Avcılar Hospital Hastanede Skandal Tedavi

20 Ekim 2024 07:317.994

Ben 2023'te bu hastanede doğum yaptım. Bakımı ve hastaya ilgileri devlet hastanesinden farksızdı fakat doktorumuz *** Hanım çok iyi diye bırakmak istemeyip doğumu burada yaptık. Oğlumu ara ara aldılar. Ertesi gün sarılık teşhisi kondu ve bir bebekte olması gereken dozun çok çok üstünde.

Biz anne baba olarak panik halde hemen tedaviye başlamak istedik. Tedavi için bizi bir odaya aldılar. İçine fototerapi denilen şeyden koydular ve 6 saatlik bir tedavi o gün 20 saatte bitti. Tedaviyi eşim ve ben yaptık.

Hemşireler, ellerde kahve kahkahalarla hastaneyi inletirken! Bu tedavide bebeğin gözüne bant takıyorlar, her bant açıldığında tedavi yarım kalıyor. Zar zor yardımsız olarak bitirdik. Ben dikişli ve uykusuz, bir yandan ağlıyor ve korkuyorum bebeğim için. Ertesi gün kan almak için geldiler. Oğlum şu an 17 aylık, hala elinin üzerinde az da olsa o morluk duruyor! Kan alamadılar, 10 kez denediler. Bebeğimin ağla ağla içi çıktı. Sonuç neticesinde yüksek dozda enfeksiyon var dediler. Hemen yatışı yapılmalı dediler.

Biz arkamıza bakmadan o hastaneden kaçtık. Oğlum Florya'da bir hastanede tedavisini 1 hafta gördü. Çok şükür ve 0 ücret ile! O süreç içerisinde bir anne olarak içimi gıcıklayan bir şeyler hissettim.

Sağlık Bakanlığını aradım ve bizden aldıkları doğum parası kadar bir parayı biz 4 günlük Yenidoğan bebek için verdik. Para için bazı şeyleri yaptıkları çok net. Sonra Sağlık Bakanlığı böyle bir hakları olmadığını ve denetleme yapacaklarını söylediler. Hastaneye gidip bu durumu söyledik ve o günün akşamı parayı bize teslim ettiler. Sadece tedavi yapılan odanın parasını aldılar. Buradaki düzen şu:

Normalde yoğun bakımda ücretsiz yapılması gerekiyor. Her türlü enfeksiyon vs. Riskine karşı fakat sırf para almak için odada anne babaya yaptırıyorlar. Daha da kötüsü sizi o odada unutuyorlar!

Ne aletin dilinden anlayan var ne sorulara cevap veren. Bunları yazıyorum, o zaman çok acı çekmiş bir anne olarak. Para pul hiçbir şey gözünüzde olmuyor ama sırf para yüzünden evladınızla oynanmasını bilmek daha da can acıtıyor. Bizim verilmiş sadakamız vardı, orada tedaviye devam etsek ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum, düşünürsem vicdanen rahat edemeyeceğim çünkü. Sizlere ulaşır, umarım yazdıklarım.

1 Destek

15 Kasım 2023 20:5311.348

08.11.2023 tarihinde özel Erengazi Hastanesi'nde doğum yaptım. İki gün sonra, cumartesi günü, sarılık için bebeğimden ka...

Türkiye Hastanesi 4 Günlük Bebeğe Yapılan Skandal

30 Aralık 2023 23:0915.400

30 Aralık'ta çocuk polikliniğine gittim. Bebeğim daha 4 günlüktü. Kan grubu anneyle uyumsuz olduğundan, doğumda sarılık ...

Kozyatağı Central Hospital Çocuk Doktoru Şikayeti

30 Temmuz 2024 09:188.783

5 Temmuz tarihinde Kozyatağı central Hastanesi'nde doğum yaptım. Doğum sürecim hem hemşireler hem de doğum doktorum saye...

1 Destek1 Yorum