Hdi Sigorta Orijinal - Logosuz Orijinal Oyunu

21 Aralık 2023 20:331.272

HDI sigortadan orijinal parça teminatı ile kaskolu aracımla kaza yaptım. Kaza sonrası aracım anlaşmalı özel servise çektirdim.
Değişmesi gereken sol ön far yerine,
Logosuz orijinal adı altında yeni bir özellikle ile, BMW yazısı dışarıdan görünen orijinal far yerine hella Advanced LED yazısı görünerek aracın görüntüsünü bozacak şekilde orijinalliği tartışılan far gönderildi.

Bu sol farı takarsam hem BMW aracımda hella advanced LED yazısı göründüğü hem de sağ değişmeyen orijinal farımın halen BMW olması sebebiyle iade ettim. Orijinal parça talep ettim.

Arabamın hasar alan parçası orijinal olduğu halde, yerine Hella Marka far gönderiliyor. Ve HDI Sigorta bu farın logosuz orijinal olduğunu iddia ediyor.

Onların haklı - Hella farın orijinal olması için araç BMW değil, Hella marka olması lazım.
Orijinal parça olabilmesi için BMW logolu far gerekmektedir.

Defalarca iletişim kurmama rağmen, HDI sözleşmeye aykırı şekilde, orijinal farı göndermiyor.

İlgili dosya numarası ;
20230135097

Konunun bir an önce çözülmesini talep ediyorum.

22 Aralık 2023 08:42 (Şikayetten 12 saat sonra)

Sn. İlgili, Sn. Onur I.'ın başvurusu şirketimize ulaşmış ve gerekli incelemenin yapılabilmesi için ilgili departmanımıza yönlendirilmiştir. İnceleme süreci tamamlandıktan sonra Onur I. ile iletişime geçilecek ve kendisine gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla, HDI SİGORTA A.Ş. Müşteri İlişkileri

Onur
22 Aralık 2023 23:03

Gerekli birime iletildiği bilgisi paylaşıldı ancak henüz çözüm ile ilgili veya ne zaman dönüş yapılacağı bildirilmedi. Zaten hali hazırda 1 aydan fazla bir süredir bekliyorum. Sözleşmede orijinal yazmasına rağmen orijinal parça tedarik etmemek için insanları uğraştırıyorsunuz.

Onur
23 Aralık 2023 03:26

Fotoğraflarda açıkça görülmesine rağmen, Halen logolu logosuz orijinal far diyorsunuz. Kasko sözleşmesinde açıkça yazıyor. Orijinal parçalar orijinal parçalar ile değiştirilir diye. Kasko sözleşmesinde yazan kısmı aşağıya yazıyorum. “Hasar gören sigortalı aracın onarımı mümkün olmayan ve değişimine karar verilen hasarlı parçaları için sigortacı tarafından orijinal parça tedarik edilir “ Bu kısımda herhangi bir şekilde logolu logosuz ibaresi yok. Fotoğraflarda aracın dışarıdan görünen kısmında neden “hella advanced LED “ yazsın. Bu parçanın orijinalliğini nasıl kanıtlayabilirsiniz. Fotoğraflardan dışarıdan arada görünen farkı nasıl açıklayabilirsiniz? Aşağıdaki cevabınız sözleşme ile örtüşmemektedir. Şirketin cevabı ; Bizlere Şikayet Var platformu üzerinden iletmiş olduğunuz far değişimi ile ilgili şikayetiniz üzerinde sizlere dönüş yapmaktayız. Logolu Orijinal far talebiniz ilgili birimler ile paylaşılmış fakat yönetmelik gereği logosuz orijinal far değişimi yapılacağına dair geri dönüş yapılmıştır. Eksper tarafından da sözlü olarak bilginin sizinle paylaşıldığına dair geri dönüş yapılmıştır. Parça logosuz orijinal olarak temin edilebilmektedir. Logolu parça zorunluluğumuz bulunmamaktadır.

24 Aralık 2023 01:25

Bu durumda Hdi Sigorta kurumsallığı ve poliçe sözleşmesinin güvenirliği kalmamış. Zaten burada verilen cevap ile poliçedeki madde arasında kelime oyunu oldu apaçık ortada. Logosuz orijinal diye bir parça olamaz. Orijinal kelimesinin anlamı ''özgün, fabrikası tarafından yapılan ve taklit olmayan araç gereçler, otantik, alışılagelenden daha değişik, şaşırtıcı nitelikte olan''dır yani BMW fabrikasının taktığı fardır. Araca dışarıdan bakıldığında farın üzerinde BMW yazması orijinaldir BMW kendi onayı ve lisansıyla hella ürettiriyor olabilir. Hella'nın kendi bünyesinde ürettiği ile BMW lisansıyla ürettiği far arasına fark olması durumunda orijinal statüsü taşıyamaz. Aradaki bariz fark işe farın dış camında orijinalde BMW yan sanayi farda hella yazması yeterlidir teknik özelliklere girmeye gerek yoktur.

24 Aralık 2023 01:23

Bu konu bir kenarda dursun HDI sigortanın açısından da bakarsak madem logolu, logosuz ayrımınız var bunu poliçede belirtmeniz HDI sigortanın sorumluluğunda müşterilerini bu şekilde zor durumunda bırakmaz bu durum aynı zamanda kazada mental olarak etkilenen müşterisine yardımcı olmak yerine sattıkları poliçenin arkasında durmayarak müşterisini mental olarak etkilemeye devam etmektedir umarım kararlarını doğru bir şekilde vererek araç sahibine yardımcı olurlar.

23 Aralık 2023 17:00

HDI sigortanın sözleşmede orijinal parça değişikliği yapılacağını belirtmesine rağmen BMW yerine farklı marka yazan far takmaya çalışması HDI sigortaya olan güvenimizi zedelemektedir, HDI sigortanın adına yakışır şekilde konuyu orijinal BMW logolu far takarak çözüme kavuşturmasını ve oluşan mağduriyeti gidermesini bekliyorum.

Yanıltıcı Bilgilendirme Ve Uzayan Onarım Süreci

19 Nisan 2025 15:491.661

HDI sigortadan kaskom var. Basit bir kaza yaptım ve müşteri temsilcisi ısrarla anlaşmalı servise götürmemi istedi. Norma...

1 Destek1 Yorum

HDI Kasko 3 Aydır Aracımı Tamir Ettiremiyor

22 Kasım 2023 18:022.088

Haziran 2023 tarihinde bakımlarını yaptırdığım İzmir Özdemirler Suzuki servisiyle anlaşmalı oldukları için HDI Sigortada...

1 Destek

Tümünü Gör
Hdi Sigorta İkame Araç Temini Yapılmıyor!

Hdi Sigorta İkameAraç Temini Yapılmıyor!

Emre
Hdi Sigorta İhmal Ve Tahrik

Hdi Sigorta İhmalVe Tahrik

Ferhat
Hdi Sigorta Müşteri Hizmetlerinde Sorun Çözecek Muhatap Bulunmaması!

Hdi SigortaMüşteri Hizmetlerinde Sorun Çözecek Muhatap Bulunmaması!

Özer
Hdi Sigorta Pert Ücretine İtiraz