Nazan sonuçtan hiç memnun değil

Dyson Kurumsal Fatura Düzenleme Sorunu Vergi Usulsüzlüğü

Nazan
21 Haziran 2023 23:48

Dyson resmi internet sitesi üzerinden kurumsal fatura bilgilerimi kaydederek ve şirket kredi kartı ile ödeme yaparak yedek batarya satın aldım. Kayıtta isim soy isim de belirtmek gerekiyor, ancak özellikle kurumsal fatura tercihi yaptım. Batarya geldi ancak hatalı servis hizmeti verildi, ancak bu işlemler sonucu muhasebe sorumlularımız faturanın e fatura olarak sisteme düşmediğini belirtince, Dyson dan destek istedim. Şahsıma kesilmiş t. C. Kimlik numaramın bile olmadığı faturayı mail attılar. Ben de itiraz ederek kurumsal fatura kesilmesini istedim. 7 günlük süre geçti dediler. İtiraz süresi 8 gündür bir kere, ancak fatura tarihinden değil faturanın karşı tarafa iletilmesinden sonra 8 gündür. Zaten aynı ay içerisinde itirazımı belirttim henüz KDV beyanı yapılmadı, itiraz süremde yasal olarak devam ediyor, vergisel açıdan usulsüzlük yapılıyor, ödeme yapılan kart kurumsal firma kartı, cari açılacak Dyson firmama borçlu, kurumsal karttan alınan ödeme karşılığı herhangi bir şahsa fatura düzenleyemezsiniz. Bu işlem hatalı ve ceza yersiniz. Ancak bunu anlatamadık destek ekibine, anlatamayız konunun muhatabı değiller. Yasal süreci ve vergi usul kanunlarını bilmiyorlar. Konuya baktığımda benzer bir çok şikayet görüyorum. Gerçekten çok saçma, bir taraftan şahıs olarak bana fatura kesilmiş ben Dyson a borçluyum, diğer taraftan firmam Dyson dan alacaklı. Sanırım dava açıp yasal faizleri ile bu parayı geri alacağım. Diğer taraftan vergisel usulsüzlük nedeni ile Vergi dairesine şikayet edeceğim.

22 Haziran 2023 08:50 (Şikayetten 9 saat sonra)

Behlül sonuçtan hiç memnun değil

Behlül
24 Ağustos 2023 17:14
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
05 Mart 2024 14:36
Dyson Yaptığı Yanlışı Düzeltmiyor
Oktay sonuçtan hiç memnun değil

Oktay
21 Ağustos 2023 15:18
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
21 Kasım 2024 17:00
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Fatih
27 Aralık 2024 12:01