YHT (Yüksek Hızlı Tren) Elektrik Direği Kopması Sonucu Korktuk Havasız Kalıp Muhatap Bulamadık

27 Haziran 2023 20:13

Eşimle birlikte 27.06.23 tarihinde 14.05te Ankara’dan Söğütlüçeşme’ye giden YHT 'deydik. Arifiye bölgesine yakın bir yerde elektrik tellerinin kopması sonucu 3.30 saat trende havasız susuz elektriksiz tuvaleti kullanamadan mahsur kalmış, havasızlık dolayısıyla baygınlık geçirme noktasına kadar gelmiş ve bir muhatap bulamamış bir yolcunuzum. 27500voltluk kopmuş bir elektrik direğinin yanındaki korkulu bekleyiş nedeniyle sağlığımdan olmuş olmama rağmen tuvaleti dahi kullanamayıp nefes alamadık. Yaşanan bu kazanın çözümü için uğraşan ekip maalesef aynı hassasiyeti yolcuların problemlerinin çözümünde göstermemiştir. Durumu bildirmek için çağrı merkezlerini, Genel Müdürlüğü, şikayet WhatsApp hattını vs hepsini aramam yazmama rağmen maalesef trende bulamadığım muhatabı tüm aramalarımda da bulamadım. Ve maalesef İstanbul’da olmam gereken saatten yarım saat sonra bile hala İzmit’e dahi gelememiş haldeyiz. Aciliyetle paramızın iadesini gerçekleştirip, bu kazaları engellemek için kazalar oluşmadan önlem almanızı, oluştuğunda da ekibinizi de bu kriz anını yönetebilmek için eğitmenizi, yaşadığımız ve hala yaşamaya devam ettiğimiz korkunç durumda en azından cevap alabileceğimiz bir hat/telefon vs sağlamanızı önemle rica ederiz. Yaşadığımız bu vaziyeti, ödememiz ile tam anlamıyla perişan olma durumumuzun bir an önce dikkate alınmasını ve ücret iademin veya yeni bir bilet talebimin ivedilikle gerçekleşmesini umuyorum.

05 Temmuz 2023 19:55

01.06.2024 8.40 Söğütlüçeşme-Sivas YHT