Volkan sonuçtan hiç memnun değil

2020 Model Ford Focus Dpf Sorunu Hakkında Yardım

29 Mayıs 2024 14:09

2023 yılında satın almış olduğum 2020 model 1.5 otomatik dizel Ford Focus aracımın son 3-4 aydır sürekli arıza ışığı yanmaktadır. Bu durumdan dolayı defalarca yetkili servisinize başvurmuş bulunmaktayım. Yapılan incelemeler sonucunda, garanti kapsamında birkaç parça değişimi yapılmış ve arıza ışığı söndürülmüştür. Ancak, bu işlemlerden yaklaşık 20 gün sonra arıza ışığım yeniden yanmıştır. Son ziyaretimde, yetkili servis bana Dizel Partikül Filtresi’nin (dpf) değiştirilmesi gerektiğini ve bu işlemin garanti kapsamına girmediğini belirterek 80.000 TL ile 100.000 TL arasında bir ücret talep etmiştir. Bu durumun garanti sürem devam ederken yaşanması ve yapılan değişimlerin kalıcı bir çözüm getirmemesi beni son derece rahatsız etmiş ve memnun olduğum aracımı kullanmaktan soğumama sebep olmuştur. Aracımın sürekli arızalanması ve her seferinde yüksek meblağlarda tamir masrafları ile karşılaşmam, araçtan beklediğim güvenlik ve konforu ciddi anlamda zedelemektedir. Dpf'nin garanti kapsamına alınması gerektiğini düşünüyorum ve belirttiğim gibi garanti sürem devam ederken yaşanması ve yapılan değişimlerin kalıcı bir çözüm getirmemesinden kaynaklı mağduriyet yaşıyorum, zira bu parça araçta uzun süreli bir sorun yaratmakta ve aracın genel performansını olumsuz etkilemektedir. Aracımın garanti kapsamında tamir edilmesi gerektiğini ve bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyorum. Bu sebeple, dpf değişiminin garanti kapsamında yapılmasını ve tarafıma herhangi bir ücret yansıtılmamasını rica ediyorum. Sorunumun çözülmemesi durumunda, tüketici haklarımı kullanarak yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımı üzülerek belirtmek isterim. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutan bir marka olarak Ford’un, bu durumu en kısa sürede çözüme kavuşturacağına inanıyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Saygılarımla,

29 Mayıs 2024 14:12 (Şikayetten 2 dakika sonra)
03 Haziran 2024 10:15

Ford Otosan Çözüm Merkezi temsilcimizin en kısa sürede benimle irtibata geçeceği bilgisini içeren bir yanıt verdiniz. Ancak, üzerinden geçen süreye rağmen henüz benimle iletişime geçen olmadı. Ford markasına olan güvenimi sürdürmek ve yaşadığım bu olumsuz deneyimin hızlıca sonlanmasını sağlamak adına konuyla ilgili acil destek talep ediyorum.

Ford Focus'ta Kronik Dpf Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

Cahitcan
21 Ekim 2024 12:01

Ford Kuga Dpf Sorunu

Salih
19 Nisan 2024 16:24
Okay sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Sürekli Partikül Filtresi Sorunu Ve Çözüm Eksikliği

Okay
15 Ekim 2025 16:01

Ford Focus'ta Bitmeyen Dpf Kabusu

Cahitcan
15 Nisan 2025 16:32
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Ford Focus Dizel Partikül Filtresi Sorunu

İbrahim