HSBC Çiftehavuzlar Şubesi USD Hesabı Açmayı Reddetti

Emrah
01 Nisan 2023 00:08

HSBC Çiftehavuzlar şubesine adresime yakın olduğu için USD hesabı açmak üzere gittim. Veznedeki hanımefendiye derdimi anlattıktan sonra beni daha (! ) yetkili olduğunu düşündüğüm bir beyefendiye yönlendirdi. Bu beyefendi, tamamen müşteri memnuniyetine zıt bir biçimde ayaküstü beni sorguya çekmeye başladı. Diğer bankalarda ne kadar mevduatım varmış, aylık ne kadar giriş olacakmış v. S. (Bu arada hesabı yurt dışında çalıştığım firmanın maaş hesabı olması sebebiyle açıyorum.) Bunun üzerine beyefendi; açıkça bu hesabı açmak istemiyorum demek yerine. "Hesap geç açılır", "bizim bankamızın SWIFT transferinde bir avantajı yok", "tamam, bugün avantajlı ama belki yarın ücret almaya başlayabiliriz", "ya bu işi mobil'den yapsanız daha iyi olur" gibi bankanın internet sitesinde yazan ücretlendirme bilgisiyle çelişen ifadeler kullanmaya başladı. En sonunda şaka ile karışık "isterseniz diğer bankalara gideyim" dedim ve beyefendi dünden hazırmış gibi "evet daha iyi olur" deyip beni başından savdı.

Olayın üzerine HSBC'nin iletişim sistemi üzerinden şikayet oluşturdum (en fazla 300 karakter yazabildiğiniz süper (! ) bir sistemleri var) ve bugün jet hızıyla cevap verdiler. "Hesap açılış talebim bankanın değerlendirme kriterlerine göre uygun olmaması" nedeniyle hesap açılamamış.

1. Bahsi geçen beyefendi bana hiçbir kriterden bahsetmedi. Kriterlerimiz şunlar; siz de bunlara uymuyorsunuz demedi. Lafı hep yokuşa sürdü; sonra da başından savdı.
2. Madem kriterlere uymuyordum da, aynı bankanın Göztepe şubesi nasıl hesap açılış talebimi nasıl kabul etti?
3. Mevzu bahis beyefendi sadece Premier müşterilere hizmet verdiğini iddia etti (ki bunun da aslı yok). Premier olabilmek için bankada 500.000TL karşılığı mevduat tutmak gerekiyormuş. Ben her ay -affedersiniz- bilmem kaç bin USD girişten bahsediyorum, beyefendi Premier olmaktan bahsediyor.

Uzun lafın kısası; birçok bankayla iş yapan biri olarak HSBC gibi global bir bankadan hiç böyle bir hizmet anlayışı beklemezdim. Özür dilemek yerine "kriter" bahanesini ileri sürmek ise profesyonellikle alakası olmayan çağ dışı bir davranış. Varsayalım hiç param yok; sadece emekli maaşım var. Birikim için USD hesabı açamayacak mıyım?

03 Nisan 2023 09:12 (Şikayetten 2 gün sonra)

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Banka Çalışanının Baskıcı Ve Saygısız Davranışı Nedeniyle Şube Değişikliği Talebi

Ahmet
02 Aralık 2025 15:22
Buket sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Kartım Bilgi Verilmeden Kapatıldı, Mağduriyetimin Giderilmesini Talep Ediyorum

Buket
31 Ekim 2025 17:51

HSBC Kredi Kartımın Kapatılması Ve SIM Blokunun Çözülmemesi

Muhsine
08 Ocak 15:50
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

HSBC’nin Yabancı Çıkış Kararı Nedeniyle Türkiye’deki Hesaplarımın Haksız Bloke Edilmesi!

İsmail
28 Aralık 2025 20:59