Öner sonuçtan hiç memnun değil

Derimod Ayakkabı Garanti Süresini 1 Yıldan 6 Aya Düşürdü Mağdurum

17 Haziran 2023 18:29

18.06.2022 tarihinde Bursa Sur Yapı AVM Derimod mağazasından ayakkabı aldım. Mağaza personeline aldığım üründe herhangi bir deforme, açılma, dikiş atma vs durumunda garanti süresini sordum. Mağaza personeli ürünün bir yıl garantisinin olduğunu söylediler. 4-5 ay sonra Ayakkabı iç kısmında topuk kısmı ve iç tavan kısmındaki bezler zamanla soyuldu, yırtıldı. Konu ile ilgili 24 Nisan 2023 tarihinde Saat 18:33'te Derimod Müşteri hizmetlerini 0850 288 4288 numarasını aradım. Ürünün garantisinin olup olmadığını ve ne kadar garanti olduğunu sordum. Müşteri hizmetleri personeli ayakkabı için 1 yıl garantili olduğunu, inceleme ve tadilat desteği sunulmaktadır bilgisini paylaştı. Ayakkabıyı kullanmadığımdan ve İşlerimin yoğunluğu sebebiyle mağazaya bir türlü gitme fırsatım olmadı. İlerleyen zamanda garanti süresinin dolup dolmadığını öğrenmek için 17.06.2023 tarihinde Saat:17:25'te tekrar Derimod müşteri hizmetlerini aradım. M*** hanımla görüştüm. Ayakkabının garantisinin dolup dolmadığını sordum. M*** hanım bana fatura tarihinden itibaren giysi kategorisinde 1 yıl; ayakkabı ve çanta da ise 6 ay garanti süresi veriyoruz dedi. Ben de kendisine birkaç ay önce müşteri hizmetlerini aradığımda ayakkabıda 1 yıl garanti olduğunu söyledim. M*** hanım ise firma prosedürde değişime gitti bu sebeple hem iade, hem değişim, hem tadilat sürelerinde kısmen değişiklik yapıldı. Ben de bu değişiklik yapıldığı tarihten sonraki alışverişlerde bu kararın geçerli olması gerektiğini söyledim. Çünkü ayakkabıyı alırken bana 1 yıl garanti olduğunu söylemişlerdi. M*** hanım bana size yardımcı olmayı çok isterdim ancak firma bu konuda herhangi bir esneme yapmıyor dedi. Derimod gibi kurumsal bir markanın tadilat süresi ile ilgili bu şekilde karar almasına saygı duyuyorum. Ancak karar tarihinden önce mağazadan yapılan alışverişlerde ayakkabı için sunulan garanti süresinin bu karardan muaf tutulması gerektiği kanaatindeyim. Derimod gibi kurumsal bir markanın ürünün arkasında durması ve müşterilerini mağdur etmemesi gerekiyor. Aksi takdirde Tüketici Mahkemesi'ne dava açacağımı buradan bildiriyorum.

19 Haziran 2023 14:12 (Şikayetten 1 gün sonra)
19 Haziran 2023 15:57

Şikayetimin buradan yayınlanmasından sonra tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır. Konuyu Ticaret Bakanlığı'na ve Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım. Tüketicileri tutarsız açıklamalarla mağdur etme hakkınız yok

16 Mart 2025 23:02
Döndü sonuçtan hiç memnun değil

Döndü
26 Eylül 2023 14:15
Asaf sonuçtan hiç memnun değil

21 Ocak 2025 14:14
Ayakkabı Değişim Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve Müşteri Memnuniyetsizliği
Özge sonuçtan hiç memnun değil

Özge
24 Ocak 2025 13:51