Muhammet sonucu yetersiz buldu

17 Haziran 2024 20:31

15 Nisan 2024'te Gaziantep Dünya Göz Hastanesi'ne gittim ve op. Dr. ** ** 'a muayene oldum. Gözlerimin derecelerinin ve astigmatizma değerlerimin sıfırlanacağı taahhüdüyle 40.000 TL karşılığında ameliyatı kabul ettim. 16 Nisan 2024 sabahı ameliyat için hazırlandım. Makine kornea flap kaldırması ve lazer düzelmesi işlemleri sonrasında, odama alındım ve birkaç saat sonra taburcu edildim. Ancak eve döndüğümde, gözlerimdeki ağrı ve bulanıklık artmaya başladı.

Bu süreçte günde 3 kez netildex ve thealoz (ücretli) kullandım. Ameliyat sonrası kontrollerimde, derecelerimdeki değişiklikler sebebiyle 8 Mayıs günü yüksek göz tansiyonuna maruz kalarak, sol gözümde ışık patlamaları, göze perde inmesi, geçici körlük, ağrı, kızarıklık, sulanma gibi çok şiddetli sorunlarla karşılaştım. Vaat edilen sıfırlama garantisi tutulamadı ve ameliyat sonrası takip yetersiz kaldı.

Ameliyat sonrası süreçteki sıkıntıları (kuru göz, göz alerjileri, gece görüş netlik sorunu, gözün odaklanmasındaki gecikmeler, göz enfeksiyonları ve iltihaplanmalar, astigmatizma veya diğer kusurların kalıcılığı) göz ardı ettiler ve gereken ilgiyi göstermediler. Dünya Göz Hastanesi Gaziantep şubesi bu durumdan dolayı doktor değişikliği yapıp op. Dr. ** ** hocaya yönlendirdi.

** hoca kuruluk devam ettiğinden dolayı restasis (raporlu-2500 TL) ve thealoz ilaç tedavisine başladım. Aşağıdaki tabloda tüm ölçüm değerlerimi paylaştım. Ölçüm yapan makinelere olan güvenim açıkçası sıfırdır. En doğru ölçümün mercekler takılarak yapıldığıdır. Gece görüşüm hiç iyi olmamakla beraber Türkiye'de araç kullanabilmek için görme yetisinin her iki gözde de en az 0.5 (20/40) düzeyinde olması gerekmektedir.

Bu gerekliliklerin sağlanmaması durumunda araç kullanmak çok tehlikeli olduğundan tekrar gözlük kullanmak zorundayım. Sorunlarım devam etmekte olup, bu sürecin maddi tarafından çok manevi ve problemli psikolojisinin daha ne kadar devam edeceğini bilmiyorum. Konuyla ilgili güncellemeleri paylaşacağım.

profile profile profile
21 Haziran 2024 10:28 (Şikayetten 3 gün sonra)

Sayın Muhammet Yalçındağ, Bildiriminiz değerlendirmeye alınmış olup, konuyla ilgili yetkililerimiz en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlayacaktır. Saygılarımızla

20 Şubat 2025 13:22

Şubat 2025 Sol ve Sağ 0.50 Miyopi Sol 0.25 Astigmat Sağ 0.50 Astigmat Kaldı.

Yorumlar (6)

Yusuf
Yusuf

Öncelikle geçmiş olsun görme keskinliğiniz nasıl bilmiyorum ama 0.25-0.50 çok düşük dereceler gözlük kullanmanıza ihtiyaç yok

Abdullah
Abdullah

Doktorunuz kimdi

Ahmet
Ahmet

Ameliyat olmayı düşünüyordum. Vazgeçtim böyle mağdur Vatandaşlarımızı görünce. Allah acil şifalar versin kardeşim.

Sabri
Sabri

Aynı durumu yaşıyorum 2021 de lasik ameliyatı oldum gece net göremiyorum göz kuruluğu çıktı ameliyattan önce astigmat yoktu oda çıktı bin pişman oldum yaptırdığıma eski gözüm daha sağlıklıydı hep param gitti hem de eski göz sağlığım

Muhammet

Çok geçmiş olsun. Lasık ameliyatı herkes için farklı sonuçlar doğurabilir ve senin için olumsuz yan etkileri üzücü. İnş zamanla gözlerin daha iyi olur. Göz kuruluğu ve gece görüş sorunları için doktorunla iletişimde kalmak ve önerilen tedavileri denemek iyi olabilir. İnş zamanla iyileşir

Önder
Önder

Çok net yazmışsınız, insan sağlığı her şeyden önemlidir. Ameliyat sonrası takiplerin mutlaka olması gerekirdi. Bende Ameliyat olmayı düşünüyordum ama fark ediyorum ki Türkiye de her şey ticaret dönmüş, özellikle özel sektörde. Sana acil şifalar dilerim kardeşim. Çok geçmiş olsun.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Dünya Göz Hastanesi'nde Fiyat Farklılığı Şoku