Leaseplan Araç İadesinden Sonra Borç Çıkarıyor

Volkan
17 Ocak 2024 12:27

Leaseplan Otomotiv Servis Tic. A. Ş.'den 02/11/2022 tarihinde firmamız adına ikinci el Peugeot 3008 kiraladık. Aracı teslim aldığımızda çeşitli yerlerinde ezik ve çizikler olduğunu fark ettik. Aracı teslim eden çalışana bunları söylediğimde, teslim evrakına zaten 'muhtelif çizikler' yazdığını ve bir sorun çıkmayacağını beyan etti. Ancak bizim hatamız sonucunda aracı sözleşme süremiz sonunda değil, 21 gün sonra teslim ettik.

Geç teslim ettiğimiz için kendi belirledikleri oldukça yüksek bir tutar üzerinden bize fatura edildi. Araç tesliminin ardından bir e-posta daha aldık; aracın muhtelif çizikleri nedeniyle 12.500 TL borç çıktığı belirtildi. Ekteki resimlerde de görebileceğiniz gibi plastik aksamlarda pasta cila ile kolayca giderilebilecek çizikler bulunmakta. Diğer ufak tefek ezikler zaten aracı teslim aldığımızda mevcuttu, bunları herhangi bir göçük düzeltme servisinde bin ile iki bin lira arasında bir maliyetle yaptırabileceğimiz şeylerdi.

Aracın durumunu açıklamak gerekirse; aldığımızda sağ arka kapısında bariz bir renk farkı ve yaklaşık bir parmak açıklık vardı, ağır bir hasar olduğu belliydi. Ara sıra airbag uyarı lambası yanıp sönmekteydi, daha sonra sürekli yanmaya başladı.

Bakımını yapan Bosch servis, yetkili servise götürmemi önerdi. Aracı götürdüğümde airbaglerin daha önce patladığı ve bunların değiştirilmek yerine sisteme bir diyot bağlanarak airbagler sağlam gibi gösterildiği ve arıza ışığının söndürüldüğü ancak airbaglerin devrede olmadığı raporlandı. Firma ile görüşmelerimde bu konu hakkında hiçbir açıklama yapılmadı ve aracın bütün airbag sistemini yetkili serviste değiştirip teslim ettiler.

Yani ben yaklaşık bir yıl airbagleri çalışmayan bir araçla zaman zaman ailemle birlikte seyahat ettim. Aracın daha önce aldığı hasarlar sonrasında yapılan tamirat işlemleri eksik ve hatalı olduğu için birkaç kez daha serviste kaldı.

Bu durumdaki bir aracı teslim alan saygıdeğer firma çalışanları, aracın bir santimetrelik çizikleri için on binlerce liralık fatura çıkarıyorlar. Sonuç olarak, belki aracı uygun fiyatla kiralıyorsunuz ama sonrasında neredeyse bir yıllık kira bedelini araç tesliminden sonra talep edebiliyorlar.

Bunun bir firma politikası olmadığını ve tamamen personelin sorumluluk almamasından kaynaklandığını düşünmek istiyorum.

19 Ocak 2024 11:04 (Şikayetten 1 gün sonra)

Leaseplan Mı? Bir Daha Asla!

Binyami
20 Haziran 2024 15:18

Ziraat Filo Next Level AVM, 12 Bin Kartımdan 2 Bin Tl Depozito Kesildi

25 Nisan 2024 03:44
Ziraat Filo Next Level AVM, 12 Bin Kartımdan 2 Bin Tl Depozito Kesildi
Ali sonuçtan hiç memnun değil

29 Eylül 2023 12:05
leaseplan-yapmadigimiz-hasarlar-icin-tarafimiza-borc-cikariyorlar-3.pdf
leaseplan-yapmadigimiz-hasarlar-icin-tarafimiza-borc-cikariyorlar-2.pdf
leaseplan-yapmadigimiz-hasarlar-icin-tarafimiza-borc-cikariyorlar-1.pdf
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

17 Ocak 2024 19:10