Mirhan sonuçtan hiç memnun değil

A**** F**** Mühendislik Daikin Klima Ses Ve Mağduriyet

29 Aralık 2023 16:12

21.12.2023 tarihinde A**** F**** Mühendislik ve İklimlendirme Daikin Bayisinden, satış temsilcisinin 'klimanın dibine girilmediği sürece sessiz çalışan bir klima' dediği Daikin Sensira FTXF50D 18000 BTU klimasını aldım. 22.12.2023 tarihinde klimanın montajı yapıldı. Ekte görüldüğü üzere klimadan anormal bir ses gelmekteydi. 23.12.2023 tarihinde F**** Mühendisliği aradım ve klimanın anormal ses sorunu için 25.12.2023 tarihinde servis yönlendirildi. Yönlendirilen servis, klimada fabrika çıkışlı hata olduğunu tespit etti. Tespit eden servis, daha üç günlük sıfır klimanın iç ünitesinin blower'ının ve fan motorunun değişmesi gerektiğini ve sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Ben bu parça değişimini kabul etmeyerek ürünün değişimini, eğer değişimi yapıldığında da aynı sorun ile karşılaşacaksam, değişim olmadan direkt olarak iade etmek istediğimi belirttim. 26.12.2023 tarihinde klimanın iç ünitesi için değişime geldiler ve iç üniteyi değiştirdiler. Fakat değişimi yapılan iç ünitenin de ekteki video da olduğu gibi aynı anormal sesi çıkardığını fark ettim. Tekrar tarafıma servis yönlendirildi. Servise ve F**** Mühendislik Daikin bayisine artık bu klimayı kullanmak istemediğimi, iade etmek istediğimi belirtmeme rağmen, servis emrivaki bir şekilde iç üniteyi parçalayıp, sorunu (iç ünitenin içerisinde fabrika çıkışlı olan klimada blower'a sürtünen plastik parça) giderdi ve tarafıma 'olayı büyütmeye gerek yok, iade etmek için uğraşmayın, sizi çok uğraştırırlar' dedi ve gitti. A**** F**** Mühendislik Daikin satış bayisini aradım ve ürünün iadesini istedim. F**** Mühendislikten tarafıma 'Beyefendi bu su bardağımı? Alıyorsunuz, beğenmiyorsunuz, iade etmek istiyorsunuz. Bizim satış sözleşmemizde iade mevcut değil. Gider Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunursunuz' şeklinde cevap verildi. Müşteri Hizmetlerini aradım ve iade talebi oluşturdum. Sürekli aramama rağmen 'Talebiniz ilgili birimlere e-mail aracılığıyla iletilmiş olup, en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir' denildi. Parayı kolay kazanmıyoruz. A**** F**** Mühendislik ve İklimlendirme personellerinin klima satışı yaparken kimseye 'Klimanın dibine girilmediği sürece klimanın rüzgar sesini alamazsınız' diyerek alıcıları bu şekilde mağdur etmemelerini ve Daikin yetkililerinden bu duruma ve klimanın iadesi için gerekli işlemlerin yapılmasını ivedilikle takibe almalarını rica ederim.

29 Aralık 2023 16:16

Ek2

29 Aralık 2023 16:21 (Şikayetten 8 dakika sonra)

Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış
28 Temmuz 2025 14:11

Hatalı Klima Montajı Nedeniyle Güvenlik Riski Ve Çözüm Eksikliği

09 Eylül 2025 05:33
Hatalı Klima Montajı Nedeniyle Güvenlik Riski Ve Çözüm Eksikliği
hatali-klima-montaji-nedeniyle-guvenlik-riski-ve-cozum-eksikligi-2.jpg
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Klimamın Montaj Hatası Nedeniyle Ücret Talebi Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Ramazan
10 Ağustos 2025 17:47
garanti-kapsamindaki-klimamin-montaj-hatasi-nedeniyle-ucret-talebi-ve-musteri-hizmetleri-sorunu-1.jpg
Ömer sonuçtan çok memnun

Ömer
19 Aralık 2024 14:19
"Daikin müşteri temsilcisi Leyla Hanım 26.12.2024 tarihinde beni arayarak ürün ile ilgili değişim talebimi kabul edildiğine dair bilgi verdi, yeni ürünün 7-10 gün arasında bana teslim edileceğini söyledi, Leyla hanımın ilgi ve alakası için teşekkür ederim."
Hayriye sonuçtan hiç memnun değil

Hayriye
16 Temmuz 2023 16:31