Seval sonuçtan hiç memnun değil

Ejder Turizm Tur Ve Rehber Sorunu

03 Aralık 2023 14:08

18.11.2023 tarihinde Endonezya, Malezya, bali turuna ailecek (6 kişi) katıldık. Rehberimiz h**** hanım'dı. Memnun kalmadığımız tur hakkında bazı şikayetlerimi sıralamak istiyorum:

tura katılan toplam 18 kişi vardı ve yaş ortalaması 50'nin üzerindeydi, bu durumu değerlendirmenizi rica ederim.

1) turumuzda toplam 5 uçak yolculuğu gerçekleştirdik. 2 kez Endonezya'ya giriş yaptık ve her girişte kişi başı 35 dolar (toplamda 70 dolar) ayakbastı parası ödedik. Her uçağı kaçırmamak için 4 saat önce havalimanına gittik. 4 saat önceden havalimanına gitmek çok fazla değil mi?

2) rehberimiz h**** hanım, her gün kahvaltıda yanınıza yiyecek bir şeyler alın (aldığımız şeyler milföy, kek gibi atıştırmalıklardı) dedi, çünkü o gün yemek molası olmayacakmış. Yaklaşık 10 gün boyunca kahvaltı yetersizdi ve akşam yemekleri (tura dahil olanlar hariç) çok geç saatlerde verildi. Sabah 05:30'da kalkıp akşam 21:00'e kadar yemek yememiştik. Çoğumuz tansiyon gibi sağlık problemleri için ilaç kullanıyoruz ve bu durum oldukça zorlayıcıydı.

3) koşturmaca sırasında doğal güzellikleri ve tarihi yerleri gezmek için yarım saat gibi kısa bir süre verildi, ancak diğer ticari amaçlı yerlere (iki defa Batik atölyesi, gümüş yapım atölyesi, çikolata yapım yeri, kahve imalatı ve kukla yapım yerleri gibi) sınırsız zaman tanındı. Biz oraya doğal güzellikleri görmeye gitmiştik, atölye gezmeye değil.

4) klcc alışveriş merkezine gidilecek ve serbest zaman verilecek denilmişti tur programında, ancak bizi orada sadece karşıdan gösterip 'burada kalmak isteyen kendi imkanlarıyla dönebilir' denildi. Bu durum, tatil yerine askeri kampa geldiğimiz hissini uyandırdı.

5) bali'ye ilk geldiğimiz gün dinlenmemiz gerekirken, ertesi gün tapınak turuna götürüldük ve tur bitip otele giriş yaptığımızda saat yine 21:00'di. İki boş günümüzü ekstra turlarla doldurmuştu ve bu turlar programda belirtilmemişti (biri 10 dolar, diğeri 75 dolar). Yorgunluktan bu turlara katılamadık ve para iadesi yapıldı.

6) son olarak, ben ilk defa böyle bir şey duydum. H*** hanım, 'zorunlu değilsiniz ama gönlünüzden geçerse bana da bir şeyler verebilirsiniz, memnuniyetle kabul ederim' dedi. Birçok tura katıldım ama ilk defa tur sonunda rehberin bizden bahşiş istediğine şahit oldum.

İlk defa ejder turizm ile bir deneyim yaşadık ama bir daha düşünmüyorum.

profile profile profile

Hakan
Hakan

Seval hanım turda yaşadığınız tüm olumsuzlukların benzerlerini inanın bizde Meksika ve Rusya Kuzey ışıkları turunda yaşadık. Gidilen ülke ve şehir isimleri ne olursa olsun Ejder Turizm ile gidiliyorsa yaşananlar hep aynı gibi. Yetersiz ve negatif tavırlı rehber, kötü yerlerde konaklama, yazılı tur programına tam uyulmama, sadece boş boş koşuşturma. Turun ilk günlerinde rehberler tarafından çekilen anı resimleri ki hiçbir zaman gerçeği yansıtmıyor. Ayrıca nedense izin alınmadan herkesin resimleri reklam amaçlı kullanılıyor. Ben, eşim ve benim olduğum resimleri Instagram sayfalarından kaldırttım. Sonuç; iyi bir araştırma yapmadan ve medyada gördüklerimize balıklama atlamadan tur almamak gerektiğini pahalı yoldan öğreniyoruz.

Gül sonuçtan hiç memnun değil

Sendagez Travel Tur Programından Memnun Kalmadım

07 Temmuz 2025 10:03