Sevgi sonuçtan hiç memnun değil

Sağlık Sigortası Red Kararı: Taşın Gelişim Süreci Mağduriyeti

18 Ekim 2024 14:55

Merhaba; 1 hafta önce karnımdaki ağrı sebebiyle Türkiye sigorta tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında anlaşmalı kuruma iç hastalıkları bölüme randevu alıp gittim istenilen mide ultrasonu sonucunda saframda 0.7mm taş olduğunu öğrendim. Daha sonra doktorum ameliyat olacağımı söylediğinde sigorta kapsamında karşılanacağını bildiğim için onaya gönderildi. Geçmişimde böyle bir şikayetim, ağrım, herhangi bir işlem ve ultrason görüntüsü olmadığı halde sigorta şirketi bana taşın gelişimsel sürecinden ötürü red cevabı verdi. Ben taşın gelişimsel sürecini öncesini bilemem ağrım oldu. Gittim ve hastalığı öğrendim. Hiçbir sigorta şirketinde böyle bir şey yok çevremde bu ameliyatı olan insanlar var hepsi kapsam dahilinde olabildi. Ben daha öncesinde hastalığı bilmediğim halde yeni öğrendiğim halde sigortanın böyle saçma bir sebepten red verebilmesine anlam veremiyorum. Ortada mantıklı bir açıklama dahi yok. Taşın gelişimsel sürecinden dolayı provizyona onay vermiyorlar. O zaman sigorta yapmamızın mantığı nedir? Ben tamamlayıcı sağlık sigortamı 2024 Mayıs ayında yaptırdım ve rahatsızlığım dolayısıyla 2024 Ekimde böyle bir hastalığım olduğunu öğrendim. Her hastalığın bir oluşum süreci var neye göre o zaman sağlık sigortası yaptıracağız? Hastane bu ameliyat için benden 75.000 TL para istedi. Para kolay mı kazanılıyor? Müşteri hizmetlerinin sürekli aynı şeyi söyleyip kestirip atması da ayrı saçmalık. Ne bir üst birime aktarıyorlar ne de yardımcı olmak adına farklı bir yol izliyorlar. Sadece kesin red deyip kapatıyorlar konuyu.

21 Ekim 2024 07:29 (Şikayetten 2 gün sonra)
Sevgi
Sevgi
25 Ekim 2024 12:15

Çocuğunuz var diye devlet hastaneleriyle uğraşmak istemiyorsunuz. Hem çocuğunuz hem kendiniz için sağlık sigortası yapıyorsunuz. Sağlık sigortası yaptıktan sonra daha önce bir şikayetiniz hikayeniz olmadığı halde karın ağrısı şikayetiyle gidip ameliyat olmanız gerektiğini öğreniyorsunuz ama bu şirket ameliyata red verebiliyor Sebep mi. Safra kesemde ki 0,7mm taşın sigorta yaptırmadan önce oluşmasıymış. Gerçekten akıl dışı gerekçeler. Nereden biliyorsunuz? Nereden bilebilirim? Bu yüzden ameliyat için provizyon vermediler. Mağduriyetin her türlüsünü yaşatıyorlar. Bir de arayıp kesin red diye çok rahat konuşuyorlar. Tamamen kocaman bir pişmanlıksınız Türkiye sigorta Net!

Hasan
Hasan

Merhabalar Sevgi hanım, aynı olay başıma geldi süreç nasıl işledi veya işliyor acaba yardımcı olur musunuz?

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

17 Ekim 2024 17:34
Zabit sonuçtan hiç memnun değil

31 Aralık 2024 08:30

05 Aralık 2024 12:20