10 Kasım 2023 13:08

Daha önce Gizerler.com'dan ürün almış bulunuyordum ve bir önceki ürün teslimi yapıldığı zaman hasarlı ve kapağı tam kapanmamasına rağmen, servis 'İsterseniz iade edebilirsiniz veya biz onarırız' dediği için önemsemeden iade talebinde bulunmamıştım. 27 Ekim 2023 tarihinde aldığım bu ürün, 7 gün sonra 1.800 TL düşmüştü ve iade hakkım bulunduğu için sistem üzerinden iade talebi oluşturdum. Firma ile görüşmeler gerçekleştirildi ancak iade alamayacaklarını bildirdiler. 'Ürün kullanılmadı ve bütünüyle duruyor', ardından yasal birimler sorumlusu G**** adında bir bayan aradı ve konuşmalar hiç yakışır durumda değildi. Yetkili, sistem üzerinden başvuruda bulunduğum iade talebini 'iptal edeceğini' bildirdi ancak böyle bir işlemin kanuna aykırı olduğunu söylememe rağmen iptal edeceğini, çünkü görmedikleri bir ürünü nasıl iptal edebilirler ki? Yasal olarak iade hakkım olmasına rağmen firma yetkilisi, 'Ürünün fiyatı artsaydı biz ürünü geri mi alacaktık?' dedi. Ancak kanun, iade talebini tüketiciye vermiş, firmalara değil ve iade hakkım bulunmasına istinaden böyle bir talepte bulunuyorum. İade seçeneğini işaretledim, firma kendi iptal etti ve yaptığım değerlendirmeyi sildi.

Muharrem

İyi ki yorumları okumuşum, bu firmadan çamaşır kurutma makinesi alacaktım, vaz geçtim.

Hilal
11 Mart 2024 00:04