Nurhan sonuçtan çok memnun

19 Ağustos 2024 00:09

Temu'dan 27 Temmuz'da verdiğim kargo henüz elime ulaşmadı. 3 Ağustos'tan beri de gümrükleme şirketinde herhangi bir güncelleme yok. Sorun MNG Kargo ile mi alakalı, gümrük şirketi ile mi alakalı bilemiyorum, fakat paketimin teslim edilmesini istiyorum. Kargo şirketinin ve Temu'nun gerekli işlemleri yapmasını rica ediyorum. Herkesin kargosu 10-15 güne gelirken, 21 gündür bir gelişme yok. Aynısı şu anda benim de başıma geldi. Karşımda muhatap olacak kimse yok. Temmuz ayında iade kargo gönderdim, Temu'ya kaybettiler. Ne iade ücretim yatıyor ne de aynısını gönderdiler, üstelik talep kapattığını gördüm. Temu'nun hem suçlu hem güçlü üstünü çizdiler, tam 3 bin TL'ye çizgi çekti Temu.

19 Ağustos 2024 20:48

Temudan gelen ürün Ağustos 3 unden beri gümrükte bekliyor hiç hareketsiz beklemede bana teslimat tarihi 23 Ağustos n'olacak şimdi temu yetkilileri okuyun gümrük görevlileri okuyun cevap bekliyorum

profile profile profile

Yorumlar (36)

Sinem
Sinem

Merhaba ben de sizinle aynı durumdayım. Profil kısmının sağ üst köşesinde kulaklık işareti var. Oradan müşteri temsilcisi ile mesajlaşabilirsiniz. Bana gelen cevabı sizinle de paylaşıyorum. Sayın Değerli Müşterimiz, Ne yazık ki taşıyıcı firmadan hala güncelleme alınamamıştır. Paketinizin taşımasının hızlandırılması ve vakitli güncellemeler sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaptığımız konusunda güvence veririz. Kısa bir zaman içerisinde güncelleme edinilmesi öngörülmekte olup, bu süre zarfındaki sabrınız için teşekkür ederiz. Kontrol noktaları arasında uzun mesafelerin olduğu durumlarda birkaç günlüğüne güncelleme sağlanmaması normal bir durum olmakta olup, 27 iş günü içerisinde güncelleme sağlanmadığı takdirde otomatik olarak para iadesi gerçekleştirilecektir, paket teslim edildiği takdirde içeriği sizde kalabilir. Herhangi bir soru ya da endişeniz olduğu takdirde müşteri hizmetleri ekibimizin 7/24 yardım sağlayabileceğini belirtmek isteriz. En içten dileklerimizle, Temu Müşteri Hizmetleri

Selda
Selda

Aynı yazı bana da gönderildi. Ne olacak bu işin sonu?!

Emine

Merhaba. Benimde ilk siparişim 20 günde gelmişti. İkinci siparişimi vakinde teslim edemediler 43 gün sonra elime ulaştı. Gümrükte gözüküyordu herhangi bir güncelleme olmamıştı. Daha sonrasında para iadesi yaptılar ürün elinize ulaşırsa geri göndermeyin diye mesaj geldi. Hem para iadesi aldım hem de geçte olsa ürünleri aldım

42. Gün para iadesi yapıldı mesajı geldi 43. Gün ürünler geldi.🙂

Doğan
Doğan

Arkadaşlar 2. Kez sipariş verdim ikisi de geç de olsa sorunsuz bir şekilde geldi. Merak etmeyin gelir kargolar. Yurt dışından geliyor o yüzden o kadar geç sürüyor. Evet gümrük çok bekletiyor ama yapacak bir şey yok.

Batuhan
Batuhan

Merhaba siparişi ne zaman verip ne kadar sürede teslim aldınız para iadesini aldıktan sonra

Ersin
Ersin

23 temmuzda 4750 TL lik sipariş verdim 2 ayrı paket yaptılar 2. Paket geldi 15 gün de 1. Paket halen gümrük işlemleri tamamlandı diyor ama gelmedi halen 14 Ağustos teslim tarihi gecikme 65 TL kredi yatacak denildi yatmadı müşteri hizmetlerine anlatabildim kadar anlattım sabırla bekleyin diyor inşallah gelir yoksa gitti paracıklar

Geldi mi ürünleriniz?

