Ertan sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo Bursa Şikayeti

Fiat Doblo Bursa Şikayeti
Ertan
14 Aralık 2024 22:32

2022 model Fiat Doblo 1.6 trekking aracım bakımları km dolmadan yıl olarak zamanında servis tarafından yapılmıştır. İlk bakım 16.000 km de yapıldı 20.000 civarında ilk hareket esnasında tık diye on takımdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm garip sesler gelmeye başladı.
İlk bakımdan yaklaşık 10.000 km sonra sonra uzun yola çıkacağım için aracı detaylı kontrol ettiğimde karter muhafaza da yağ olduğunu fark ettim serviste götürdüm bahsettiğim ses probleminide bildirdim fakat yoğun oldukları için daha sonraya yardımcı olabileceklerini belirttiler yağ filtresinden olduğu ve parça değişimiyle birlikte yağ ilave edip garanti kapsamında teslim edildi. Ardından ikinci bakımda on takımdan gelen seslerin devam ettiğini arttığını ve yardımcı olmalarını istedim yoğun olduğu için ilerleyen günlerde randevu için bana haber vereceklerini söylediler.

İkinci bakım sonrası aracım arıza ışığı yakmaya başladı ilk gittiğimde arızasını silip eğer partekülden kaynaklı olabileceğini temizlik yapmamız gerektiğini söylediler, bakımda karter muhafazamı düzgün şekilde monte etmemişler zırıl zırıl ses yapıyordu. On takımdan gelen seslerin direksiyon kutusundan geldiğini ve ileri ki tarihe randevu vereceklerini söylediler dedikleri gibi randevuyu verdiler direksiyon kutusu değişti yapılan rot ayarı Allah'a emanet araç kendi kendine sollama yapıyor! Benim sesler farklı bir şekilde arttı araç 3.000 devire geldiğinde farklı bir zırıltı sesi ilk harekette ki tak sesi devam ediyor ve arıza ışığı gene yandı kaputu açıp baktığımda hava filtresi kutusu cıvatasının yamuk şekilde sıkıldığını fark ettim götürdüm tekrar arıza silindi. Son olarak takır tükür muhafaza sesi için test sürüşüne çıkalım bakın dediğimde müsait olmadıklarını söylediler farklı bir yetkili servise gitmeye karar verdim.

12000 TL verip 2. Bakımı yaptırıyorum aracıma göz göre göre zarar veriliyor sorun yaşıyorum servisin bir anlamı kalmadı ses başlayalı 20.000 km oldu halen ilk harekette ki ses için yardımcı olamadılar. Farklı bir yetkili servise götürdüğümde inşallah çözüme ulaşabilirim. Kısacası ilk bakım sonrası yağ filtresi patlıyor kontrol etmesem motor yiyebilirim. İkinci bakım sonrası karter muhafaza montajı ve hava filtresi kutusu düzgün şekilde takılmamış rot ayarı kötü sorunlarım halen çözüme ulaşmadı. Bir dünya para veriyorum servise malımı garanti altında güvenle kullanmak için fakat gitmiş olduğum servis bana iki seferinde de sorun yaşatıyor.

30 Aralık 2024 14:50

Fiat müşteri hizmetleri pişmanlıktır. Aracım 1.6 Doblo 2022 model ve 2024 yılı içerisinde 8 kez servisin yapmış olduğu hatalar dolayısıyla servise gittim. Servis değiştirmek zorunda kaldım başka firmaların ufacık bir hatasında telefi amaçlı bakim hediye ettiği bir piyasada benim hava filtre kutumu civatasını takmayıp yağ filtrenin oturtamayan direksiyon kutusu değişti deyip aynı sorunların devamı karter muhafaza ses sorunu için 3 kez servise gittiğim problemlerle beni çok fazla yordu. Aracımın bakımının yapıldığından bile emin değilim artık telafi amaçlı 1000 TL servis indirim sağlayabileceklerini belirttiler bu yıl 12000 TL'ye bakim yaptırıp arkalarını toplamak işin ondan daha fazla yakıt harcamisimdir. Yıprattı bu araç beni marka değeri diye bir şey var yerli araç bir kez daha düşünülür!

15 Mayıs 2025 15:09 (Şikayetten 5 ay sonra)

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
18 Şubat 2025 15:25
Fiat Doblo'da Garanti Kapsamında Tekrarlayan Motor Arızası
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo'da Garanti Kapsamında Motor Sorunu

Ali
28 Ocak 2025 19:08

Fiat Doblo'da Sürekli Yağ Eksiltme Ve Sık Yağ Bakımı Sorunu

Yunus
29 Nisan 2025 23:42

Fiat Doblo Aracım İçin İlgisiz Davranıyor

04 Şubat 2025 09:07
Berke sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo'nun Sürekli Yağ Eksiltme Sorunu

Berke