Bosch Ankastre Set Kurulum Sorunu Ve Mağduriyet!

Cennet
13 Ağustos 2024 15:28

Bosch'un yetkili bayisinden ankastre set aldım. Set alınırken tezgahın resimlerini (kaç cm boşluk olduğunu gösterir şekilde) satıcıya da gösterdim. Buna rağmen set geldiğinde servis, tezgahın mesafesinin çok yakın olduğunu, ısının yansıma yapacağını ve cam set üstü ocağın kısa sürede patlayacağını söyleyerek kurulumu yapmadı. Tezgahın kesilmesini önerdi. Tezgahı kestirmek istediğimizde ise gelen usta, kesme ve diğer tarafa yapıştırma işleminin mümkün olmadığını, ısıyla birlikte çökme ve su sızdırma yapabileceğini söyleyerek işlemi yapmadı. Set üstü ocağı metal olan ile değiştirmek isteğimiz ise bayi tarafından reddedildi. Sonuç olarak elimde kullanamadığım, değiştiremediğim, iade edemediğim bir ankastre set var. Alışveriş esnasında tezgahın özelliklerine uygun olan set üstü ocak önerilseydi; değişim ve iade yapılamayacağı söylenseydi ya da hangi koşullarda olduğunun bilgisi verilseydi bugün bu sorunu yaşıyor olmayacaktım. İyi ve güvenilir bir marka olduğunu düşündüğüm ve daha önce de diğer beyaz eşyalarımı aldığım Bosch markası tam bir hayal kırıklığı oldu. Elimdeki hiç kullanılmamış seti aldığım bayi değiştirmezken yok pahasına spotçuya mı satmalıyım? Set üstü ocağın patlaması pahasına tezgahı zorla kestirerek fırının da patlaması ya da bozulması riskini göze mi alayım? Hem ocaktan hem de fırından mı olayım? Böyle bir patlama, ev içi kaza sırasında kendimi ve ailemi nasıl koruyabilirim? Elimdeki kullanılmayan seti çöpe atıp yeni set alarak büyük markaları daha da zengin ederek maddi kaybımı mı artırayım? Vermeyi vaat ettiğiniz ama vermediğiniz hizmet ile insanları nasıl sıkıntılı bir pozisyona soktuğunuzun farkında mısınız? Buradan mağduriyetim giderilmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağımı bildiriyorum, günlerdir süren bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyorum.

13 Ağustos 2024 15:31 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Caner sonuçtan hiç memnun değil

Caner
18 Nisan 2024 21:02

Büşra
28 Kasım 2023 00:15
Bosch Ankastre Ocak Cami Çizik Geldi
Medine sonuçtan hiç memnun değil

Medine
31 Ağustos 2024 13:47
Ümit sonuçtan hiç memnun değil

Ümit
21 Mayıs 2024 17:32
Ensar sonuçtan hiç memnun değil

Ensar
29 Ocak 2025 11:39