Lale
Lale
Şikayeti Çözüldü

Ben de 27 temmuzda sipariş verdim, 2 ağustostan beri gümrükte. 7 ağustosta verdiğim siparişim çoktan 17 ağustosta teslim edildi. Biraz daha bekleyeceğim.

Orhan
Orhan

Anlamadığım nokta şu herkes temu yu kargo firmasını suçlu buluyor. Oysaki adamlar zamanında paketleyip 11 günde teslim etti kaç kere. Burda tek suçlu gümrük. Resmen paketlere el koyup bir şeyler peşinde. İki paketim biri 2300-diğeri 2500 l lik 20 günü geçkin beklemede kanun daha çıkmadan sipariş ettim. Ama ağustos 10 da verdiğim sipariş şu an teslim edildi 11 günde MNG ile geldi. Umarım bir şeyleri anlarsınız

Murat

Ben Temu'dan 7 farklı zamanda 7 sipariş verdim. En son 7 Ağustosta sipariş verdim, 20 Ağustosta teslim aldım. Hiç birinde gümrük sorunu yaşamadım. Beğenmediğim ürünün parasını hemen kredi olarak aldım, ürünü de geri istemediler. Açıklamaları doğru okursanız, gümrüğe takılabilecek ürün sipariş vermezseniz sorun yaşamazsınız. Ayrıca gümrük sorunu Temu'nun değil Devletin politikalarından dolayıdır

Osman
Osman

MNG Kargo verdiğimiz kargoyu yerine ulaştırmayıp geri getiren geri getirdiği içinde ayrıca para talep eden bir firma. Ataşehir şubesi. O yüzden MNG Kargo'dan bişi beklemeyin.

Ahmet
Ahmet

Aynı durum bende de var yasa yarın yürürlüğe giriyor 3k para bizim de gitti sanırım. Yazık neredeyse 1 ay oldu

Feyza

Ürününüz elinize ulaştı mı? Yoksa yasadan dolayı paranız eridi mi

Kıvanç
Kıvanç

Nurhan hanım, Benim de 11 Temmuz da verdiğim sipariş 16 Ağustos ta elime ulaştı. 18 gün gümrükte bekledi. Vergi değişikliğinden sonra aksamalar olmaya başladı ancak bunun Temu ile bir ilgisi yok. Sıkıntı bizim gümrükte. Belki aşırı yoğunluktan dolayı gecikme oluyordur.

Bihter
Bihter

12 temmuzdaki siparişim 18 ağustosta geldi. Gümrükleme turkiye kaynaklı. Biraz daha sabrederseniz gelir diye düşünüyorum. Bem de iade mi etsem diye kararsız kalmıştım. Geldi çok şükür

Uğur

İlk defa Çin'den sipariş veriyorsunuz galiba. Daha önce ali babadan sipariş verdiniz mi. 3 4 ayda geliyor. Ya da ali expres ten 1 2 ay arası geliyor şansınız varsa. Temudan 5 kez sipariş verdim ortalama 1 ayda geldi. Kargo bilgisi kaybolsa da ürünler gelir.

Uğur

Anladım. Ben bugüne kadar ali expresten 150 binlik alışveriş yapmışımdır hiç 10 güne gelmedi. Şanlıymışsınız. Ama hiç kargolalarım kaybolmadı.

Zübeyde
Zübeyde

Aliexpress benim kargolarımı hep 10 gün içinde getirir, açıkçası teslimat süresinin 1-2 ay olduğuna şaşırdım

Pnar
Pnar

MNG Kargo ile ilgili sanırım çünkü benim 4. Siparişim ilk 3ü PTT Kargo ile 10 gün içinde teslim edildi ama son siparişim MNG ile gelecek mesajı aldım sonra kargomda 10gün hiçbir hareket olmayınca müşteri hizmetlerine yazdım gümrükte olduğu mesajı geldi ertesi günde paketiniz kaybolmuş olabilir diye para iadesi yaptılar

Nazan

Uygulama 21 Ağustos ta başlıyor.

