Daikin NDJ Smart Arıza Çözülememesi.

07 Aralık 2023 15:26

Daikin NDJ Smart 28 KW kombi satın aldım ve montaj sonrası ilk çalıştırma için Daikin servisi geldi. Çalıştırmasını ve su basmasını yaptı. Gelen teknisyen Kombi teknisyeni değilmiş klimalara bakıyormuş. Bundan dolayı pek anlamamasına rağmen işlemi yaptı. Kombi içeriğindeki oda termostatını bağlayamadı ve çalışma esnasındaki patlama sorununu çözmeden daha sonra gelip montajı tamamlayacağını bildirerek ayrıldı.
Sonraki süreçte sorunları çözmek için gelmedi ve Daikin i arayıp teknik destek istememi bildirdi. Daikin servisini arayıp sorunları bahsettim. Farklı bir teknik servise yönlendirdiler. Yeni servis termostat bağlantısını tamamladı. Patlama için kombiden parametre ayarı yaptı ancak patlama sesi düzelmedi. Kombi bacasının yamuk olduğunu bildirip bunun ses yapabileceğini iletip düzelttirmemi istediler. Bacayı düzelttirdim ancak hiçbir değişim olmadı. Tekrar servisi talep ettim farklı bir servis gelip konunun yoğuşma suyu tahliyesiyle alakalı olduğunu gidere bağlı hortumu düzeltmemi istediler. Düzelttirdim gideri ancak ses yine geçmedi. Gelen teknisyeni tekrar aradım ve kendisi bu modelin yeni olduğunu ve çok anlamadığını iletti. Daikin servisi aramamı bildirdi. 4. Defa Daikin servisini aradım. Teknik servis talep ettim sorunları bahsettim. Bir gün sonra beni normal bir hattan bir teknisyen aradı o an müsait değildim kendisine şu an müsait olmadığımı sizi kısa sürede arayacağım diye döndüm. Teknisyen üslupsuz şekilde müsait olduğum zaman Daikin arayıp arıza kaydı oluşturmamı iletti.
Ucuz olmayan ve kaliteli diye düşündüğüm bir firmadan muadillerine göre fazla verip kombi satın aldım ve sorun yaşadım ve sorunu çözemeyen bir Daikin servisiyle karşı karşıya kaldım. Bu da yetmezmiş gibi hiçbir firma servisinin yapmayacağı bir üslupta randevu vs istemeden sanki sabahtan akşama kadar telefon başında ya da evde ne zaman Daikin servisini bekleyecekmişim gibi bir teknisyenin tepkisiyle karşılaştım. Genel durumu Daikin servisi arayıp anlattım karşılık olarak tekrar arıza kaydı oluşturdu ve ben teknisyen gelmesini bekliyorum. Benim tek talebim kombideki sorunu söyleyecek teknik destek ancak Daikin firmasında bunun karşılığı yoktur. Lütfen teknisyenlerinizin bilmediği modeli satışa sunmayın sıfır aldığım kombi evde patlamalı çalışıyor ancak Daikin servisinde bunun cevabı yok.
Anladığım kadarıyla müşterinin pek bir önemine yok.

07 Aralık 2023 15:26 (Şikayetten 1 dakika sonra)

23 Aralık 2023 09:40

Şikayet yazdıktan 30 dakika sonra bana ulaştılar. Farklı bir daha tecrübeli bir teknisyeni yönlendirdiler. Kontrolleri yaptı her şey normal gözüküyor ancak patlama yapıyor yine. Bunu merkeze raporlayacağını bildirdi. Dönüş bekliyorum halen sorunun çözümü için.

16 Ocak 2024 18:26

Daikin Fabrikasından teknisyen yönlendirdiler. Kombiyi neredeyse söküp tekrar topladılar. Her şey normal gözüküyormuş ancak ses gitmiyor. Anlaşılan bu modelde kronik bir sorun. Yeni bir modeli erken almanın gazabı olarak yorumlayacağım. Sorunum devam ediyor kısacası.

Murat
Murat

Kardeş geçmiş olsun. Benim ev dubleks olduğu için bende bu kombinin 28 ligini aldım. Aldığım günden beri tiken üstünde uyuyorum. Patlama sesini bana gelen serviste kontrol etti. Kombi kazanı büyük olduğu için normal olduğunu söyledi. Geçenlerde arızadan dolayı servisi çağırdım arızam giderildi fakat patlama sesi dahada arttı. Nasıl bir yol izlesek bilemiyorum. Müsterih hizmetlerinden değişim talep etti mi?

Aycan
Aycan
Şikayeti Çözüldü

Aynı sorun aynı patlamalar benim kombide var. Çok geçmiş olsun. Tüm mahalle bizim eve bakıyor. Diken üstünde yaşıyoruz. Kombiyi kapattık. 11-64 11-66 11-67 vb. Tüm hataları verdi. Sıcak suyumuz yok. Düşün halimizi. Hepimiz evde hasta olduk. Dünya markası markasına sahip çıkmadı. Günahtır. Kul hakkıdır.

Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Daikin Kombi Sürekli Sorun Çıkarıyor, Değişim Talebim Karşılanmıyor

Orhan
26 Mart 2025 18:43
Soner sonuçtan hiç memnun değil

Arızalı Termostat Nedeniyle Isınma Sorunu Ve Çözüm Gecikmesi

Soner
28 Ekim 2025 19:24
Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

Gürkan
22 Ekim 2024 17:56