Korupark Eve Şubesi Üslup Sorunu

Saadet
10 Kasım 2023 20:30

Hayatımda bu kadar gerildiğim bir alışverişi hatırlamıyorum. Korupark AVM'nin şubesine toplu alışveriş için gittim. Orada çok tatlı kızlar vardı, yardımcı olmaya çalıştılar. Anladığım kadarıyla yeni başlamış personellerdi (aralarındaki konuşmadan çıkardığım kadarıyla). Mağazada saç boyası yerleştiren iki kız vardı; birisi sarı saçlı ve ombreli gibi görünüyordu. Diğer personellerle olan konuşmalarına şahit oldum. Hayatımda daha çirkin bir konuşma üslubuna denk gelmemiştim. Sürekli personellere kızarak konuşuyordu. Bir personele bir şeyi yapmamasını daha iyi niyetli bir şekilde de anlatabilirdi. Resmen o anın gerginliğinden bir an önce ayrılmak istedim.
Saç şampuanı sordum, kız yardımcı olmaya çalışıyordu. Anladığım kadarıyla çok bilgisi yoktu, bu benim için sorun değilken fiyat sorduğumda kız fiyatı bakmaya gitti. Sarı saçlı olan kız onu azarlıyor ve ters ters konuşuyordu. Ayrıca bu mağazada müşteri varken yapılacak bir hareket değil. Kendimi durdurabileceğimden emin olup kavga etmeyeceğimden emin oldum. Başka bir kız geldi. Daha sonradan, bir konu hakkında barkod bilmediğini ve henüz ezberlemediğini söyledi. Ezberleyebileceğini düzgün bir dille söylemek yerine 'bilmem ne bey mağazaya geldiğinde ona böyle diyemezsin' diyerek tekrar abartılı ve garip bir üslupla konuştu. Gerçekten çalışanlara çok üzüldüm. Asla böyle mobbing uygulanan bir ortamda çalışmak istemezdim. Benim moralim bozuldu, kaldı ki benimle ilgilenen kızı azarlamasına rağmen kız benimle gayet güler yüzle konuştu. Surat ifadesinden ne kadar zorla çalıştığı belliydi. Bunlar beni hiç ilgilendirmeyebilir ama ben bir müşteriniz olarak orada çalışanlara bu üslupla konuşulmasına çok üzüldüm ve yanlış buldum. Umarım personellere daha yardımsever bir şekilde yaklaşır ve düzgün davranırsınız.
Hiçbir mağaza etiğine uygun bir hareket değildir bu. Siz 'eve' olarak çalışanlarınızın hareketleri demek sizsiniz, çalışanlarınız sizi temsil ediyor. Personeli uyarmasın demiyorum ama o dil ve üslupla kimse kimseyi uyarmamalı.

Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
27 Temmuz 2024 16:40
Aybüke sonuçtan hiç memnun değil

Aybüke
25 Ağustos 2023 19:45