Nazan

21 Temmuz siparişi bugün 19 Ağustos gümrükten çıktı alan yok güya MNG getirecek.

Murat

Merhaba arkadaşlar ben yardımcı gümrük müşaviri olarak 4 adet sipariş vermiştim 3 adet geldi bir tane siparişim kaldı. Aşırı yoğunluk tan dolayı gümrükleme süreci den dolayı uzun sürebilir sabırlı olmanı istiyorum baktım yasa çıkmadan sipariş vermişsin sıkıntı yok herhangi bir vergi çıkmaz.

Tuba

Yeni vergi oranları sipariş tarihine göre mi, gümrüğe giriş tarihine göre mi, yoksa gümrük memurunun kontrol ettiği tarihe göre mi uygulanacak. Bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

Şehri
Şehri

5 Ağustos gümrüğü teslim edilmiş diye güncelleme yaptılar. 15 gün oldu bir hareket yok. Yarın son gün. Yeni karar çıkmadan önce sipariş vermiştim. Peki bir sıkıntı çıkar mı sizce. Yoğunluk var diyorlar. Yoğunluk yüzünden mağdur olacağız

Çetin
Çetin

Gümrüğün yoğunluğuyla alakası yok benim temudan siparişim 7 ağustostan beri gümrükte bekletiliyor 1 ağustosta sipariş vermiştim 12 ağustosta Aliexpress'ten verdiğim sipariş ise 20 ağustosta gümrükten çıktı yani bugün temu siparişim 4800 TL idi Aliexpress siparişim 700 TL 21 Ağustos bekletiliyor hem 30 avro üstü extra ödeme hem de %60 vergi için bunun başka açıklaması yok

Ayse
Ayse

Benim sun paketim iptal edildi gumrukten daha elime ulaşmadan başka isim ve t. C. İle verdiğim siparişte iptal edildi buna ne demeli peki

Bilgilendirmek için yazıyorum benim kargom 1 ayda geldi. MNG Kargo'nun temuya bakan İstanbul kurumsal şubesini aradım biz temu siparişlerini 1 ay 45 günden aşağı hiç teslim etmedik diyorlar. Yani bölgenize göre MNG Kargo denk geldiyse 1 aydan önce alamazsınız Hepsijet e falan denk gelirse 7 günde geliyor. Ben 1 ay sonunda adres değiştirmek istedim evde olmadığım için onu da kabul etmiyor MNG Kargo.

Ramazan
Ramazan

Bu bence senden alakalı hocam uyanıklık yaptığını düşünüyorum ürünlerin hepsini alıp 1 tane ürün iade edersen paranın hepsi yatıyor sende bunu düşünerek yaptığını düşünüyorum gümrükte gelirken de kontrol ediliyor giderken de. Ben 3 Temmuz sipariş verdim 12 temmuzda elime ulaştı 11 ürün aldım

Nurhan

Sen aklını kendine sakla insanın dilinden çıkan yüreğini yansıtır o fenalık sizin için geçerli

Şaban
Şaban

6 Ağustos sipariş verdim 16 Ağustos aldım gümrüğe takılmadan.

Tuba

24 Temmuz'da verilen sipariş hâlâ gümrükte. Sizin dışınızda da Ağustos'ta sipariş verenler teslim almışlar. Bizim ki niye bir türlü gümrükten çıkamadı? Gümrük neye göre sıralama yapıyor?

Nurhan

Ne yani ben mi yalan dedim oldu şimdi ne demek istediniz

Çağlar
Çağlar

Ben 1 ağustosta verdim hala gelmedi sizin nasıl geliyor ve ürün Ankara ya gelecek yani

Birgül
Birgül

İyi de %60 vergi geldi hala alışveriş yapıyomusunuz

Recep
Recep

Evet, hala çok uygun ürünler var. TR de 400 TL'ye bulduğum alyan setini 80 TL'ye satıyorlar. Vergi ile isterse olmazda 200 TL olsun. Gene yarı fiyatına.

Temu Gümrükte Kalan Ürünlerim

Binnur
19 Ağustos 2024 22:19
Temu Gümrükte Kalan Ürünlerim
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Duygu
15 Ağustos 2024 17:13
Temu MNG Kargo Geciken Sipariş Teslimatı
Temu MNG Kargo Geciken Sipariş Teslimatı
Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Burcu
19 Ağustos 2024 14:49