Apple Düşünce Özgürlüğü Alanıma Müdahale

Apple Düşünce Özgürlüğü Alanıma Müdahale
Hilal
22 Mayıs 2024 11:57

Merhaba, Apple Watch SE model bir saate sahibim. Saatime watchOS 10.5 sürümlü yazılım güncellemesi geldi ancak güncelleme detaylarına baktığımda 'LGBTQ+ topluluğunu ve kültürünü onurlandırmaya yönelik yeni bir Pride Işıması saat kadranı' özelliğinin de eklendiğini gördüm. Dünyada bu topluluk üyelerinin varlığını kanunla suç sayan ülkeler varken, kişisel saatimde böyle bir güncellemeyi almak zorunda bırakılmamın gerekçesi nedir? Bir Hristiyan bireyin para vererek aldığı cihazına ekran kağıdı olarak Kuran-ı Kerim yüklemesinin zorunlu tutulması ne kadar etik değilse, bu da o kadar etik değildir. Bir topluluğu 'onurlandırmaya yönelik' bir güncelleme için neden kişisel düşünce özgürlüğüm hiçe sayılarak zorunlu tutuluyorum? Eğer 'bu dini bir şey değil' diye savunulacaksa, ben de 'insani değerleri savunan herhangi bir derneği onurlandıracak başka bir güncelleme neden yapılmıyor da bu topluluğa dair bir güncelleme yapılıyor ve ben bu güncellemeyi yapmaya mecbur tutuluyorum?' diye sorarım. Bu durum insan hakları ve düşünce özgürlüğüyle alakalı değildir. Düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilecekse, benim de parasını verip aldığım saatinde istemediğim özellikleri almama hakkım vardır. Güncelleme isteğe bağlı olmalıdır, zorunlu değil. Konunun adil bir çözüme kavuşmasını talep ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Nazlı
Nazlı

İnanın güncellemeyi görünce o kadar irite oldum ki bu markayı her dinden ırktan insan alırken böyle bir kişisel alan müdahalesi onurlandırması sinirimi bozdu gerçekten hatta şu an saati satmak ve bir daha almamak istiyorum bende sizin gibi şikayet edeceğim nereye etsekte sesimizi duyursan telefonlarında duvar kağıdı yaptırdı yetmez gibi şimdi de saate özel güncellemeye bak ya

Aydanur
21 Haziran 2025 09:06

Tuğçe
15 Eylül 2023 15:02
Apple Yetkili Servisine Çalışan Cihaz Teslim Edip Bozuk Geri Aldım
Ökten sonuçtan hiç memnun değil

Yüzme Modunda Bozulan Apple Watch Ve Servis Mağduriyeti

Ökten