BatıGöz Hastaneleri BatıGöz Balçova İşlem Ücreti Yanlış Bilgilendirme Mağduriyeti

19 Ağustos 2024 13:22

(Şikayetimi görseldeki t. C. Kimlik numarasını silerek tekrar yayınladım) 06.08.2024 tarihinde babama Balçova BatıGöz Tıp Merkezi’nde endoskopi ve kolonoskopi işlemleri yapılmıştır. 13.08.2024 tarihinde, patoloji sonuçlarını almak ve kontrol muayenesi için tıp merkezine başvurmamız önerilmiştir. Ancak, bu süreçte karşılaştığımız bazı sorunlar sebebiyle ciddi bir mağduriyet yaşamış bulunmaktayız.
Fiyat bilgisi almak amacıyla 15.08.2024 tarihinde BatıGöz çağrı merkezini aradık. Çağrı merkezi temsilcisi, bize bir cep telefonu numarası vererek bu numaraya WhatsApp üzerinden iletişime geçmemizi önerdi. Bu numaraya babamın t. C. Kimlik numarasını ve yapılacak işlemi belirterek fiyat bilgisini talep ettik. Aldığımız yanıt, verilen fiyatın ilk işlem ile aynı olduğu şeklindeydi. Üzerine basa basa işlemin ikinci kez yapılacağını, ameliyathane ortamında olması gerektiğini söyledikleri ve bu sebeple aynı fiyat olmaması gerektiğini sordum fakat fiyatların bu şekilde olduğunu söylediler. Bu bilgi doğrultusunda işlem gününe hazırlandık.
19.08.2024 sabahı tıp merkezine geldiğimizde, işlem için gerekli olan fiyat bilgisini sorduğumuzda, görevli işlem ücretinin 30.000 TL olduğunu belirtti. Fiyat farkını gösteren yazışmalarımızı sunduğumuzda, güya yetkili bir personel bize uzun süre ayakta bekleterek profesyonel olmayan bir yaklaşım sergiledi, üzerine sundukları çözüm şu an üzerimizde olan meblağın ödemesini yapıp kalanını sonra tamamlayabileceğimiz şeklindeydi. Fakat burada sorun ödenecek olan fiyat değil, insan sağlığının söz konusu olduğu ve sağlığımızı emanet ettiğimiz kurumda daha en başta böyle basit bir hata yapılması ve yaklaşımının ciddiyetsiz olmasıdır. Bu durum, hem maddi hem de manevi açıdan bizleri mağdur etmiştir.
Bu süreçte yaşadığımız olumsuzluklar, sağlık hizmetleri gibi hassas bir alanda kabul edilemez bir durumdur. Özellikle bir kurumsal tıp merkezinin, fiyat bilgisi ve diğer kritik konularda netlik sağlamakta gösterdiği eksiklikleri son derece fiyasko bir hizmet olarak nitelendiriyorum. Sağlığınızı böyle kurumlara emanet etmeyiniz!
Sağlık hizmetlerinin her aşamasında titizlik ve şeffaflık gerekmektedir, insan sağlığı bu kadar ihmalkar ve ucuz olmamalıdır. Hastane yönetim ekibi de bu bağlamda doktorlar kadar alanında yetkili tecrübeli elemanlardan oluşmalıdır.

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

14 Ocak 2024 00:57

23 Mart 2024 13:14