11 Aralık 2023 21:25

A***** olarak Adana'daki Begoviç Bulvarı mağazasından Rox genç odası aldım. Ürünün en geç 3 hafta içerisinde teslim edileceği söylendi. Ancak 3 hafta sonra ürünüm hala gelmemişti. Her gittiğimde 'Bu hafta içinde, kurulumda eksik parçalar var, sevkiyatta sıkıntı var' gibi bahanelerle oyalanıyordum. 6 hafta sonra ürünüm geldiğinde ise mağazanın kendi anlaşmalı ustaları olmadığını, dışarıdan getirilen tecrübesiz elemanların ürünü kurduğunu gördüm. Kurulum sonrası Mekan yatağının yırtık olduğunu fark ettim ve hemen durumu mağaza yetkililerine bildirdim. Ürün mobilyalarında çizikler ve dokunulan yerlerde iz kalıyordu. Sildiğimde bez lekesi geçmiyor, kapaklardaki montaj hataları da cabasıydı. Derhal mağaza personeli E**** Bey ile iletişime geçtim. Ürünün iptalini ya da değişimini talep ettim. E**** Bey, patronu ile görüşüp bana döneceğini ve durumun kendini aşacağını belirtti. Patronun ertesi gün beni arayacağını, sevkiyat parasını kendimden ödemek zorunda kalacağımı, kurulum parasını keserek ve Mekan yatağı ile Alman nevresim takımını kabul etmeyerek, 64 milyarlık aldığım mobilyadan 18 milyar düşeceğini söyleyerek mağdur edildiğimizi ifade etti. Bizi zor durumda bırakmaya çalıştılar. Bu durum sanki bir resmi kuruluş gibi değil. Üç çocuk annesi ve 9 aylık hamile olduğum için bu durum benim için daha da zorlayıcı oldu. Hem maddi hem manevi olarak mağdur oldum.

Ali
Ali
11 Aralık 2023 21:38

Ürünlerdeki sıkıntılar

12 Aralık 2023 08:20 (Şikayetten 10 saat sonra)

Adana
Adana

Merhaba mağazamızı 3-4 defa ziyaret ederek ürünü inceleyip dokunarak karar verilip fiyatta anlaşılan ve 4-6 hafta termin verilerek satılan akabinde 5. Hafta teslimatı yapılan bir üründür. Müşterimizi pazar günü mağazamızı ziyaret ederek kurulumdan 2-3 gün önce başka yerden ürün beğendiğini beyan etmiştir. Türkiye'deki mobilya mağazalarının çoğunda olduğu gibi firmamız dışarıdan profesyonel hizmet satın almaktadır bunun da bedeli satış tutarının %8-10 arasındadır. Müşterimiz 9 taksit yaparak banka kesintisi de ortalama %6-7 bandındadır alışverişini tamamlamıştır. Üründeki iz dediğimiz insan fizyolojisinde olan el teri izidir. Üründe her han gi bir kusur olduğunda 5 yıl garantili olduğunu ve destek için burada olduğumuzu beyan ettik. Hak verirsiniz ki keyfi bir iade talebi firmamızı malı açıdan zarara uğratacaktır suçumuz olmadan ki bunu kabul edemeyiz. Ürün kurulum esnasında detaylı fotoğraf ve videoları çekilerek eksiksiz teslim edildiği tutanakları mevcuttur. Ali beyden fatura başlığı istedik henüz yollamadı

Çalık
Çalık

Mağazaya 3-4 defa gidilmesinin sebebi tamamen ali beye bu hafta gelecek demeleri ve gelmemesi üzerine mağazaya gitmeleri ve sormalarıdır. Ali beyin eşinin doğumuna birkaç gün kaldığı için doğundan sonra uğraşamayacak olmasıdır. Kesilikle başka bir mobilya beğenildiği vs suçlamalar asılsızdır. Fatura başlığını atmamıza rağmen faturayı kesmemeleri ayrı bir suçtur. Malzeme irsaliyesiz gönderilemez ve irsaliye ye istinaden 1 hafta içerisinde faturayı kesmek zorundadır firma zaten almila mobilyayı Tüketici Mahkemesi'ne şikayet etmişlerdir. Mağazaya gidilip beğenilse bile söyledikleri asılsız beyan doğru ile olsa beğenmek demek karşılığında kusurlu mal gelirse kabul etmek demek değildir. Kendi Montaj elemanları bile bizde olsak bu mobilyayı kabul etmeyiz beyanında bulunmuşlardır. Sırf parayı kesmek için üretilen bu asılsız suçlamaları kabul etmiyoruz. Fotoğraflar'da ürünün ne kadar kusurlu olduğu apaçık meydandadır.

09 Kasım 2023 23:59

14 Aralık 2024 12:58