Açelya sonuçtan hiç memnun değil

Çalışma Koşulları Ve Maaş Kesintileri Hakkında Şikayet

20 Kasım 2024 13:34

Düzce Aytemiz Çebi 81 Akaryakıt İstasyonu’nda, Çebi Akaryakıt Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bünyesinde market görevlisi olarak çalıştım. Ancak bu süreçte bazı ciddi sorunlar yaşadım:

Aşırı Çalışma Süreleri: Haftalık çalışma sürem 70 saati aşıyordu ve 33 gün boyunca sadece 2 gün izin yapabildim.
Maaş Kesintileri: Maaşımdan “market açığı” bahanesiyle kesinti yapıldığını söylediler ki (kasa açıklarını günlük yapmak yerine bilerek aylık yapıyorlar, bu tarz mağduriyetler yaratmak için). Ancak, yapılan kesintiler dışında, ödenmesi gereken ücretin 9.000 TL eksik yatırıldığını fark ettim.
Adil Olmayan Koşullar: Çalışma saatleri ve maaşla ilgili bu tür uygulamalar, açıkça beni mağdur etti. Bu yüzden yasal yollara başvurmaya hazırlanıyorum.
Buradan, Düzce Çebi Aytemiz ile çalışmayı düşünen herkese seslenmek istiyorum: Bu şube ile çalışmayı planlıyorsanız bir kez daha düşünmelisiniz.

Aytemiz Yetkililerine Not:
Bu şube ile ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını rica ediyorum. Yaşanan bu haksızlıklar hem çalışanlara zarar veriyor hem de Aytemiz markasının adını kötü etkiliyor. Gereken adımların atılmasını umuyorum.

20 Kasım 2024 13:39 (Şikayetten 5 dakika sonra)
20 Kasım 2024 14:17

Değerli Müşterimiz, Şikayetinizle ilgili irtibat numaranız üzerinden sizinle 20.11.2024 tarihinde iletişime geçilerek detaylı bilgilendirme yapılarak, şikayet var kaydınız kapatılmıştır. Aytemiz Müşteri Memnuniyeti Ekibi

Yorumlar (7)

User
User

Merhaba Açelya Hanım. Şikayetlerinizden sonuç aldınız mı? Bende şikayet etmeyi düşünüyorum

Bir sonuç var mı acelya

Gokyuzum
Gokyuzum

Arkadaş haklı işten kafalarına göre çıkarıyorlar ve herhangi bir maaş vermiyorlar telefonları açmıyorlar mesajlara bakmıyorlar ve iş yerine gittiğimizde iş yerinde olmadığını söylüyorlar gerçekten gereken neyse yapılsın lütfen insanların hakkını yemesinler

...
...

Bence açelya hanım sizde sorun var Bende çebi 81 firmasında çalıştım 2.5 sene ben hiç Bir şekilde böyle bir sorun yaşamadım. Ancak marketten yediklerinizi okutmaz sanız barkodda tabii ki sizden kesilecek Bence sorun sizde para yatırmayacak olsalar neden 9000 size yatırsınlar...

Meyve

Hep aynı bahane başka kılıf bulamıyorsunuz çünkü

Meyve

Adını dahi yazmadığın yorumcu arkadaşım hadi kanıtla marketçilerin okutmadığı hangi ürünler var ben her yediğimi okuttum ödedim son 10 gün kadar yazdırmak zorunda kaldım Çünkü maaşımı yatırmadılar kaç gün geçmesine rağmen ben demeye utandım IBAN dahi istemediler çalışma hususunda zebani gibi çalışanlarının tepesine binmesini biliyorsa lar işçinin alnının teri kurumadan maas ödemesini de bilsinler acık listesini de açıklamak zorundalar kaldı ki orada 2 5 yıl çalışan personel ben daha duymadım o kadar kişiyle irtibat halindeydim çalışanlarının kendi eksilerini kendileri hesaplamak haklarıdır bunu dediğimde bana daha para saymasını bilmiyorsun diyorlar niye sayım günün sonunda hesabı açığı kitabı yapacak ben değilim ne kadar nakit olması gerekir ondanda haberimiz yok zaten sadece sayıp veriyoruz kı ne gerek var o kadar saat çalışıyoruz yoruluyoruz eve geç gidiyorum bir de onumu sayacağım habire bir sefer sayıp geçiyodum öyle gene vardiya kağıdına sarıp göndermediğime dua etsinler

Açelya
Açelya

Doğru bir çalışan zaten şikayet var platformuna giriş yapıp ÇEBİ81'i aratıp benim yazdığım şikayette beni suçlu bulur zaten. Kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. Savcılık işlemlerini başlattık zaten, akabinde, SGK ve vergi dairesine ayrıca İş Kurumu Müdürlüğüne şikayet dilekçelerimizi ileteceğiz. En komik olan kısım ise; vergi matrahlarını sorguladığımızda, bulunan 4 şirketin ve kapatılmış şirketlerin gelir vergilerinin çok komik rakamlarda bulunması, vergi dairesinin titizlikle inceleme yapması için elimizden geleni yapacağız. İyi günler dilerim ÇEBİ81 akaryakıt adına yorum yapmış firma yetkilisi.

Aytemiz Yakıt Kampanyasında Yaşanan Sorunlar Ve Personel Davranışı

03 Ağustos 2025 11:46
aytemiz-yakit-kampanyasinda-yasanan-sorunlar-ve-personel-davranisi-1.jpg
Nur sonuçtan hiç memnun değil

Petrol İstasyonunda Sabaha Karşı Yaşanan Sorunlar

07 Aralık 2024 08:55