Türkiye Hastanesi 4 Günlük Bebeğe Yapılan Skandal

30 Aralık 2023 23:09

30 Aralık'ta çocuk polikliniğine gittim. Bebeğim daha 4 günlüktü. Kan grubu anneyle uyumsuz olduğundan, doğumda sarılık konusunda riskli olduğunu söylemişlerdi. Doktor ** ** 'a göründük; ancak bize, Yenidoğan için bekleme gibi bir durum olmadığını söylemişlerdi. Bu acil durumu sekreterliğe söylememe rağmen, 10.00'dan yaklaşık 11.00'a kadar bekleyip doktora girebildik. Bize sarılık olma olasılığından bahsedildi. Sarılık belirtileri gördüğünü söyledi ve hemen sarılık testi yapılmasını istediler. Benden 450 TL para istediler, hiçbir şey sormadan.

Sonrasında ben 'SGK kapsamındayım' deyince 340 TL aldılar, sormadan. Oradan bile fazla para almayı düşünüyorlardı. Sonrasında kan testi yapıldı ve bebeğim zaten zor durumdaydı, 1 saattir influenza gibi virüslerin arasında beklemişti. Kan alınırken üç kişi vardı; bir kişi kan aldı, diğerleri yardım etti. Hatta üç kişiden biri, 'bu kız nazlı, ismi de öyle olmalı' dedi. Olayın gerçek olduğunu belirtmek için anlatıyorum. Kan alma işlemi hastanenin müsaade odasında, koridorun son tarafındaki odada gerçekleşti.

Bize 1.5 saat içinde sonucun çıkacağı söylendi. Yenidoğan çocuk olduğundan ben 14.00'te gelebildim. Orada kan almaya yardım edenlerden birisi, beni görünce sistemden baktı ve 'onaylanmamış gözüküyor, saati daha gelmemiştir' dedi. Ben yaklaşık 2 saat oldu dedim. Sonrasında aradılar, taradılar ancak kan tüpünü hiçbir yerde bulamadılar. Dalga geçer gibi, 'tekrar çocuğunuzu getirin' dediler. 4 günlük bebekle ciddi miydiler gerçekten? Ben konunun takipçisi olacağımı, Sağlık Bakanlığı'na şikayetimi yapacağımı söyledim.

Maddi ve manevi tazminatımı ödemeden ve soruşturma açılmadan konuyu bırakmayacağım. Hastane işlerinden sorumlu kişi aramadı. Her platformda bu durumu bildireceğim. Ayrıca Tüketici Mahkemesi'ne başvurup avukat aracılığıyla dava açacağım. Beni oradaki herkes tanıyor, bebek e.'nin durumunu biliyorlar.

02 Ocak 2024 21:30

Emre
02 Ocak 2024 20:38

Kimse iletişime geçmedi bu kadar ciddi bir olay karşısında hayret içindeyim turkiye hastanesini de aradım hasta hakları ile alakalı hanımefendi aramadı

Emre
03 Ocak 2024 23:31

Kimse beni aramadı ben aradım maddi ve manevi tazminat konusunu görüşeceğiz avukatım ile görüşüyorum

04 Ocak 2024 10:00 (Şikayetten 4 gün sonra)

Tuba sonuçtan hiç memnun değil

Acil Serviste Ücret Engeli Ve İlgisizlikle Karşılaştık

21 Temmuz 23:39

15 Kasım 2023 20:53
Özel Eren Hastanesi Hastane Kalibrasyon Hatası
Adem sonuçtan hiç memnun değil

26 Kasım 2023 21:25

Avcılar Hospital Hastanede Skandal Tedavi