Dji Kutusundan Çalışmaz Durumda Çıkan Ve Değiştirilmeyen Djı Osmo Pocket

Tevfik
05 Eylül 2023 22:02

2019 yılı Aralık ayı sonunda yaklaşan yılbaşı gecesi kullanmak üzere bir djı Osmo Pocket model kompakt gimbal kamera satın aldım.
Kamerayı 2020 yılbaşı gecesi ve ondan bir ay sonra yarım gün olmak üzere iki kez kullandım. Birkaç ay sonra yeniden kullanmak üzere şarj edip açtığımda gimbal sistemi arızalanmış görünüyordu ve cihaz kendini bir türlü başlatamadı. Forumlarda çözüm arayıp bulamayınca servise başvurdum ve iki ay kadar bekleyişten sonra cihaz garanti kapsamında yenisi ile değiştirildi.
O tarihlerde kameranın yeni modelinin çıkacağı duyurulduğundan açılmamış kutulu ürünü internette satışa çıkardım. İstediğim fiyatı veren çıkmadığı için bir buçuk yıl sonunda (2022 baharında) satmaktan vazgeçip cihazın kutusunu açıp oğlum için aktive etmeye çalışınca şarj olmadığını gördüm. Bu arada ailede sağlık sorunları ve vefat yaşanınca araya birkaç ay zaman girdi. Yine üreticinin web sitesinde önerilen sorun giderme adımları sonuç vermeyince ikinci cihazı 30 Mayıs 2023 Karfo djı servisine bıraktım.
On beş gün sonra sorunun çözüldüğü bilgisi ile servise çağrıldım. Serviste bana cihazın USB portundaki sorunu çözmek için ana kartına doğrudan müdahale ile şarj sorununun çözüldüğü söylendi. Araya yeniden bazı sağlık sorunları ve seyahatler girdikten sonra Temmuz sonunda cihazı yeniden şarj ve aktive etmeye çalıştım. Kamera bu kez çok kısa sürede ateş gibi ısındı. Yeniden servise götürdüm. Bir hafta sonunda üzerinde "anakartta arıza var tamiri mümkün değil" yazan bir etiketle cihaz bana iade edildi.
Hiç kullanılmamış ve hatta aktive bile edilememiş, bir başka deyişle doa bir cihazın garanti kapsamına girmediğini, zira ilk alınan cihazın garanti süresinin dolmuş olduğu söylendi. Üretici firma djı benimki gibi durumları kabul etmiyormuş. Durumumu belki beşinci kez açıklayıp itiraz ettiğimde kullanılmış ve aktivasyonu yapılmış, kontakları bereli, üzerinde çizikler olan dolayısı ile durumu belli olmayan bir kamera teklif edildi. Red ettim.
İlk aldığım kamera üretim hatalı çıkıyor. Yenisi ile değiştiriliyor. Değişen cihaz da kutusundan çalışmaz vaziyette çıkıyor, ve ithalatçının argümanı ilk alışverişin garanti süresinin dolmuş olması. Evet, yasa böyle diyor ama benim durumum da zamanında anlamlı bir para verip aldığım kameranın benim zerre kadar suçum yok iken bir değil, iki kez çöp olmuş olması.
Neredeyse kırk yıldır fotoğraf ve video ile uğraşıyorum. Bir daha asla ne djı markalı ne de Karfo firmasının ithal ettiği bir ürün alırım.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Dji Garanti Kapsamına Girmedi, Gimbal Sıkıştı Hatası!

11 Temmuz 2024 23:37
Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Mahmut
19 Temmuz 22:03

Batuhan
17 Haziran 2023 09:09

Ahmet
16 Mayıs 2024 22:36
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
15 Ocak 2024 22:21