09 Temmuz 2024 07:35

Merhaba,
Artema Joy 3S duş kolonu aldım ve kullanmaya başladıktan 3 hafta sonra paslanmaz kolon paslandı. Müşteri hizmetleri ile görüştüm, servise başvurmam gerektiği ve ürün arızalı ise muadili ile değişim sağlanacağı söylendi. Ancak bu süreçte banyomuzu kullanmayacak mıydık? Neyse dedim, koskoca Vitra Artema gereğini yapar dedik, gittim aynı üründen bir tane daha aldım. Ürün kullanışlı sonuçta, olur dedik, üretim hatasıdır. Artema da üretim hatasını kabul eder dedik. Sonuç: İkinci aldığım üründe duş kolonunu sabitleme ürünü hatalı üretilmiş, iç kısmında nikelaj eksiği var. Ben de iki setin sağlam parçalarını birleştirerek sağlam bir set yapmayı başardım :) Bu arada Vitra'dan dönüş oldu. Cevap: "Bizim şu ana kadar hiçbir ürünümüz paslanmadı, paslanamaz. Ürünü servis inceleyecek." Fotoğraf gönderdim ve paslandığını siz de gördünüz. Fotoğrafta yok, inanmıyorlar. İkinci ürün arızalı çıkınca tekrar aradık, fotoğrafları mail attık. Sonuç: Fotoğrafa bakan arkadaş görememiş, koskoca hataları servis görecekmiş. Adres istiyorum, verin. Adresi kargolayayım, ürünü inceleyin. Servis elbet hatalı diyecek, ancak sizin bir marka, bir kurum olarak bu hataların nasıl meydana geldiğini tespit amaçlı ürünü sizin benden istemeniz gerekmiyor mu diyorum, gerekirse servis gönderir diyor. Anlamakta zorluk yaşıyorum. Bu ürün benim aylarca kullandığım bir ürün değil ki; birini iki hafta kullanmışım, diğeri kutudan arızalı çıkmış. Neden servise gidiyorum veya evime servis çağırıyorum? Amaç müşteri memnuniyeti mi yoksa enflasyonist ortamda paranın değerini kaybetmesini bekleyip müşteriyi uğraştırıp belki vazgeçer mi? İki ürünü yaklaşık 40 gün ara ile aldım ve %25 fiyat farkı vardı. Artema'ya yakışmadı.

09 Temmuz 2024 07:37

Merhaba, Artema Joy 3S duş kolonu aldım ve yaklaşık iki hafta içinde paslanmaz duş kolonu paslandı! Müşteri Hizmetleri ile görüştüm ve ürün hatalı ise değim yapılacağı söylendi. Ancak ürün banyo ürünü olduğu ve acil olarak yenilenmesi gerektiğini düşünerek ve Artema ya güvenerek ( ürünün arkasında durur değişim veya para iadesi yapar ) ürünün fonksiyonelliğin beğendim için aynısını tekrar aldım. Ama 2. Ürünün duş kolonunu duvara sabitleyen üründe Kromaj kaplama hatası çıktı. Bende 1. Ürün ile 2. Ürünün sağlam parçaları ile sağlam bir set yapı kullandım:) Bu arada tabi 1. Ürününün fotoğraflarını Vitra müşteri hizmetlerine gönderdik sonuç bekliyoruz. Ve Vitra müşteri hizmetleri tekrar aradı ve daha önce böyle paslanma sorunu hiç yaşamadıklarını olamayacağını ürünü mutlaka servise göndermem gerektiğini söyledi. Bende ürünü ikinci defa aldığımı ve yeni üründe kromaj hatası olduğunu söyledim ve tekrar foto istediler. Gönderim ama sonuç aynı. İnceleme yapanlar pası! Ve Hatalı Kromajı! Görememişler. Servise Gitmem Gerekiyormuş. Anlamıyorum yeni aldığım iki ürün birini hiç kullanmamışım arızalı çıkmış diğeri sadece iki hafta banyoda kalmış. Sizin Vitra olarak ürünü benden isteyip üretim hatalarının kaynağını araştırmanız gerekirken benden ısrarla ürünü servise vermemi istiyorsunuz. Ben buradan şunu anlıyorum "biz biraz ayak direyeceğiz, sende belki yılarsın uğraşmazsın ve bizde sorumluluktan kurtuluruz". Ürünü size kargolayayım adres verin kargo parasını da ben karşılayacağım diyorum ona da yanaşmıyorlar. Önce servis tespit yapacakmış. Pardon servislerinizde malzeme test laboratuvarı mı var diyorum cevap " hayır " peki o zaman servis ne yapacak. Bakacak ve "a Vitra nın artemanın da ürünü paslanıyormuş, aaa Vitra'dan da hatalı ürün çıkıyormuş " diyecek. Başka ne yapacak? Kocaman bir hiç. Tamir edilecek bir ürün olsa yönlendir beni servise ama durum öyle değil. Peki neden beni uğraştırıyorsunuz. Neden oyalıyorsunuz. Yakışmadı olmadı. Biraz müşteriye önem verin. Markayı marka yapan müşteri dir. Müşteri olmazsa bir hiçsiniz. Aynı ürünü satan onlarca marka var. En garip olanda ne biliyor musunuz. Ürünü Bauhaus dan aldım. Reyon sorumlusu diyor ki "Artema değil de diğer herhangi bir marka alsaydın biz çözer yardımcı olurduk ama Vitra Artema kabul etmiyor onlarla görüşeceksin". Bakar mısınız ne müşterisine ne de satıcısına güvenmeyen bir marka imiş meğer.

