmaktayım. Hareket halindeki araçtan düşmüş olan parçayı, getirmem talep ediliyor. Bu parçayı zaten düşüren görmüş olsam ve alsam zaten yerine takarım, hatta bir daha düşmesin diyede yapıştırırım. Ama bu parça ne zaman nerede düştüğü hakkında bir bilgim yok. Yenisini ücretsiz olarak vermeleri için bu parçayı getirmem gerektiği söyleniyor. Çok saçma. Getiremez isem ücretli olarak alacakmışım. Diyorum ki bende, tamam ücret karşılığında bu parçayı aldım sizlerde boyadınız ve yerine taktınız, tekrar düşmeyeceğinin garantisi ni veriyor musunuz servis olarak diyorum, cevap kocaman hayır... Gereğinin yapılmasını ve düşen parçanın ücretsiz olarak boyanarak aracıma takılmasını talep ediyorum...

Sıfır Alınan Hyundai Bayon Aracımdaki Soruna Markanın Kayıtsız Kalması

Hüseyin