Saban sonuçtan hiç memnun değil

Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Şantiye Aboneliğinden Mesken Aboneliğine Geçiş

22 Mayıs 2024 01:18

Ankara Gölbaşı Oyaca Mahallesi'nde, Gölbaşı Belediyesi'nden 29.12.2020 tarihinde almış olduğum Yapı Ruhsatı'na istinaden 01.05.2021 tarihinde inşaata başladım. İnşaata başlamadan önce 15.04.2021 tarihinde Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş.'de şantiye abonesi oldum. İnşaatımı 24.09.2021 tarihinde bitirdim ve Gölbaşı Belediyesi'nden aynı tarihte Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) aldım ve binamda oturmaya devam ediyorum. İnşaatımın bitmesi nedeniyle İskan Belgesi ve diğer belgelerle birlikte Enerjisa Müşteri Hizmet Merkezi'ne giderek şantiye aboneliğimi mesken aboneliğine çevirmek için başvurduğumda, benden yeniden elektrik projesi çizdirmem, yeni pano ve elektrik sayacı almam, yeniden keşif yapılarak yeni elektrik hattı döşetmem gerektiği söylenerek mesken aboneliğime geçişim yapılmamaktadır. Oysa şantiye abonesi olmadan önce Elektrik Projesi Uygulama Projesi çizilip yetkili makamlarca onaylanmış, firmanın istediği şekilde hat döşenmiş ve elektrik pano kutusu ile elektrik sayacı takılmış ve hâlâ bu şekilde kullanılmakta, her ay gelen elektrik faturaları da firmaya ödenmeye devam etmektedir. Mevcut sistem çalışır durumdayken tekrar aynı işlemlerin yaptırılmasına anlam veremiyorum. Üstelik 444 4 372 numaralı telefondan müşteri hizmetlerini arayıp şantiye aboneliğinden mesken aboneliğine geçmek için ne yapmam gerektiğini sorduğumda, müşteri hizmetleri yetkilisi, kimlik kartım ve Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) ile başvuru yapmam halinde mesken aboneliğime geçişimin yapılacağını söyledi. Hatta 3194 sayılı İmar Kanunu'na elektrik ve su affı olarak eklenen Geçici Madde 11'e göre abone değişikliğimin hemen yapılacağını belirtti. Ancak 14.05.2024 tarihinde Enerjisa Müşteri Hizmet Merkezi'ne yaptığım başvuruda yukarıda belirttiğim nedenlerle şantiye aboneliğinden mesken aboneliğine geçişimin yapılamayacağı belirtilmiştir. Mesken aboneliğine geçiş için işin doğrusunun tarafıma bildirilmesini ve 2021'den beri yaşadığım mağduriyetin giderilmesini talep ediyorum.

22 Mayıs 2024 01:19 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvuru tarafımıza ulaşmıştır. Başvurunuz hakkında en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla,

Saban
Saban
03 Haziran 2024 11:50

22.05.2024 tarihinde yapmış olduğum şikayetimin üzerinden 14 gün geçmesine rağmen Enerjisa tarafından bugüne kadar olumlu veya olumsuz hiçbir cevap verilmemiştir. 22.05.2024 tarihinde yaptığım şikayetime bir an önce cevap verilmesini istiyorum.

04 Haziran 2024 15:08

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş ve konu ile ilgili tarafınıza 04.06.2024 tarihinde telefonla bilgilendirme yapılmıştır. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla,

Yalçın
Yalçın

Soğuk zincir sınıfına giren iğnelerimin bozulmaması için defalarca kayıt oluşturulmasına rağmen halen bir çözüm yok. Şehrin ortasında bu kadar elektrik kesintisi olur mu? Her nedense hep aynı yerde üstelik ve yılardır aynı. Hasta ve engelli birey olarak daha hangi kurumlara yazmamız gerekiyor.? Bugün yine elektrikler kesik ve 20:30 da geleceği söylendi. Yani yaklaşık 3,5 saat. Allah'a havale ediyorum sizleri artık daha ne diyeyim.!

08 Temmuz 2023 23:46

24 Temmuz 2024 11:28
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Başkent Elektrik Dağıtım Gölbaşı İncek Elektrik Sorunu Ve Bedaş Sorumsuzluğu

26 Mayıs 2024 01:31