Seren sonuçtan hiç memnun değil

Dolap Uygulamasında E-Devlet Şifresi İsteniyor

Dolap Uygulamasında E-Devlet Şifresi İsteniyor
01 Mayıs 2024 22:15

Dolap adlı satış sitesine yıllardır üyeyim. Kanun gereği satıcı iseniz "satıcı doğrulama" adlı bir işlem var. Normal prosedür ancak bu kez kendi uygulamaları üzerinden e devlete girip bilgilerinizi tuşlamanız isteniyor. Müşteri hizmetlerine E-Devlet 'e kendim bireysel bir şekilde girip satıcı onayı verebileceğimi hangi sıralamayla yapmalıyım diye sordum. Ne bileyim Modacruz gibi kapanıp gitmeyeceğinizi, ısrarla kendi uygulamalarının üzerinden E-Devlet'e girmem gerektiğini söylüyorlar. Çok saçma. E-Devlet şifremizin ele geçmeyeceğini nereden bilelim. Başka platformda böyle bir şey yok. Israrla E-Devlet şifremi tuşlamamı istiyorlar.

profile profile

Emek
Emek

Katılıyorum e devlet ne alaka ne oldu yani bu? Bir ton uygulama kullanıyorum böyle bir şey görmedim. Asla güvenmiyorum da uygulamayı kullanmayacağım büyük ihtimalle

dolap-uygulamasinda-e-devlet-sifresi-isteniyor-1.jpg
Dilek
Dilek

Ben de şimdi aynı şikayeti yazacaktım! Sahibinden sitesinde araba ve ev satışı için e devlet onayı istediler! Sırf bunu istiyorlar diye artık oraya ev ilanı girmiyorum. Şimdi de ikinci el uygulaması olan site e devlet onayı istiyor! Neler dönüyor anlayamıyorum artık! Türkiye'de herkesin her bilgisi e-devlet'te. Ve böyle sitelerin e-devlet onayı istemesi kadar saçma bir şey olamaz! Uygulamayı siliyorum artık. Ki zaten hem komisyon alıyor hem de 250 TL üzeri alışverişte kargo ücretini satıcıya ödetiyor hem de artık öneri satın almadan hiçbir ürünümüz görünmüyor ve satış olmuyor!

Seren

Modacruz da pat diye kapandı içeride benim gibi parası kalanlar oldu. E devlet bu, başka şeye benzemiyor. Nasıl buna müsaade ediliyor anlamıyorum. Zaten tüm bilgilerimiz herkesin elinde iyice ne var ne yok ele geçirecekler. Deseler ki bireysel girin şu sırayı izleyin yapalım satıcı onayını, neden bu satış sitelerinin alt yapısının içinden girelim ki. Kredi kartım bile sanal benim. Güvenmiyorum bunlara

Gülnur sonuçtan hiç memnun değil

Dolap Uygulamasının E-devlet Bilgilerimi Zorla İstemesi

Gülnur
13 Haziran 2024 20:17
Şebnem sonuçtan hiç memnun değil

Şebnem
14 Temmuz 2024 10:51