Faran Tur Umre Turu Kalitesizliği

22 Mart 2023 10:41

Geçtiğimiz günlerde faran tur ile anne babamı Trabzon'dan umreye göndermek için firma ile görüştük ve ödememizi yaptık. Anne babam yaşlı oldukları için Trabzon'dan direkt uçuş var diye faran turu seçtik. Ancak direkt uçuş değil İstanbul aktarmalı uçuş yaptılar. Bizim için önemli olan bu konuyu ödeme yapmadan önce defalarca sormamıza rağmen sonradan hayır efendim direkt uçuş yok diyerek bizi yalancı konumuna düşürdüler. Ki benzer konuda şikayetler başka şehirlerde de var.

Sonrasında 1 Mart olan uçuşu 7 Mart tarihine ertelemişler ancak firma bize kesinlikle bu erteleme ile ilgili bilgi vermedi. Ben aramasaydım anne babam 1 martta uçacaklarını zannedip hazırlıklarını ona göre yapıyordu. Çünkü annem anneannem baktığı için tarih değişikliğini önceden bildirmelerini istemiştik, ancak bilgi verilmedi. Medine'ye vardıklarına 3. Gün sonunda ailemle görüştüm ve kafile ile giden hocadan hiç memnun olmadıklarını, özellikle kadınlara çok az bilgiler verildiğini, hocanın rehber olarak değil de kendi umresini gitmiş gibi takıldığını söylediler.

Neden durumdan şikayetçi oldular, çünkü diğer turların rehberlerini görüp onlarla kıyaslamışlar. (ki bence çok haklılar çünkü WhatsApp grubu açmışlar, grupta ben de vardım, gruba sadece hoca bilgi içerikli mesajlar yazıyor ama nasıl bir Türkçe ile yazıyor, ne diyor ben bile anlamadım. Okuması yazması bile düzgün olmayan birisi nasıl rehberlik yapabilir hayret ediyorum. Ancak hoca tür) kaldıkları otellerin yeterince temiz ve hijyenik olmamasından ötürü (özellikle mutfak) rahat bir konaklama gerçekleştiremediler. Lütfen sizler de bu firmayı seçerken tüm bu yazdıklarımı dikkate alınız. Firmada vizyon misyon sıfır.
Tüm bu yorumlarımı firmaya iletmeyi düşündüm. Ancak böyle şeyleri sorun olarak görmüyorlar.

profile profile

Yorumlar (6)

Murat
Murat

Bunlar böyle bize neler yaptılar hepsi kayıtlı kardeşim bu mesaj okuyan arkadaşlar sakin bu firmayla git meyin pişman olma yin ayrıca kendi sayfalarına kendileri yorum yapıyor hepsi kayıtlı

Kasım
Kasım

Yaklaşık iki yıldır Sivas faran turizmde umre guruplarını kutsal beldelere götürüp görevlerini (ibadetlerini ve ziyaretlerini yaptırmaya çalışıyorum eşimle birlikte görevimizi en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Faran turizmi beklediğimizden daha kaliteli ve güzel buldum. Daha önceki tecrübe ve gözlemlerime dayanarak (otel, servis, yemek, umre programları mekke Medine geçişlerindeki zaman ayarlamaları vs) gibi. Fakat bir özeleştiri mahiyetinde şu tavsiyede bulunmayı ve şirket yetkililerinin göz önünde bulunduracaklarını ümit ederek şunu belirtmek isterim. Hac ve umre dönüşlerinden birkaç gün sonra tek tek hacıların, umrecilerin aranarak memnuniyet anketinin yapılarak anket sonucunun ilgililere bildirilmesi şirketin menfaatine olacağını düşünüyorum dikkate alınacağı ümidiyle.

Osman
Osman

Umre ticarete dönmüş ticaretçi memnun değil Umre Tatile Dönmüş umreci memnun değil vah vah halimize kimse neden şu ibadeti eksik yaptım demiyor Hac ve imre meşakattir dostlar rahatlık aramayalım selam ve dua ile

Metin
Metin

İyi oldu hac ve umre meşakkat gerektirir diye pisliğin içinde yatalım rezil edilmiş miti yemeye çalışalım birileride kesesini doldursun

Erdem
Erdem

Huseyin bey merhabalar. Yorumlarınız bizim için çok önemli. Müşteri olarak tabii ki haklısınız. Lakin kardeşiniz bizimle anne babanızı göndermeden bir ay önce zaten geldi ve Memnun kaldı Anne ve babanıza Ben de bizzat Trabzon'dan refakat ettim 10 kişiye sebep Medine ve Mekke'ye kadar kendileriyle refakat ettim otellerine yerleştirdim birebir ilgilendim ekonomik grup olmalarına rağmen Medine'de crown Plaza 5 yıldızlı otelde kaldırdım Mekke'ye geldiğimizde aynı şekilde 4 Yıldızı ekonomik otele girdik Hotel al fajr badie Mekke de açık büfe yemek veren ekonomik firma yok biz veriyoruz Tabii ki daha iyi hizmet bizde de var ancak fiyat 1900$ dan basliyor. Aktarma olayına gelince deprem olayından dolayı kafilede 80 kişi civarında kayıt iptal oldu ve İstanbul aktarmalı oldu bu da çok normal böyle günlerde kriz dönemlerinde bu gibi şeyler olabiliyor rehberlerimiz tecrübeli en az 10-11 kez umre ve Hacı yapmış insanlar ve genel olarak grupla görüştüğümde Sizin haricinize bir memnuniyet duymadım

Huseyin

Merhabalar. 1. Kardeşim sizinle değil İsra Tur ile gitti. 2. Aktarma olayı konusunda bir sürü benzer şikayet var, ya müşteriler ile iletişiminiz zayıf ya da yalan söylüyorsunuz. 3. Medine'deki otelden çok memnunlar ancak Mekke'de ki otel için aynı şeyler söylenemez. 4. Umre yapan insanların yaş ortalamalarının yüksek ve teknoloji kullanımı konusunda zayıf olduklarını düşünürsek şikayet edememeleri normal. Ben almış olduğum ürün ya da hizmetin sorgulamasını yapan biriyim, doğrusu da budur. 5. Ne erteleme ne de başka bir konuda bizler sormadan sizler önden bilgilendirme yapmadınız. Firmada iş disiplini yok. Buraya yanıt yazmanız bir şeyleri değiştirmez. Bu tarihten sonra benzer yorumların geleceğini siz de, ben de ve buradaki okuyucular da görecek zaten. Temennim firmanızın imajını ve hizmet kalitesini artırması.

Faran Turizm’in Söz Verdiği Yakın Otel Yerine Kirli Ve Uzak Konaklama

Büşra