Cengiz sonuçtan çok memnun

Toyota Corolla'nın Medya Player Kabusu: Sürekli Arızalar Ve Çözüm Arayışları

Toyota Corolla'nın Medya Player Kabusu: Sürekli Arızalar Ve Çözüm Arayışları
18 Kasım 2024 18:46
Cengiz'in Teşekkür Mesajı
“Toyota taktığı ürünün ve markasının arkasında durdu ve tekrar benim takdirimi kazandı. Teşekkür ederim”

03.01.2020 trafik tescilli Toyota Corolla aracı satın alırken müşteri memnuniyeti kapsamında araç üzerine Necvox marka bir ya player takıldı. Takıldığının haftası görüntü karıştı ve bizi servis yolcusu yaptı. Suçluluk duygusuyla aldığımız bayiye gittik, program yüklediler, sorun olursa gelin dediler. Sonrasında da sorun çıkardı. İlk 1000 bakımına gittiğimizde ilk şikayetim o oldu. Sonra mutat bakımlarda da hep bu cihazdan şikayet ettik. Onlar da program yükleyip sorunu çözdük dediler, inandık. Çalışırken birden karışıyor güncellemeler istiyor, kamera çalışmıyor, müzik sesi birden kesiliyor. Sürüş esnasında da yaptığı oluyordu. Yine servislik deyip otoparka bırakıyorum aracı çalıştırdığımda kendini yeniden başlatıyor, çalışıyordu. Biz de bu şekilde çalışmasına alıştık. Tek derdimiz arabanın medya playeri mi oluyor, insanın hayatında bir yığın meşgalesi oluyor. Huyu böyle deyip o halde kullanıyorduk. 12 Eylül 2024 tarihinde yine karıştı. Otoparkta dinlenmesi de işe yaramadı, servisi aradım. Eğer arıza bulamazsak 8000 TL bakım ücreti ödersiniz. Deyince gitmekten vaz geçtim fakat arka görüş kamerası çok lazım oluyor. 19 Eylül'de mecburen gittim. Servis çalışanı üstte küçük bir düğmeye bastı ve reset yaptı. Yeniden çalıştı. Sevindirik geri döndüm. Bir hafta geçmedi ya.! Sevincim kursağımda kaldı. 50,000 km. Bakımı da gelmişti zaten. Yine ilk sıkıntı olarak tekrar medya dedim. Medyaya 3-4 sefer program atmışlar düzelmemiş. Dediler bunun derdi büyük, İstanbul'a servisine gidecek. Çaresiz tamam dedim. Sonra aradılar ana kartı değişmesi gerekiyor. Ama para ödeyeceksiniz. Ne yapacağız. Mecburen tamam dedik. Servis müdürü; aracın üzerine sonradan takılan şeyler garanti kapsamı dışında kalıyor. Nasıl olur? Bu aracın üzerine bu ürünü ben kendim başka bir yerde taktırmadım. Satan bayi teslimattan önce üzerine takmış öyle verdi. Araç üzerinde takılı gelen medya aracın orijinali ve mütemmim CÜZ’dür. Bir nesnenin temel ögesi olan ve ondan ayrılmasına olanak bulunmayan parçalar, o nesnenin bütünleyici parçalarıdır (tmk. 619/c. 2). Asıl şey’le mütemmim cüzü arasında dıştan görülebilir. Bir bağlılık vardır. Asıl şey’le mütemmim cüzü arasındaki bağlılık yalnız fiziki değil, aynı zamanda fonksiyoneldir. Şöyle ki, mütemmim cüz sayılan şey, asıl şey’den ayrıldığında, asıl şey fonksiyonunu önemli ölçüde yitireceğinden, mütemmim cüz ilişkisi bulunduğu kabul edilmelidir. Bugün aracı teslim aldım ve 2968,34 TL ödedim. Mecburen hak arayışı içinde hakem heyetinin yolunu tutacağız.

05 Aralık 2024 22:00

Bülent sonuçtan hiç memnun değil

Bülent
10 Aralık 2024 09:32

Yetkili Serviste Eksik Tamir Ve Kalibrasyon Sonrası Güven Kaybı Yaşadım

Erkan
23 Ekim 2025 11:03
Yetkili Serviste Eksik Tamir Ve Kalibrasyon Sonrası Güven Kaybı Yaşadım
Oemer sonuçtan hiç memnun değil

Toyota'dan Alınan Multimedya Cihazı Kabusu

Oemer
23 Şubat 2025 21:11

Berat
27 Temmuz 2023 12:00
Abdurrahman sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Corolla'da Sürekli Devam Eden Cam Sorunu Ve Garanti Anlaşmazlığı

Abdurrahman