Hasip sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2023 13:01

6 ay önce almış olduğum Ford marka araç haftada 1 yıkamama rağmen, kuş pisliğinden dolayı boyası kalktı. Yetkili servise getirdiğimde ise, kuş pisliğinden korumam gerektiğini söyledi. Kaldı ki yetkili servisin bahçesinde bulunan araçlarda da kuş pisliği var ve hiçbirinin boyası kalkmış değil. Daha 1 yılını doldurmayan aracın boyasının bu derece korumasız olması akıl alır gibi değil. Üretim hatası olduğunu düşündüğümü söyledim. Kuş pisliği 8 saat bile dursa boyası kalkar gibi saçma bir ifade kullanıldı.
Milyonluk aracım şu an boyası kalkmış durumda kullanmak zorundayım ve boyanın tamamının kalamayacağının da garantisi yok. Boya kalkmaya devam edeceği söyleniyor ve akıl alır gibi değil. Kesinlikle almadan Ford marka araç almadan önce bu yorumu inceleyin. Siteye yazdım ancak dönüş de alamadım. Tüm platformlardan da yazacağım.

06 Eylül 2023 13:04 (Şikayetten 3 dakika sonra)
06 Eylül 2023 19:56
Ford Marka Sıfır Aracın Boyası Kalktı!

Dün Ford üzerinden kayıt oluşturdum ancak kimse arayıp sormadı kimse de ilgilenmedi. Ne tesadüfse bugün şikayet var üzerinden yazdığımda 2 saat içinde arayıp yazıma istinaden ulaşıldığı söylendi. Sağ olsun şikayet var sesimi duyura bildi en azından. Ford maalesef hiçbir sistemin çalışmadığı gibi 2 kere aranıp sizinle şu ilgilenecek denip şikayetim bile dinlenmedi. Hala dönüş bekliyorum. Şikayetimin bir sonucunu alamadığım gibi ne aşamada olduğunu da bilmiyorum. Buradan otomatik mesaj attığınız gibi arayan kişiler de otomatik mesaj kadar bilgi verip kapatıyor. Aracı aldığımız Gürbaşlar Ford Bayii de bize araca bakıp ' komple boya olması gerekiyor yapılacak bir şey yok bunu da Ford karşılamaz yeriniz de olsam değer kaybı olmasını istemiyorsanız başka bir firmada rötuş yaptırır kaplatırım ' gibi akıllar verdi. İşleyişi bu şekilde olan bir firmadan araç aldığımız için gerçekten çok pişmanız. Daha taksiti bitmemiş arabanın bu hale gelmesi gerçekten can sıkıcı. Alan arkadaşlara da buradan yazıyorum. Kesinlikle müşteri temsilcinize sorun. Kuş pisliği 8 saat arabada durduğunda arabanın boyasını kaldırırmış. En azından Ford marka araçlarda öyleymiş. Bizim için kötü deneyim oldu sizin için olmasın

18 Eylül 2023 14:28

Değerli Müşterimiz, Geri bildirimleriniz bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Görüşlerinizi ilgili ekiplerimizle paylaşıyoruz. Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.

Ahmet

Hasip bey öncelikle geçmiş olsun aynı durum şu an bende de var şikayetleri okudum çözüm olarak en son ne yaptınız?

Hasip

Aracı alalı 6 ay oldu ve hala taksitleri ödenmekte. Aracın üzerine kuş pisledi ve üzerinde 3 gün durdu. Yıkamaya verdiğimizde aracın 10-15 tane bölgesinde boyasının kalktığını fark ettik. Öncesinde arabanın iyi temizlenmediğini düşündük, ancak yakından baktığımızda boyasının kabardığını ve boyanın arkasında bulunan beyazlıkların gözüktüğünü fark ettik. Durum ile ilgili saat 17:00'da İstanbul Anadolu Hisarı'nda bulunan Gürbaşlar Otomotiv Ford Bayii'ne gittik. Saati belirtme sebebim, mesai saatlerinin devam etmesine rağmen çıkacakları için aracı çektiğimiz yere gelmeyip aracı bizden ustaların ayağına getirmelerini istemeleriydi.

Hasip

Aracın tavanını ve ön kaputu yetkili bayii tarafından komple boyaması karşılığında çıkan bedelin bir kısmını karşılayabileceğini söylediler. Şöyle ki aracımla ilgili yetkili serviste kayıt tutulmadığı gibi resim de çekilmedi kaldı ki kapalı karanlık bir yerde ışıkla baktılar. Herhangi bir kaydım olmamasına rağmen neyi incelediniz aracı görmediniz bile dediğimde ise cevap veremedi. Yetkili servis çalışanları bile yerinizde olsam komple boyamam X firmasına gider üzerlerini rötuşlar kaplatırım arabayı gibi aklımızın almadığı fikirlerde bulundular.

Hasip

Ford marka araçların boyalarında kuş pisliğinden kabarma oluyor. Defalarca kez Ford'a mail atmamıza rağmen herhangi bir dönüş yapmadılar, ancak ne hikmetse Şikayetvar üzerinden kayıt oluşturunca hemen aradılar. İşleme alacaklarını ilettiler. Kuş pisliğinden hemen bu hale gelen aracın daha tamamen soyulacağı endişesiyle her gün ısrarla aramamıza rağmen 2 hafta sonra geri dönüş yaptılar. Ford çalışanı olduğunu ve dosyamla ilgilendiğini söyleyen s*** Hanım, 'dosyamızı incelediğini ve kuş pisliğinden, yani doğal sebeplerden dolayı aracın bu hale geldiğinin tespit edildiğini ve bu gerekçeyle yapabilecek bir şey olmadığını' beyan etti. Aracın tavanını ve ön kaputunu yetkili bayii tarafından komple boyaması karşılığında çıkan bedelin bir kısmını karşılayabileceğini söylediler. Kredisi devam ediyor. Her ay para ödeniyor ve biz aracı o halde görmek durumunda kalıyoruz.

13 Haziran 2024 13:36
Ford Focus Boya Kalkması Sorunu
Atahan sonuçtan hiç memnun değil

Atahan
02 Temmuz 2023 18:20
Ford Aracımın Kuş Pisliğinden Dolayı Sürekli Boyası Kalkıyor!
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Ford Yetkili Serviste Yapılan Bakımlar Sonrası Yağ Kaçağı Ve Masraf Artışı

Yunus