Serap sonuçtan çok memnun

Alibaba İle Sorun Yaşama

04 Temmuz 2024 09:27

Alibaba'dan aldığım ürün gümrükte görünüyor. 20 gün oldu. Gümrük işlemleri başarısız diyor. Ne yapmalıyım? Sonuçta ürünü alırken gümrüğünü vs. Ödedim. Bu konuda yardımcı olacak birileri var mı? Ürün gümrükte kaldığı için iade işlemleri de yapılamıyor.

Ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Kapıya teslimat anlaştım, yazışmalar da mevcut. 1030 Dolar ödedim. Ürünü gümrük terk işlemi yapmışlar. Fakat bu terk işlemi Hong Kong'da bulunan DHL kaldırılması halinde ve ayrıca gümrük ücreti ödenmesi halinde alınabilir dedi. Türkiye DHL ve kesinlikle gümrük ücreti dahil anlaştık, para iademi istedim. Alibaba.com ödemiyor ve ürünün bilgilendirilmesi de yapılmıyor. Gümrük ücreti ödeyip alalım dediğimizde inanılmaz bir yanıltma dönüyor. Büyük ihtimal gümrüğe gelen ürün aldığım ürün dahi olmayabilir. Sadece parayı alıp daha ucuz bir malı gümrüğe terk edip alamamamı sağlayıp ürünü gümrük imhaya bırakıp paranın üstüne konuyorlar. Benim araştırmalarım ve çabalarım bunu gösterdi. Tüketici Hakem Heyeti'ne gidiyorum bugün şikayetimi kanıtlarımla beraber vereceğim.

04 Temmuz 2024 09:50

Alibaba.com a defalarca yazdım ve kanıt yükledim. Ürün para iademi istedim. Aldığım ürün kapıma teslimat anlaşıldı fakat ürünün gumruk imha terk işlemi ile Honkong DHL de kilitli gönderildiği dolayısıyla ne urunu gumruk ücreti ödeyerek de olsa alamayacağımı DHL Türkiye'yi aradığımda bilgisini verdi. Urunu kapıma teslimat aldığım için ürün kadar para ödemeyeceğimi ve para iademin yapılmasını istediğimi alibaba.com a defalarca kanıtlarla yazdım bildirdim. Fakat ödeme yapılmadı. Tüketici koruma derneği Hakem Heyeti'ne başvuracağım, insan hakları mahkemesine gideceğim aynı zamanda basın ve yayın organlarına başvuracağım. Bu sitede yapılan oyunlar sitenin de dahil olduğunu gördüm Çünkü neden ürün gumruk terk imha olarak gelir? Ürün çok ucuz basit bir şey olarak gönderiyorlar kapina anlaştığın halde gumruk de kilitli gönderiliyor sen urunu görmüyorsun gumruk görmüyor ama aldığın ürün 1030 dolar aslinda.Alibaba.com para iadesini yapmıyor üzgün olduğunu söylüyor Honkong zaten urunu 10 dolarlık dahi olmadığını düşündüğüm bir şeyi kilitli gönderiyor ve bu şekilde paranın üzerine yatıp insanların mağduriyetinden faydalanıyorlar Yaşadığım olay bana bunu gösterdi. Alibaba.com 1030 dolarımı iade ettirmesi gerekir ilk başvurumda Çünkü siteden almamızın amacı güvendiğimiz içindir. Resmi bir is yapıyorlar ve kanıtlar var sunulan bunun karşılığı mağduriyetini acilen çözmesi gerekir.

20 Eylül 2024 08:56

310 dolarımdan vazgeçtim 720 dolarım iade edildi ve süreç çok uzun sürdü fakat açıkça belirtiyorum ben vazgeçtim 310 dolarımdan süreç çok uzadı kurtulmak istedim

Rahmi
29 Nisan 2024 21:31

Alibaba İle Alışveriş!? Dikkat

10 Mayıs 2024 11:30

Alibaba Ürünü Göndermediler

18 Eylül 2023 10:34
İlyas sonuçtan hiç memnun değil

Alibaba Siparişim Gümrükte Takıldı: Para İadesi Ve Çözüm Arayışı!

İlyas
17 Mart 2025 10:46
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Alibaba'dan Sipariş Sonrası Gümrük Ve İade Sorunları

Serkan