Dyson Dikey Süpürge uzun süre kullanılmazsa

Dyson V15 Performans Ve Estetik Sorunu
Dyson V15 Performans Ve Estetik Sorunu

Mehtap
05 Mart 2024 16:29
Pınar sonuçtan hiç memnun değil

Pınar

11 Ağustos 2023 06:10
#V8
Dyson Kategorileri

Marka Profili

Dyson 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %89
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

Şarjlı süpürge uzun süre kullanılmazsa ne olur?
Şarjlı süpürgenizi uzun süre kullanmazsanız batarya kendiliğinden deşarj olur ve hücrelerde voltaj kritik seviyenin altına düşebilir; bu durumda batarya BMS tarafından kilitlenir ve bir daha şarj alamaz. Ayrıca hücrelerde dendrit oluşumu gibi içsel hasarlar meydana gelebilir. Adım 1: Bataryanın doğal deşarjını önleyin Cihazı saklamadan önce bataryayı %40‑%60 arasında şarj edin. Bu seviyede hücreler kimyasal olarak daha stabil kalır. Adım 2: Periyodik aktivite sağlayın Ayda en az bir kez süpürgeyi kısa bir süre çalıştırıp tekrar şarj edin. Böylece hücreler aktif kalır ve “uyku modu” kilitlenmesi önlenir. Adım 3: Uygun saklama koşullarını seçin Cihazı serin ve kuru bir ortamda, doğrudan güneş ışığından uzakta saklayın. Aşırı sıcaklık bataryanın kimyasal ömrünü hızla azaltır. Bilgi Notu: Batarya tamamen boş (≈0 V) hâlde bırakılırsa BMS, güvenlik nedeniyle bataryayı “tuğla moduna” alır ve şarj almaz; bu durumda batarya değişimi gerekir. Kısaca: - Batarya %40‑%60 şarj seviyesinde saklanmalı. - Ayda bir kez çalıştırıp şarj etmek gerekir. - Serin, kuru ve karanlık ortam tercih edilmeli. - Tam deşarj bataryanın kilitlenmesine ve değiştirilmesine yol açar.