Toyota Aracımı Garanti Dışı Bıraktı

Hasan
24 Aralık 2023 18:09

2020 yılında Toyota bayisinden sıfır Toyota Corolla 1.6 Vision aracını satın aldım. 2022 yılı Şubat ayında aracımın klimasında ısıtma ve soğutma problemi yaşadım.

Er Plaza Toyota bayisine başvurduğumda, yapılan kontroller sonucunda klimada herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Ancak klima kompresörünün hortumlarının diplerinde yağ kaçağı olduğunu fark ettim. Er Plaza Toyota'ya yaptığım şikayet sonrasında yağ kaçağı sadece bez ile silinerek giderildi. 15.10.2022 tarihinde tekrar yağ kaçağı problemi için servise gittiğimde, klima borusunu değiştirdiler. Kendi yaptığım kontrolde yağ kaçağının devam ettiğini gördüm. 21.11.2023'te Er Plaza Toyota'ya yağ kaçağının sürdüğünü ilettim ve bu sefer klima hortumu değiştirildi.

Parça değişiminden yaklaşık 7 ay sonra klima kompresöründeki yağ kaçağı devam etti. Konuyu Er Plaza Toyota bayisine ilettim ve sorunu İstanbul'daki genel merkeze bildirdiler. Aracın İstanbul'a gönderilmesi istendi ve bana ikame olarak Toyota Corolla Cross verildi. İstanbul genel merkezden yapılan dönüşte, klima kompresörünün arızalı olduğu ve arızanın neden kaynaklandığı belirlenmeden klima kompresörü için ücret talep edildi.

Garanti kapsamında olduğu dönemde başlayan bu sorun için daha önce iki kez parça değişimi yapıldığını belirtmeme rağmen, garanti dışı olduğu ve ücretli tamir edilebileceği söylendi. Klima kompresörü için indirimli fiyat olarak 38.500 TL talep edildi ve bu ücreti ödedim. Ailem yaklaşık 10 yıldır Toyota kullanıcısı olmasına ve ben de aracı beğenerek satın almama rağmen, müşteri memnuniyeti ve çözüm odaklılık konusunda sıfır deneyim yaşadım.

Şu an aracımı satmayı düşünüyorum ve Toyota'yı ne kendim alacağım ne de çevremdekilere tavsiye edeceğim. Ayrıca, bana verilen ikame araçta yazlık lastik bulunmasına rağmen kışlık lastik talebim karşılanmadı. Sivas Er Plaza Toyota bayisinde servis müdürü olarak çalışan t*** Bey'e yardımlarından ve ilgi alakasından dolayı teşekkür ederim.

profile profile

Toyota 2020 Model Araçta Sürekli Akü Sorunu