Ek
09 Temmuz 2024 07:45 (Şikayetten 9 dakika sonra)
30 Temmuz 2024 08:41

Evet Vitra üzerine düşeni yaptı ve yaklaşık 20 gündür hiçbir aksiyonsa bulunmadı. Şikayetin ertesi günü arayıp aynı diyalogları tekrar yaşadık. Güya bir adres verirsek işte sizin gönderdiğiniz kargo bize eksik ulaşabilir o yüzden vermiyoruz falan filan. Şikayet varda daha çok müşteri memnuniyeti ilgisizliği şikayetleri okudum. Ürünü alırken umarım bu şikayetleri dikkate alır insanlar.

10 Ağustos 2024 07:45

Vitra Müşteri hizmetleri 09/08/2024 cuma günü aradı ve yine aynı şeyleri söyledi. Bende bir heves açtım telefonu. Tamam dedim işte Vitra aradan geçen 30 günde işi kendi içinde halletti ve müşterisini mağdur etmeyecek. Nerede Vitra bu marka kalitesini ispatlamış müşteri memnuniyetine ne gerek var. Hadi ilk aldığım ürünü iki hafta kullandım su gördü ömür boyu paslanmaması gereken ürün (ki evde müteahhidin taktığı markasız duş sistemi bile 8 yıl paslanmadı iyisini alalım diye değiştirdim keşke değiştirmeseydim). İkinci ürün kutudan bozuk çıktı. Düşünün bir bilgisayar alıyorsunuz açıyorsunuz bozuk firma diyor ki servise gönder. Bir beyaz eşya alıyorsunuz bozuk e servise gönder. Öyle bir dünya yok sanıyorduk ama var olduğunu Vitra öğretti almayın aldırmayın ki mağdur olmayın başka insanları da mağdur etmeyin. Çözüm destek anlayış sıfır. BİM, A101 10 kat iyi hele hele Migros'tan bahsetmiyorum o uç seviyede müşteri memnuniyetinde. BİM'den aldığım herhangi bir ürünü gıda olsun eşya olsun bozuk çıktı arızalı çıktı çoğu zaman fiş bile göstermeden iade ediyorum parasını alıyorum veya değiştiriyorum. Adamın biri karpuz almış bir dilim yemiş bu bozuk diye iadeye getiriyor iade ediyor:) şaka gibi ama süper kalite fışkıran Vitra 3 aydır uğraştırıyor oyalıyor servise git de servise git. Zannedersin Vitra'nın sahibi servis o tamam derse işlem yapılacak. Neden servise yönlendirdiklerini söyleyeyim. İlk aradığımda şikayet kaydı oluştururken servise gitmeye gerek yok ürünü adres verin göndereyim dedim. Onlarda servise gitmeyeceğimi biliyor onun için devamlı servise yönlendiriyor bence. Bakalım ne olacak :) Sonunda müteahhidi bulup o markasız ürünü nereden aldığını öğrenip gidip ondan alıp kullanacağız herhalde. En azından tecrübemiz var 8 yıl paslanmadı. Vitra Artema iki haftada paslanabiliyor ya da kutudan arızalı çıkabiliyor ve Artemanın umurunda olmuyor. Değerli ve bilinçli Şikayetvar okuyucularına, takipçilerine ve üyelerine saygı ile duyurulur :)

16 Nisan 2025 07:49

Aradan geçen zaman içinde yazmayı ihmal ettim. Ama fırsat bulmuşken yazayım dedim çünkü Vitra'dan aldığım ve kutudan sağlam çıkan ürünler de 11 ay sonra yine aynı noktadan paslanmaya başladı. Onu ayrı bir şikayet olarak yazacağım fakat bu eski şikayetimden sıkıldığım için yazmadığım güncellemeleri yazmak istiyorum. En son yazımdan sonra yaklaşık 2 şer hafta ara ile Vitra müşteri temsilcisi tarafımı tehditvari bir şekilde aradı. Konuşmalar aynen şu şekilde oldu: -m. T.: Size adres vereceğiz ürünü gönderin kaybolursa biz sorumluluk kabul etmiyoruz eksik parça çıkarsa siz sorumlusunuz! -Ben: Dedim hayırdır. Servis kargolayınca kaybolmuyor eksik ürün çıkmıyor ben kargolayınca neden eksik ürün çıksın. - m. T.: o servis o hata yapmaz. -Ben: e ben dolan dirici mıyım size eksik parça gönderip tam gönderdim diyeceğim? -m. T.: Hayır beyefendi öyle demek istemedik ama servis işini bilir. -Ben: Tamam dedim her şeye Okey verin adresi. - m. T.:Tamam biz sizi tekrar arayacağız. Bu konuşmayı 3 defa yaptık ama ne adres veren oldu ne de problemim çözüldü. Birkaç gün içinde kutudan sağlam çıkan ancak 11 ayda paslanan parçaların detaylı fotoğrafları ile yeni şikayetimi yazacağım.

Kader sonuçtan hiç memnun değil

Kader
03 Ağustos 2023 15:39
Necati sonuçtan hiç memnun değil

Artema Duş Seti Parça Değişimi Talebi

Necati
30 Ekim 2023 09:08
Artema Duş Seti Parça Değişimi Talebi

01 Ekim 2024 22:09
Artema Duş Seti Paslanma Ve İlgisizlik
Handan sonuçtan hiç memnun değil

Handan
21 Kasım 2024 14:20
İade Sürecinde Karşılaşılan Zorluklar: Koçtaş Ve Artema Hayal Kırıklığı
Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Hatice
12 Eylül 2025 03:39