Erol sonuçtan hiç memnun değil

20 Ekim 2024 15:13

Toyota CHR Passion Ambiyans aydınlatma yanıltması.
2024 Model Toyota CHR Passion model satın aldım. Katalogda Passion modelinde ambiyans aydınlatma var olarak gözükmesine rağmen kapı içlerinde ve ekran altındaki şeritler yanmıyor. Madem bu pakette ambiyans aydınlatma yok ya da bunların adı ambiyans aydınlatma değilse neden var olarak katalogda belirtiliyor? Kime sorarsanız ambiyans aydınlatma denildiğinde kapı içleri ve torpidonun altından geçen şerit aydınlatma olduğunu söyler. Toyota dan beklemediğim hareket olmuş bu ambiyans aydınlatma.

profile profile profile
20 Kasım 2024 12:07

20.11.2024 tarihinde Toyota Müşteri hizmetlerinden aradılar. Onlara da aynı şekilde derdimi anlattım. Geri dönüşünüz bizim için önemli, durumunuzu ileteceğim, dedi ve görüşme sona erdi. 😃

Yorumlar (7)

Hakan
Hakan

Kesinlikle katılıyorum. Aynı donanım da aracı aldığımızda ambiyans aydınlatma yazıyordu. Eve geldik özellik yok. Bizim için büyük hayal kırıklığı oldu. Hatta kızım için çok önemli bir özellik olduğu için sonradan taktırmayı düşünüyorum. Toyota dan geri çağırma ile sebep olduğu hatayı düzeltmesini bekliyorum

Özlem
Özlem

Evet bende ambiyans aydınlatma için bu paketi tercih ettim. Yoksa flame paketi seçecektim. Madem bu özellik yoktu niçin passion paket içeriğinde ambiyans aydınlatma var diye görünüyor. Toyota kalitesine hiç yakışmıyor.

Erol

Bende bekliyorum Toyota dan bir geri çağırma yaparak bu konudaki hatalarını düzeltmelerini. Ama yaparlar mı?

Cihan

Aynı fikirdeyim. Çünkü ben de aynı yanılgıya düşürüldüm. Çünkü web sitesindeki broşür ve donanım tablosunda, Passion paket ile diğer (üst) paketler arasında "ambiyans aydınlatmanın şeklinin farklı olduğu" değil, sadece üst paketlerdeki ambiyans aydınlatmada -64 renk kullanıldığı- dolayısıyla bunun "geliştirilmiş ambiyans" şeklinde tanımlandığı izlenimi verilmiş (belki sehven). Dolayısıyla bayi ile hiçbir görüşmemde bu konuyu ayrıca SORMA/İNCELEME ihtiyacı bile duymadan satın alma işlemlerini tamamlamış bulundum! Satılmanın ilerleyen aşamalarında sanki müşterilerin düşmesine sebep oldukları "bu yanılgıyı daha önceden de tecrübe etmişler gibi" ben sormadığım halde (çünkü ben web sitesine göre passion pakette de ambiyans aydınlatma var ama 64 renk değil de, 8 renk olarak bildiğim için sorma gereği duymadım), kendileri "bu araçta ambiyans aydınlatma yok" diye açıklama yapmıştı ve bu açıdan büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşamıştım. Bunun web sitesindeki hatalı tanımlardan dolayı olduğunu da bayiye belirtmiştim.

Erol

Ve bu sıkıntılı durumu Toyota Türkiye ye yazmış olmama rağmen dönüş sağlanmaması. Bunu sanırım satış sayıları yüksek olduğu için umursamazlık olarak görüyorum.

Cihan

Dolayısıyla, "iyi niyet çerçevesinde" Toyota'nın donanım tablosu ve broşürlerinde kendi ihmali ya da hatasından kaynaklanan bu durumu (ki sadece bu da değil, örneğin Passion pakette "yolcu koltuğu arkası cep" olduğu belirtilmesine rağmen, o da yok), marka değerini ve güvenilirliğini korumak için bu eksiklikleri telafi etme yönünde bir çözüm üretmesi ve müşterilerinin bu açıdan yaşadıkları hayal kırıklığını gidermesi gerektiğini düşünüyorum.

Cihan

Aynı fikirdeyim. Çünkü ben de aynı yanılgıya düştüm/düşürüldüm. Bunun donanım tablosu ve resmi web sitesindeki broşürlerdeki tanımlamalarda yapılan hatalı/özensiz açıklamalardan kaynaklı olduğunu da bayiye belirtmiştim. Çünkü bu online belgelerdeki tanımlamalar, Passion paket ile diğer (üst) paketler arasında "ambiyans aydınlatmanın şeklinin"farklılığına dair hiçbir fikir vermiyor, sadece üst paketlerdeki ambiyans aydınlatmada -64 renk kullanıldığını- dolayısıyla"geliştirilmiş ambiyans"şeklinde tanımlandığı izlenimi verdiği için bayi ile görüşmelerimde bu konuyu sorma/inceleme ihtiyacı bile duymadan satın alma işlemlerini tamamlamıştım. Satılmanın ilerleyen aşamalarında sanki müşterilerin düşmesine sebep oldukları"bu yanılgıyı daha önceden de tecrübe etmişler gibi"ben sormadığım halde (çünkü ben ambiyans aydınlatma var ama 64 renk değil, sadece 8 renk diye bildiğim için sorma gereği duymadım), kendileri "bu araçta ambiyans aydınlatma yok"diye açıklama yapmıştı ve bu açıdan bir şaşkınlık ve üzüntü yaşamıştım

Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Toyota CHR Passion Modelinde Ambiyans Aydınlatma Eksikliği

25 Şubat 2025 23:48